KØB PLUS!

Regeringen: Elever skal gå i skole 37 timer om ugen

Vil øge timetallet i folkeskolen med hvad der svarer til tre års skolegang.

Når regeringen kommer med sit udspil til en reform af folkeskolen, som fremlægges i næste uge, er det med nye ugentlige timetal for alle skoles klassetrin, mens lærerne skal undervise mere.

Seks timer dagligt skal eleverne i 0.-3. klasse gå i skole. Fra 4.-6. klasse drejer det sig om samlet set 35 timer om ugen, mens de ældste elever på folkeskolen skal undervises lige så længe, som en almindelig arbejdsuge varer, 37 timer.

Sådan lyder regeringens udspil til en folkeskolereform, som Morgenavisen Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

I alt svarer det samlet til tre ekstra års skolegang i forhold til nu. De nye minimumstimetal ligger altså på 30, 35 og 37 timer, som gøres obligatoriske, hvis det står til regeringen.

Allerede tidligere på ugen kom det frem, at de danske folkeskoleelever skal have flere timer, når regeringen øger minimumstimetallet bliver hævet, ligesom det også blev pointeret, at lærerne møder krav om, at de - for at kunne opnå de nye mål - tilbringer mere tid på skolen med undervisning. Dog er det først nu, at sløret bliver løftet for de konkrete timetal for de forskellige årgange.

Når overenskomstforhandlinger går i gang, vil kommunerne, som sidder over for lærerne, gå langt for at få deres krav gennemført, forklarer KLs chefforhandler, Michael Ziegler (K).

- Målet er at nå hele vejen. Det er ikke bare den rituelle stammedans op til en overenskomstforhandling. Vi mener det, siger Ziegler, som også er borgmester i Høje-Taastrup Kommune, til jyllands-posten.dk.

Den er lærerne dog ikke med på, gør deres formand, Anders Bondo Christensen, klart.

- Regeringen har ikke på et eneste tidspunkt ønsket at drøfte det her med os, selv om vi har sendt brev til statsministeren med et ønske om dialog. Hvis det står til troende, at lærerne stort set skal finansiere reformen, forstår jeg slet ikke regeringen, siger han til jyllands-posten.dk om udspillet.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK HER

Din kommentar

Kommentarer

Danmark vil lide dårlig fremtid.

Skrevet af Anonym, Torsdag den 8. august 2013, 12:31

Jeg er et barn der lige er rykket op i 5. Klasse, så muligvis er der noget der ikke passer, men jeg tror at hvis der kommer for lange skoletimer vil elever ikke kunne fokusere på undervisningen, hvilket vil resultere efter en uge, at vi ville pjække. Derfor vil vi ikke lære ret meget = dårlig uddannelse. Når vi så er vokset op kan vi få svært ved at skaffe os et job pga. dårlig uddannelse. I løbet af ca. 10 år vil Danmark derfor gå fra at blive et ret rigt land til at være lidt fattigt. Jeg har selv prøvet en dag, hvor jeg åd starten af dagen rimeligt godt, men så fra 5-6 time kunne jeg ikke klare det længere, så derfor lavede jeg den sædvanlige "jeg skal på WC" trick. Jeg gik rundt og tænkte "hvad er meningen med livet, hvis man bare skal gå på slaveanstalt halvdelen af dagen?". Jeg tror godt jeg kan klare det her program, men at man skal gå i skole hele dagen? Undskyld jeg bryder ud med de her grimme ord men: HVAD FANDEN GÅR DER AF STATEN? MAN ER KUN BARN ET GANG I LIVET, OG SÅ SKAL DET ØDELÆGGES!?! SÅDAN VI ER BLEVET SLAVER??? JEG TROEDE OGSÅ AT BØRN HAVDE FRIHED! Håber at der sker noget. Hilsen et trist barn, der har sit hjerte fuld af håb på frihed i fremtiden:)

