Regeringen kritiseres for at svigte prostituerede

Fagbevægelsens ledende figurer kritiserer regeringen for at svigte de prostituerede ved at droppe forbud mod købesex.

Under overskriften »Uforståelig og skuffende beslutning« kritiserer 3Fs Poul Erik Skov Christensen, LOs Harald Børsting, FTFs Bente Sorgenfrey, Metals Claus Jensen og fire andre fagforeningsledere regeringen for at have droppet et forbud mod købesex. Det gør de i et debatindlæg i Politiken lørdag.

- Det er dybt skuffende. Det er et levn fra fortiden, at man stadig har mulighed for at købe et andet menneske til seksuelle ydelser. Vi burde være kommet meget længere i 2012, siger 3F-formanden, Poul Erik Skov Christensen, ifølge Politiken.

FOA-formand Dennis Kristensen mener ifølge avisen, at regeringens linje vidner om mangel på politisk rygrad, eftersom både Socialdemokraterne og SF længe har villet forbyde købesex.

- Regeringen har ofte undskyldt sig med, at der ikke var 90 mandater. Når man så endelig har det, vælger man alligevel at stikke hovedet i busken. Det ærgrer mig, at regeringen igen og igen dropper de forslag, hvor de ville være et alternativ til den tidligere regering, siger han.

Socialminister Karen Hækkerup (S) skriver i en mail til Politiken, at regeringen har vægtet et eventuelt forbuds konkrete virkning – ikke symbolværdien.

- Vi har lyttet til Straffelovrådets eksperter og mange prostitueredes egne udsagn og på den baggrund konkluderet, at et forbud mod køb af sex ikke vil hjælpe de prostituerede. Og det er altså dem, det handler om, også selv om fagbevægelsen ser det anderledes, skriver hun.

En ny Megafonmåling viser, at lidt over en fjerdedel af S og SFs vælgere betragter det manglende forbud som et løftebrud, skriver Politiken.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08