Regeringen løfter sløret for kontanthjælpsreform

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger, det er urealistisk at spare tre milliarder kroner. Dermed øger hun afstanden til Venstre.

Målet med kontanthjælpsreformen er ikke at spare penge. Målet er at forhindre kommende generationer i at blive fanget på samfundets laveste ydelse.

Det siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Morgenavisen Jyllands-Posten søndag, hvor hun løfter sløret for regeringens kommende reform.

- Alt, der forbedrer økonomien, er et gode. Men det er ikke det, der driver os i denne reform. Det, der driver os, er nødvendige, socialpolitiske forbedringer, siger Mette Frederiksen til avisen.

Mette Frederiksen vil ikke sætte tal på reformens bundlinje endnu, men Jyllands-Posten erfarer fra regeringskilder, at det kan ende med mindre end en milliard kroner til statskassen årligt i 2020.

Venstre, som skal være med til at lave reformen, vil spare tre milliarder kroner. Dermed øger beskæftigelsesministeren afstanden til oppositionspartiet.

- Jeg har ikke set noget troværdigt bud på, hvordan man skulle nå hen til tre milliarder kroner, siger Mette Frederiksen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Finansordfører Peter Christensen (V) kalder det »useriøst«, hvis der ikke spares nok til, at regeringens egen 2020-plan hænger sammen.

- Mette Frederiksen kan lægge hovedet på skrå, alt det hun vil, men det er en spareøvelse, og det er det også for regeringen. Det er en falsk modsætning, når hun siger, at hun vil spare, fordi hun er god ved folk, men så snart vi vil spare, så er det, fordi vi er onde mennesker, siger Peter Christensen til avisen.

BNB

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08