KØB PLUS!

Regeringen vil genindføre attraktivt fradrag til boligejerne

Helle Thorning-Schmidts regering vil genoplive boligjob-ordningen, som blandt andet giver fradrag for håndværker- og rengøringsregningen, erfarer Børsen.

Ordningen var ellers ophørt ved nytår, men genopstår nu stort set uændret i den konkurrenceevnepakke, som regeringspartierne er ved at lægge sidste hånd på.

Det glæder skatteordfører for Dansk Folkeparti Dennis Flydtkjær (DF).

- Men jeg stiller mig stærk uforstående, i forhold til hvorfor man valgte at afskaffe den i første omgang. Boligjobordningen har uden tvivl en utrolig gavnlig effekt på beskæftigelsen i Danmark, og tit er den langt mere effektiv end de store offentlige byggerier, hvor der ofte ansættes udenlandsk arbejdskraft. Med boligjob-ordningen er det typisk danske håndværkere, der får ordrerne, og da ordningen tidligere var gældende, vurderes det at have skabt omkring 5000 job. Så det er yderst positivt hvis den genindføres, siger Dennis Flydtkjær.

Boligjob-ordningen kommer til at indgå som en del af pakken, der også indeholder en sænkning af selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

Det er dog ikke alle danske virksomheder, der slipper billigere i skat. TV 2 Nyhederne erfarer, at hverken bankerne og Dansk Undergrunds Konsortium (DUC), der udvinder olie i den danske del af Nordsøen, får glæde af skattelettelsen.

Til restaurationsbranchen er der en hjælpende hånd i form af momssænkning for hoteller og restauranter. Derudover skal pakken give den almene sektor et løft på cirka fire milliarder kroner over fire år med midler fra blandt andet Landsbyggefonden.

Pengene kommer fra reformer af SU og kontanthjælpen. Derudover skal der dog også findes midler ved at skære i væksten i det offentlige forbrug, skriver Børsen.

Regeringen ventes at fremlægge den samlede pakke tirsdag.

Hvad mener du?

Deltag i debatten herunder.