Det er for meget

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 19. marts 2013, 16:25

Jeg går i 7. klasse, og har fri 14:40 hver dag ud over, fredag hvor jeg har fri 13:40. Sidste gang skulle jeg lave en tale til min klasse om flere skoletimer, og de konsekvenser de kan føre os i, og de var alle sammen enige. Jeg får på en privat skole, og jegsyntes ikke at vi skal have 37 timer om ugen. Mit tempremang er ikke så høj, i forhold til at have 32 timer om ugen. Jeg går til taekwondo, svømning, club næsten hele næsten hele ugen, plus skole, og jeg tror ikke at børn får der fritid mens de er små. Det er helt iorden at vi får 37 timer om ugen efter folkeskolen, men vi skal da også nyde at tage til noget andet.
P.s husk lige at jo flere skole timer, desto mindre tid til at lave lektier, og jo mindre skole timer, desto mere tid til lektier,og gøre sig umag. Jeg har hørt at eleverne i finland har 5 timer hver dag, og det er kun fordi at de høre efter deres lærer, og har respekt til dem. Men det betyder da ikke at vi skal have 37 timer om ugen, ellers bliver vi alle trætte. Og vi ved alle sammen godt at undervisningsministeret gerne vil have at vi skal lærere mere, men hvis de vil det, så skal de også tænke på at vi skal have koncentration, til at lære noget.
Jeg håber at denne kommentare hjalp.

Dovne Danskere -_-

Skrevet af Niclas, Torsdag den 14. marts 2013, 17:11

Hvordan kan i alle synes dette er for længe i skole? Jeg bor i Belgien og går på eeb1 hvor man har timer til 16:00 HVER DAG og det har jeg da ingen problemer med og vi for næsten heller ingen fritid pågrund af lektier. Jeg synes altså bare i skal begynde at lære noget i stedet for at dovne den der hjemme.

Jeg håber at alle i Danmark skal have flere timer så i kan blive noget klogere

Dovne danskere?!!

Skrevet af Stine, Torsdag den 25. april 2013, 17:33

Hej Niclas.

Jeg vil gerne lige tage dit eget citat op; "Jeg bor i Belgien og går på eeb1 hvor man har timer til 16:00 HVER DAG og det har jeg da ingen problemer med og vi for næsten heller ingen fritid pågrund af lektier"...

Du beskriver altså at du er ligeglad med at skoledagene er indtil kl. 16.00, idet du alligevel ingen fritid har pga lektier.... Så det du i virkeligheden siger er at det belgiske skolesystem, er bygget så hårdt op, at du næsten ingen fritid har? Er det så virkelig en model vi bør følge, eller handler det i virkeligheden om at den tidligere danske model, har haft fat i noget rigtigt, idet de danske elever har tid til fritid?

Det som du kalder dovenskab, synes jeg er meget forkert og helt ukorrekt. Denne tid udfyldes af fritidsarbejde, fritidsaktiviteter, klubber og sidst, men ikke mindst LEG... Det er faktisk i de fællesskaber, som børn danner selv, (fx igennem leg) at de lærer mest og IKKE i klasseværelset. Hvornår skal der blive tid til leg, hvis et barn i 4. kl. fremover skal gå 34 timer, om ugen, i skole?!!!! Børn går altså glip af ikke kun frihed, men såvel FAGLIG SOM IDENTITETSMÆSSIG LÆRING. Det er det jeg kan frygte kommer til at ske, når den nye skolereform træder i kraft.

Så inden du kalder danske børn og unge dovne, så husk på hvad denne fritid betyder for vores udvikling, til unikke individer og at man kun får lov at være barn/ung en gang.... Den synes jeg sådan set de skal have lov at opleve :)

Det er for dumt med flere timer.

