Det går langt bedre nu med at skaffe danskere i arbejde, end det gjorde under Lars Løkke Rasmussens regeringstid, lyder det fra Socialdemokraterne.

Venstre og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er ifølge Socialdemokraterne på tynd is, når de hævder, at hovedparten af de nye arbejdspladser, der er skabt under SR-regeringen, er gået til udenlandsk arbejdskraft.

En opgørelse fra DA viser, at 32.000 af de godt 41.000 nye arbejdspladser fra 4. kvartal 2011 til 4. kvartal 2014 er gået til udlændinge, men det er ikke den korrekte måde at anskue tingene på, mener politisk ordfører Maja Panduro (S).

»Det er ikke et billede, jeg kan genkende. Det er heller ikke det billede, der står tilbage i den rundspørge, som DA offentliggjorde i marts,« siger hun.

Maja Panduro henviser til, at det var kun var hver sjette arbejdsgiver, der ifølge DAs egen rundspørge svarede, at de havde ansat udlændinge.

Socialdemokraternes politiske ordfører fastholder, at hovedparten af de nye arbejspladser, som er skabt inden for det seneste halvandet år, er gået til danskere.

»Siden foråret 2013, hvor det for alvor lykkedes at vende økonomien, er der skabt flere end 50.000 arbejdspladser, og størstedelen af dem er gået til danskere. Under Løkke og indtil 2013 er det rigtigt, at billedet så anderledes ud. Men den udvikling har vi fået vendt. Faktum er, at titusindvis af danskere er kommet i arbejde inden for det sidste halvandet år, fordi regeringen har fået gang i økonomien igen,« siger den politiske ordfører.

Hun mener, at den gode udvikling også afspejler sig i ledighedstallene.

»Der er 30.000 færre arbejdsløse og 50.000 færre på offentlig forsørgelse, end da vi tog over. Det er også signaler om den fremgang, det er lykkedes at skabe i økonomien, og som også gavner os danskere,« siger Maja Panduro.

Venstre har prompte reageret på DAs tal og sagt, at det vidner om, at det for mange danskere ikke kan betale sig at tage et arbejde. Det er ifølge Maja Panduro ikke en fair fremstilling.

»At bruge det her i en politisk kontekst og prøve at tegne et billede af, det også er fordi at danske arbejdsløse er dovne, og nu skal vi sætte ydelserne ned, det er ikke okay. Det er ikke et retvisende billede,« siger hun.