Din kommentar

Kommentarer

TIL Politik I Danmark

Skrevet af Cleunides souza , Mandag den 25. februar 2013, 21:18

OM MIN DATTER GUADALUPE DA SILVA, HUN BLEV SEXUELT MISBRUGT I BØRNEHAVEN, VOLBY BRØNDBY KOMMUNE. HAVDE MIN DATTER STADIG IKKE MODTAGET PSYKOLOGHJÆLP SELVOM JEG GENTAGENDE GANGE HAVDE BEDT OM DET. DERFOR REJSIE JEG TIL BRASILIEN, MIT HJEMLAND, FOR AT MIN DATTER KUNNE MODTAGE PSYKOLOGHJÆLP. DA JEG HJEMVENDTE FRA BRASILIEN, KOM BRIGITTA NIELSEN OG EN ANDEN FRA BØRNEFORVALTNINGEN, KL 7.00 OM MORGENEN, OG SPARKEDE TIL MINE TING I MIT HJEM. DE HAVDE INTET BREV MED, OG HAVDE IKKE I FORVEJEN FORTALT NOGET OM, AT MIT BARN SKULLE FJERNES. JEG FIK ET CHOK OG LØB MED MIT BARN. DE RINGEDE TIL POLITIET OG HALVVEJS TIL BANEGÅRDEN KOM POLITIET OG JEG STOPPEDE. BRIGITTA FORTALTE POLITIET AT JEG FØR HAVDE KIDNAPPET MIT BARN, HVILKET IKKE ER SANDT. JEG HAR FORÆLDREMYNDIGHEDEN OVER MIN DATTER, OG ER FRI TIL AT REJSE MED HENDE NÅR SOM HELST. MIT BARN ER NU TVANGSFJERNET FRA MIG AF BRØNDBY KOMMUNE OG FLYTTET PÅ BØRNEHJEM TAO, HVALSØ MIT BARN HAR DET IKKE GODT. JEG ER BEKYMRET FOR MIT BARN OG SYNES DET ER URIMELIGT AT HUN ER BLEVET FJERNET FRA MIG. JEG ER IKKE MISBRUGER OG HAR ALDRIG VÆRET. JEG HAR ALDRIG VÆRET PÅ PSYKIATRISK HOSPITAL OG BRUGER IKKE NOGEN FORM FOR MEDICIN. MIN DATTERS FAR ER MISBRUGER OG ER VOLDELIG. KOMMUNEN VIL HJÆLPE TIL AT FORÆLDREMYNDIGHEDEN. JEG HAR VÆRET ALENE MED MIN DATTER SIDEN HUN VAR EN MÅNED I MIN MAVE. DA SMED JEG HENDES FAR UD FRA VORES HJEM, DA HAN VAR VOLDELIG. JEG MÅ KUN SE MIN DATTER 1 1/2 TIME 1 GENG OM MÅNEDEN JEG MÅ IKKE SNAKKE I TELEFON MED HENDE. HENDES FAR HAR LOV AT TALE MED HENDE I TELEFON OG TIL AT SE HENDE MERE END MIG. MIN DATTER GRÆDER OG ER FRUSTRERET. FORTÆLLER MIG AT HUN BLIVER TVUNGET TIL SAMVÆR MED SIN FAR MOD HEDENS VILJE. SOMMER 2011 PRØVEDE MIN DATTER AT KASTE SIG UD AF BILEN, HUN VAR PÅ TUR MED BØRNEHJEMMET. HUN VILLE LØBE HJEM TIL SIN MOR MEN VAR BANGE FOR HUN IKKE KUNNE FINDE VEJ. I RETTEN FIK JEG IKKE SELV TALE RET, KUN ADVOKAT FRA KOMMUNEN. JEG STOPPER IKKE FØR HUN ER HOS MIG IGEN. DET ER UTRUGT AT INGEN KAN / VIL HJÆLPE MIG. DA POLITIET OG ANDRE ER INDBLANDET I SAGEN. DET KAN IKKE VÆRE RIGTIGT AT. DER IKKE KAN GØRES NOGET NAR MIT BARN ER BLEVET MISHANDLET I SIN BØRNEHAVE. HUN SAVNER MIG OG HAR BRUG FOR MIG. JEG HAR BEVISER OG JEG FINDER MIG IKKE I AT VI BLIVER SVIGTET SÅDAN JEG VIL GERNE HAVE MIT BARN TILBAGE. VI ER BEGGE BRASILIANSKE STATSBOGERE OG JEG ØNSKER AT VI BEGGE KAN REJSE TILBAGE TIL BRASILIEN. JEG HAR UNDERRETTET DEN BRASILIANSKE STAT OM MIN SAG

Kovending igen igen

Skrevet af Peter, Mandag den 25. februar 2013, 19:43

Selvom det er en noget ubeslutsom regering, at de ikke rigtig ved hvad de skal gøre angående håndværkerfradraget, er det nu godt at de til sidst vælger at genindføre fradraget. Det skaber dog en utryg situation i branchen.

Læs evt. mere om reglerne for håndværkerfradraget på www.haandvaerkerfradrag.dk

Bjarne Hansen

Skrevet af Erik, Mandag den 25. februar 2013, 17:31

Hvor er det dog godt, at vi har Bjarne Hansen til at fortælle, hvor godt den nuværende regering gør det og hvor skrækkeligt den tidligere
regering gjorde det.
Det kan vi jo alle tydeligt se!!!!
Eller hmm.

Håndværkertilskud

Skrevet af Tonni Fjordvald, Mandag den 25. februar 2013, 16:27

Et lille pip mere!

Det burde være et tilskud pr. hustand, og så større en 15.000 , da det max giver en skattelettelse på 5.000 kr. for en enlig, hvor det kan blive mange gange større hvis man er en familie, - håndværkerregningen er da den samme om man er enlig eller ej!!!!