Skrevet af Victoria , Fredag den 8. marts 2013, 10:23

Jeg er en elev og jeg synes ikke vi skal have flere timer end vi har i forvejen, for ved mange går hjernen fra efter 6 lektion. Man vil ikke få noget ud af det når man ikke kan holde fokus. Og hvad med vennerne. Mange går til aktiviteter efter klokken 16.00. Så kan man ikke nå at være sammen medd vennerne.

How to buy a best louboutin pas cher online store

Skrevet af Cipbydaydig, Onsdag den 23. januar 2013, 15:13

uziow [url=http://christianlouboutinboutique.fr]christian louboutin[/url] yfrcf http://christianlouboutinboutique.fr njuzx hhrom [url=http://soldeslouboutinpascher.fr]chaussures louboutin[/url] ogbmc http://soldeslouboutinpascher.fr igrje ygmqj [url=http://louboutinpaschersolde.fr]louboutin pas cher[/url] fwgqo http://louboutinpaschersolde.fr hhemk zklwd [url=http://christianlouboutinfrancesolde.fr]louboutin pas cher[/url] vnmaf http://christianlouboutinfrancesolde.fr zowaj

Det kan i da ikke mene!

Skrevet af Katrine Meyer, Lørdag den 22. december 2012, 21:12

Jeg er selv elev og har mange gange oplevet at det bliver en laaang skoledag. Mere skole vil ikke gøre det bedre men nok dårligere. Regeringen tænker kun på "sig selv" fint.. når vi så er 60 år gamle og vi ved "næsten" alt er livet jo næsten slut. alle de ting vi skulle opleve som unge bliver taget fra os. Dem der har det svært i skolen er typisk dem der bliver mobbet, hvis de skal overlevede sådan en fremmøde tror jeg det bliver et mareridt. DET HER SKAL STOPPES!

Privat skoler?

Skrevet af Mark, Onsdag den 19. december 2012, 14:25

Jeg er lidt forvirret. Gælder det også privat/fri skolerne, eller kun folkeskolerne?

Absurd..!

Skrevet af Katrine, Mandag den 10. december 2012, 08:08

Dette er så uretfærdigt. Vi er ikke voksne, når jeg har haft mine 6 timer i skolen og får fri 14.20 så er mit hoved brugt og jeg skal hjem og slappe af. Jeg går godt nok i privat skole, men dette kan ikke være rigtigt !!

Desuden vil det medfører at flere pjækker.

Absurd..!

Skrevet af Katrine, Mandag den 10. december 2012, 08:08

Dette er så uretfærdigt. Vi er ikke voksne, når jeg har haft mine 6 timer i skolen og får fri 14.20 så er mit hoved brugt og jeg skal hjem og slappe af. Jeg går godt nok i privat skole, men dette kan ikke være rigtigt !!

Desuden vil det medfører at flere pjækker.

Vi er børn! Vi har brug for fritid

Skrevet af Mie Pape, Onsdag den 5. december 2012, 16:08

Jeg synes det er rigtig dumt! Og det er ikke kun fordi jeg selv går i skole. Hvad med fritids aktiviteter, venner og familien det bliver svært at passe! Hvis den regel bliver vedtaget så kommer der helt sikkert konsekvenser!!!!

Vi er ikke kun robotter...

Skrevet af Emilie, 13 år, Onsdag den 5. december 2012, 16:07

Jeg synes at det er absurd, at lade børn gå i skole i så lang tid om dagen. Det betyder at klokken 15:40 får man fri, 5 gange om ugen. Allerede klokken 14:30 kan man ikke indtage mere viden. Man bliver i stedet fuldstændig lemlæstet og det vil bare føre til at børnene pjækker og/eller ikke laver lektier pga. trætheden efter skole. Der vil heller ikke blive tid til hverken venner, familie, kærester og fritidsinteresser. Det er for meget, man burde få senest fri klokken 14:40.

Ingen fritid - aktiv ?

