Det er blandt andet regeringens skyld, at forhandlinger om social kontrol ender uden resultat, mener S og DF.

København: Regeringen er for passiv, når det kommer til at gribe ind over for social kontrol i parallelsamfundene, mener Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Det er blandt andet derfor, at de forhandlinger om antiradikalisering, der fandt sted onsdag morgen med alle folketingets partier, endte uden resultat.

- Der er kommet helt utroligt lidt ud af forhandlingerne i dag, og det er et stort problem, siger formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen.

- Vi har en regering, som gerne vil vedkende sig, at problemerne er der, men som ikke ønsker at forsætte diskussionen af, hvordan vi løser det.

Dansk Folkeparti mener ikke kun, det er regeringen, men også de andre partier, som er for berøringsangste over for problemet.

Der skal sættes hårdt ind over for radikalisering i parallelsamfundene, og det nytter ikke kun at snakke om det, siger formand Kristian Thulesen Dahl.

- Der er kommet en masse ting på bordet, men jeg er meget i tvivl om, hvorvidt det bliver til virkelighed. Det er som om, at partierne gerne vil vise handlekraft, når vi sidder og diskuterer, men når det så kommer til stykket, så bliver det ikke til noget, siger han.

Socialdemokraterne vil gerne have mere fokus på exitprogrammer og flere pladser på krisecentre, mens Dansk Folkeparti er klar til at skære i kontanthjælpen og børnechecken.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) giver partierne ret i, at der er et problem, der kræver fokus.

- Der er alt for mange unge og kvinder, der bliver udsat for social kontrol, og de er med til at understøtte de parallelsamfund, vi ser.

- Vi har brugt morgenen på at diskutere mange af de ting, vi kan sætte i værk for at hjælpe de unge ud af social kontrol, og som selv gerne vil bryde ud, siger ministeren.

Her peger hun selv på krisecentre eller "safe houses" som et godt initiativ.

- Spørgsmålet er, om der er pladser nok, og hvad der så skal ske efterfølgende, når man er ovre den største krise, siger Inger Støjberg.

/ritzau/