Håndværkertilskud

Skrevet af Tonni Fjordvald, Mandag den 25. februar 2013, 16:27

Et lille pip mere!

Det burde være et tilskud pr. hustand, og så større en 15.000 , da det max giver en skattelettelse på 5.000 kr. for en enlig, hvor det kan blive mange gange større hvis man er en familie, - håndværkerregningen er da den samme om man er enlig eller ej!!!!

Håndværkertilskud

Skrevet af Tonni Fjordvald, Mandag den 25. februar 2013, 16:17

Jeg synes det er helt forkert, at en enlig kun kan få et fradag på 15.000 , når en familie far, mor og voksne hjemmeboende børn over 18 år kan få hvert et fradrag på 15.000 kr. i den store familie tjener de da flere penge end en enlig!!!
Synes det er helt skævt det er da trods alt sværere for en enlig,at skaffe penge til renovering, og hvis man så oven i købet en pensionist som kun har sin folkepension og meget lidt at gøre godt med :-(

Med venlig hilsen Tonni

Håndværkertilskud

Skrevet af Tonni Fjordvald, Mandag den 25. februar 2013, 16:17

Jeg synes det er helt forkert, at en enlig kun kan få et fradag på 15.000 , når en familie far, mor og voksne hjemmeboende børn over 18 år kan få hvert et fradrag på 15.000 kr. i den store familie tjener de da flere penge end en enlig!!!
Synes det er helt skævt det er da trods alt sværere for en enlig,at skaffe penge til renovering, og hvis man så oven i købet en pensionist som kun har sin folkepension og meget lidt at gøre godt med :-(

Med venlig hilsen Tonni

haandvaerkerfradrag

Skrevet af knud johansen, Mandag den 25. februar 2013, 15:27

jeg kunne godt taenke mig at man inkluderer enlige i denne ordning.. med det mener jeg at man som enlig kun kan fradrage eks 15000kr men som par kan fradrage 30000.. det goer det megte lidt attraktivt for enlige.. skal du have malet et tag paa huset er prisen den samme for enlige som for par... husk der i danmark er mange enlige...

Glædeligt.

Skrevet af Jens Frederiksen, Mandag den 25. februar 2013, 15:21

Man kan spørge sig selv - hvorfor skulle ordningen overhovedet stoppe - men sådan er der så meget med den socialistiske regering vi har.

lettelser

Skrevet af bjarne hansen, Mandag den 25. februar 2013, 14:45

det er virkeligt morsomt de fleste indlæg sviner regeringen for at være
blå og vil have løkke -pia tilbage snarest det er jo ikke nødvendigt når
i mener at thorning fører blå politik kan i snart finde ud af hvad i mener
løkke vil meget gerne vente til 2015 så har thorning rettet op så venstre df og de andre borgerlige igen kan dele gaver ud så vender vi
igen tilbage til de " gode gamle dage" hvor vi kunne købe hele verden
også Kina

Betaling for at udlændinge benytter danske veje...

Skrevet af Lone, Mandag den 25. februar 2013, 14:01

Sæt bum-anlæg op ved gærnseovergangene. Når en dansk indregisteret bil krydser grænsen er der fri passage, men når en udenlandsk bil skal krydse grænsen, trækkes en billet, som skal betales ved udkørelsen xx kr. pr. time man har været i landet. Det giver penge til den slunkne statskasse, og det kunne jo holde nogle fra det med at krydse grænsen med de forkerte hensigter. Det sætter gang i nogle håndværkere der skal installere disse anlæg og de skal jo også produceres et eller andet sted.

Sommerhuse

Skrevet af Tore, Mandag den 25. februar 2013, 13:53

Hvorfor skal fradraget ikke også gælde aommerhusejere,som til dagligt bor i lejeboliger. Hver familie sit fradrag!

Fair nok...

Skrevet af John L., Mandag den 25. februar 2013, 14:44

Hvis dét er som sidst, har ,,,hver familie sit fradrag,,, -15.000,- hver både som ejer og lejer... -men gælder - heldigvis - kun helårsboligen !!!