Skrevet af Charlotte Nielsen 14 år, Tirsdag den 4. december 2012, 22:05

Jeg synes det er rigtig dumt. For det første, bliver dagene for hårde, lange, og når man sidder på en stol i så mange timer, mister man hurtigt både koncentrationen, og bliver træt.
2 gange om ugen er jeg i skole til klokken 14:20 og det er ALT for lang tid synes jeg. Til sidst sidder jeg bare og tænker ''hvornår er vi færdige'', glor på klokken, og kan mærke mit hoved blive tungere og tungere for hvert sekund. Jeg mener hverken man bliver ''klogere'', eller noget andet positivt ved at sidde på en stol i så mange flere timer, end nødvendigt.
Så irriterer det mig også grænseløst, at i SÅ mange gange har nævt ''De danske børn og unge skal være mere aktive'' - Ja nu er i da ved at ødelægge den mulighed. Der bliver hverken tid eller overskud til at være aktiv, når man kommer hjem kl. 16 om eftermiddagen. Tænk lige - dem der går til håndbold måske 2 timer hvert anden dag. De har ikke en chance for at nå både, at komme hjem (+skolebus? = ekstra tid) , spise aftensmad og 2 timers håndbold. Så er klokken måske 19:30. Se det i øjnene - det er der ingen unge mennesker der har tid til, eller direkte gider.
Man bliver sku slidt ned af, at sidde der i så mange timer.
Og tænk nu på dette; Jeg vil vædde med, at så snart i lave denne regl, pjækker MANGE unge.

Tro på mig, jeg er jo selv en af de unge, jeg skriver om.

Er i syge i hovederne

Skrevet af Steffeb Højmark Rothausen, Tirsdag den 4. december 2012, 16:34

Hvis i gør dette vil folk jo pjække fordi de bliver træt af og sidde på pinden i så lang tid af dagen og ikke kan komme ud og se sine venner

dum idé

Skrevet af molly, Tirsdag den 4. december 2012, 15:39

det kan god være, at der kommer aktiviteter og lektiehjæp men, men jeg kan knap nok holde til 7 timer i skolen. for mig er det lige meget om vi får pauser, eller hva' fanden vi nu får, når jeg er blevet ukoncentreret og træt, så kan jeg bare ikke mere, og pauser booster IKKE min koncentration! og lektiehjælp!? jeg kan bedste lide at side sammen med mine veninder, eller derhjemme og får hjælp af mine forældre, i stedet for at side i en klasse med 21 andre elver og to lærer som spurter rundt til hver elev! tror jeg dør inden.... af skoletræthed!

Barndom.

Skrevet af Rebecca, Tirsdag den 4. december 2012, 13:50

Hvor bliver orderne barndom og ungdom af? Som 15-årig, skal man næsten kun præstere der er intet hygge tilbage, og man kan nærmest ikke engang se en film, af og til i timerne uden at alle mener at lærerne er for dumme. Jeg er træt af ikke at kunne få lov at nyde at jeg stadig er barn, regeringen kan sagtens sige det her er løsningen, men gik de i skole 37 timer om ugen da de var børn, og lektier oveni når de kom hjem? Nej, det gjorde de kraftedme ikke, så nu stopper det. Lad børn være børn, og ikke "mini" voksne.
Man kan godt sige farvel til overskuds elever..

De da sindsyge.

Skrevet af Bluebell, Tirsdag den 4. december 2012, 13:44

Godt nok går jeg i niende, så jeg bliver nok ikke ramt af det. Men de må da være sindsyge, hvis jeg skulle gå i skole, lige så meget som mine forældre arbejder, så var jeg gået død for længst, og være SÅ skoletræt.. Det er så forbandet latterligt, som noget kan være. Og hvor vil de finde pengene fra til at give lærer den ekstra løn, når de skal være der så meget længere?

*laterligt

Skrevet af thomas jensen, Tirsdag den 4. december 2012, 09:57

det er latterligt. hvilken elev er klar til at modtage undervisning klokken halv 3

*laterligt

Skrevet af thomas jensen, Tirsdag den 4. december 2012, 09:57

det er latterligt. hvilken elev er klar til at modtage undervisning klokken halv 3

bare la dem

Skrevet af chris sørensen, Mandag den 3. december 2012, 20:23

Jeg mener de bare skal smide det på skemaet jeg går i 9. klasse og hvis det ender sådan så er jeg den der er smuttet hver dag klokken 2 og det tror jeg også der er rigtig mange der gør så det medføre jo bare til mere pjækkeri men det kan da også være lige meget?
og indse det allerede nu som det ser ud er vi alle døde de sidste timer så undervisningen generalt bare et noget lort fordi ingen har overskud til det

Vanvittigt

Skrevet af M.M , Mandag den 3. december 2012, 16:32

Kan ikke passe børn/unge skal til at bruge al deres tid på at gå i skole og derefter hjem og lave lektier. Der er ikke noget at sige til at de bliver skoletrætte hurtigt. De burde næsten få løn for det eller SU. Godt det ikke er min barndom der er røget på den måde !!

Det går ik!

Skrevet af Kasper Kikkenborg, Mandag den 3. december 2012, 12:59

Jeg forstår ikke at vi skal have det....

Jeg er en 7 klasses elev, jeg svømmer 7 gang om ugen. Så jeg har kun lige plads til lektier. Derfor har jeg ikke lige brug for de sidste 7 timer... Jeg mener at det er dårligt for dem der har fritidaktiviteter ved siden af.. hvad skal der så blive af vores kommende landshold i , fodbold, håndbold, svømning, golf, skiskydning osv... Det er jo dem der skal føre os videre, når vi engang sider og strikker. Os børn har også brug for at være os selv, og ikke hele tiden skole, vi bør lad vær’ med at indføre de 37 timer... For man er kun barn en gang i livet...

Børn er ikke små voksne!!!!!

Skrevet af B. Jacobsen, Mandag den 3. december 2012, 12:52

Undskyld kære regering. Hvor er i på vej hen? Når børn, der har gået i skole i 37 om ugen, kommer hjem og skal lave lektier og terpe hjemme, hvilken voksne er det vi får ud af det, i den anden ende? Hvilken værdier vil de lægge vægt på, som voksne? Vil de få et helt liv, som ikke kun består af at præstere. Hvad med alle dem, som har brug for støtte i, at blive et helt menneske, dyrke deres fritisinteresser, deres familie, kammerater uden for skolen. Hvor er socialiseringen henne? Jeg syntes det er meget snæversynet, at bare sige, at der skal flere timer i skolen. Vi bliver ikke bedre eller hele mennesker, ved at fokusere på en ting, i vores liv. Forældre og børn, skal have mere tid sammen. Der skal mere at de gode kærneværdier på banen, som nærværd, omsorg, at blive set og hørt, som den man er. Skal fritidhjem så også afskaffes? Hvor skal børnene gå hen, når de har fri? Der bliver et tidrum mellem 16-17.30. Som hvor børnene kan være uden voksne. Hvad skal det mindre barn gøre? Jeg syntes, at i lægger ansvaret over på barnet, og i giver dem en rolle i at være "små voksne" der skal kunne klare og have overblik over flere ting + sit liv i skolen. I tænker ikke langsigtet, i tænker ikke over, hvilken koncekvenser det kan få på den lange bane. For hånden på hjertet - vil resourcerne følge med?Vil der blive flere voksne omkring det enkelte barn i skolen? Nej. Børn er ikke et produkt eller en handelsvare, der i samlet flok, kan styres i en retning. I har fat i den gale ende!!!

Tænk dig om Helle.

Skrevet af M****, Mandag den 3. december 2012, 12:49

Hvis dette bliver indført, så kan man godt vinke farvel til høje karakterer, friske og glade elever. Elever kan ikke bevare koncentration 7,5 timer om dagen, 5 dage i ugen. Og at skulle hjem og lave lektier efterfølgende.