Fordi lejer betaler

Skrevet af Henrik Petersen, Mandag den 25. februar 2013, 14:18

Selvfølgelig kan borger med sommerhus i lejebolig ikke få-
Hvorfor: Fordi borger i lejebolig betaler regningen via deres husleje. Alle lejer i almene lejebolig betaler via deres husleje til landsbyggefonden, så de kan få nye vinduer til deres lejelighed, nyt køkken i lejeligheden eller nyt tag på ejendommen.
Men fordi parcelhusejer ikke kan finde ud af, at spare op så de kan få nyt tag, nye vinduer eller nyt køkken skal lejerne lige smide 4 mia på bordet til ejerne. Men selvfølgelig kan lejerne helle ikke få et rentefradrag på boligen, men skal betale deres grundskyld og ejendomsskatter som ejer.
Men sådan er det.

Som lejer

Skrevet af Jan Larsen, Mandag den 25. februar 2013, 14:36

betaler man til landsbyggefonden, men der er masser af lejere som selv betaler et ekstra beløb om måneden for eks. nyt køkken, nyt badeværelse ud over huslejen og uden at landsbyggefonden yder noget som helst.

Skidt med krtik. Nye jobs er vigtigst

Skrevet af kaj christensen, Mandag den 25. februar 2013, 13:26

Den nye regering har knoklet benhårdt for at sikre rammerne for større aktivitet og bedre beskæftigelse i samfundet. På en række områder har Helle Thorning & Co. taget vigtige initiativer.

Nu kommer job-ordningen så igen i en lidt revideret udgave, hvilket er særdeles positivt. Så må regeringen finde sig i lidt billig kritik fra Liste 0 og andre gavflabe.
Skidt med det. Det vigtigste er jobs til dygtige håndværkere.

Skidt med kritik! Nye job er vigtig!

Skrevet af Holger Nielsen, Mandag den 25. februar 2013, 15:47

Kaj Christensen.
Du siger, at HTS & Co. har gjort det godt.
Job-ordningen kommer igen. Måske OK, men hvem betaler for det? Kontankhjælp modtagere og dem på SU. Er det OK? Nej.
Der er kun 1 til at betale, og det er skatteborgeren, dem der bliver ramt, er dem der sidder i en lejlighed, og ikke har andet end standard fradrag.
Jeg er ikke sikker på, at indtægter fra håndværkerens skat svarer til udgiften.

Moms

Skrevet af Claus Nybo, Mandag den 25. februar 2013, 12:47

Sæt dog momsen ned og så stopper man også grænsehandlen.

Man kan slet ikke kende s mere

Skrevet af K antonsen, Mandag den 25. februar 2013, 12:02

Ganske forfærdeligt at s f og Enhedslisten vil være med til disse ting de skræpper og hyler bare op igen og igen med alt muligt bare for at komme i pressen og bagefter går de med til alt bare vi må være med de burde straks sætte de andre på plads og ellers bør de stemme imod uanset hvem som vælter af taburetterne eller hvem som blir siddene

De sidder heller ikke ved magten

Skrevet af Jan Larsen, Mandag den 25. februar 2013, 14:41

efter næste valg, og det må også helt klart være deres mål med den politik de fører, de vil ikke genvælges.

Hævnen bliver sukkersød til valget når de ryger ud, jeg har selv stemt rød, det kunne jeg ikke drømme om at gøre mere i resten af mit liv, disse svinestreger vil blive husket.

Det er ren konservativ politik der bliver ført af denne tåbelige regering.

Og nu har vi en masse ministre vi skal brødføre i årtier med fede pensioner.

Sund fornuft og lidt snyd

Skrevet af Elmer Pedersen, Mandag den 25. februar 2013, 12:02

Den ordning har faktisk betydet utroligt meget ift. de små håndværksfirmaers overlevelse. Så sund fornuft af regeringen som efterhånden også selv scorer en del point hos vælgerne.

At nogen så snyder lidt på vægtskålen er desværre nok ikke til at undgå. Dog vil en håndværksmester som evt. skriver flere timer på regningen, kunne få problemer ift. sin egen selvangivelse

Byggeriet har det sku nemt!

Skrevet af Poul, Mandag den 25. februar 2013, 11:06

Sjovt som det altid er byggeriet der spekuleres i når der skal skabes arbejdspladser og det ligegyldigt hvem der sidder i regering.

Det er jo selvfølgelig klart det nemmeste og har en hurtigere reaktionstid end at tænke på længerevarende fremtidige arbejdspladser.

juhu

Skrevet af jan petersen, Mandag den 25. februar 2013, 11:04

Jeg som husejer glæder mig over forsat fradrag for håndværkerer, jeg skal have lavet badeværelse og nyt køkken i sommerhuset. Trist at det skal gå ud over SU og kontanthjælp. Vi mange som har råd til både ferie, hus og sommerhus kan kun ryste på hovedet af de mange som forsat stemmer på de røde. Utroligt at i stakkels studerende og andre ikke kan se at SF og S er blevet et fornuftigt borgerligt sammensat parti. Håber virkelig at alle nu stammer Venstre ved næste valg.

Ikke forstået

Skrevet af Lene Sørensen, Mandag den 25. februar 2013, 15:09

En stemme på venstre vil da i den grad forværre situationen for alle - ja lige undtagen dem der har penge nok.

Jeg klager ikke - men penge til at smide efter venstrepolitik - det vil jeg godt nok aldrig have.

Det er godt

Skrevet af Dick Lylloff, Mandag den 25. februar 2013, 11:02

O fradag=
0 moms
Håndværker på dagpenge = mindre skat
Trist håndværker :-(
15.000 fradag=
0 moms
Håndværker har arbejde = mere Skat
Glad Håndværker

Det er da en win win, hvis man ikke kan se det, burde man gå i skole igen, livets skole....

Det er godt

Skrevet af Dick Lylloff, Mandag den 25. februar 2013, 11:02

O fradag=
0 moms
Håndværker på dagpenge = mindre skat
Trist håndværker :-(
15.000 fradag=
0 moms
Håndværker har arbejde = mere Skat
Glad Håndværker

Det er da en win win, hvis man ikke kan se det, burde man gå i skole igen, livets skole....

Så forsætter svindlen og tilskuddet

Skrevet af Jan Larsen, Mandag den 25. februar 2013, 10:52

Der bliver ført flere timer på regningen end der er lavet arbejde for, så kunden får refunderet flere penge end der er lavet for, så let svindles der med denne ordning.

Og endnu en ny støtteordning er lavet, vi elsker jo at give støtte i dette land, eks. erhvervsstøtte.

Der er blevet lavet besparelser på ca. 15 milliarder nu, på SU, førtidspension, arbejdsløse, militæret, kontanthjælpsmodtagere, men boligejere skal da have tilskud.

Hvilket sygt samfund dette er blevet til, som Buster Larsen siger i et satireprogram "Lorteland"

Vrøvl der gentages er stadig vrøvl.

Skrevet af Claus, Mandag den 25. februar 2013, 14:04

Tjah - Jan.
Du har skrevet ordret det samme på Berlingske side, men det bliver det jo ikke mere rigtigt af.
Ordningen omfatter alle, men du får nok ikke gjort rent eller passet børn ?
Eller er dit resonnement, at det kun er boligejerne, der har børn ?
Du vrøvler - og du ved det !

Intet vrøvl

Skrevet af Jan Larsen, Mandag den 25. februar 2013, 14:46

Der svindles stadig med denne ordning, men du er vel en af dem der fusker.

Tyv tror hver mand stjæler

Skrevet af Lene Sørensen, Mandag den 25. februar 2013, 15:12

Den ordning har jo vist sig at være gavnlig for de små håndværksmestre - og jeg er tilbøjelig til at stole så meget på mine medmennesker at de godt kan se, at snyd - er at snyde sig selv i den sidste ende.