Skolegangen er ved at blive et diktatur.

Elever skal have mulighed for at udvikle sig udenfor skolen, i fritidsklubber, eller med familien.

Jeg synes at det er absurd.

SÅ LA´ DA VÆRE!!!!

Skrevet af Mikkel Pedersen, Mandag den 3. december 2012, 12:43

vi folkeskolebørn synes det er uretfærdigt, fordi vi arbejder nok i for vejen, så skal vi da ikke arbejde mere jeg synes at vi skal have de timer som vi har, ikke flere. de fleste vil nok have færre timer, men det for vi ikke. så la´da være med at give os flere timer.

Stor klage fra Købmagergadeskole(fredericia)

Skrevet af Signe Augustini og Simone Schmidt, Mandag den 3. december 2012, 12:23

Vi er en masse der synes vi allerede går nok i skole!
Det er lige så meget som vores forældre arbejder.
Det kommer til at gøre, at flere elever pjækker, og ingen passer deres skole.
Vi børn mister vores fritid, job, fx. Sport, ingen tid til venner eller kærester, hvis der også skal laves lektier, og hjemme opgaver.
Ingen tid til sjov. Hvad er livet uden sjov?
Vi er ikke født til at gå i skole halvdelen af vores liv....
Vi tror heller ikke at lærerne gider at være i skolen, i så lang tid...uden at de for flere penge for det...
Børn der er 13 år bliver slidt op i skolen.. Er det logisk?
Nej!
Børn lærer jo ikke mere af at gå mere i skole, når man ikke har kræfter eller energi til noget.
Vi er ikke robotter..
Vi har brug for at nyde livet imens vi har det..
Der skal jo også være tid til søskende, forældre.
Det bliver der jo ikk! Vi bliver tvangs indlagt i skolen..
Det kan godt være, at når vi er i skole, at vi så er sammen med vores venner...men der bliver ikke tid til sjov, fordi vi skal lære unyttig viden... Vi bliver ikke klogere af mere skole, lærerne gider jo heller ikke...
Alle vores forældre er død trætte af at miste deres børn, til skole..
De forældre der har nattearbejde, sover jo om dagen. Og ser ikke ikke deres børn om dagen så..
Det er let for jer at sige at vi skal gå længere tid i skole, når det ikke er jer selv der skal gøre det.
Vil lige gå tilbage til det med ingen tid til aktiviteter!
I har forslået at vi skal blive længere i skolen og vores skolegang først skal slutte sent om efter middagen, har i tænkt på at vores aktiviteter rammer nogenlunde samme tid. Som barn og teeneger vil vi helst vælge vores aktiviteter, og det kan betyde at vi ikke når at lave lektier eller andre skole ting. I sidste ende kan det betyde at vi kun bliver dårligere til skolen og de fleste vil nok begynde at pjække for at slippe for den lange skolegang og de lektier vi nok ikke for lavet.
Vi bliver stresset, og for en meget stramt program!
Vi ligger så lavt i karakter fordi der er så mange timer i forvejen!
Se den anden vej, så skær de på timerne, og lad os få vores fritid!
Og da jeg henvendte mig til information over min telefon kunne jeg ikke få nogle svar på mine spørgsmål.

Hvad med fritidsinteresser?

Skrevet af Pernille, Mandag den 3. december 2012, 11:15

Med flere skoletimer vil det komme til at gå ud over elevernes fritidsinteresser, så som musikskolen hvor mange lektioner starter kl. 14 (eller før) Så mange musik interesserede vil ikke kunne gå til klaver, violin, blokfløjte eller trommer mere,- for nu sidder de i skolen?
Og senere er de for trætte, eller skal lave lektier (som de kommer senere igang med pga. længere skoledag) så de ikke kommer i idrætshallerne til håndbold, vollyball, tennis osv....
Eleverne har også ret til fritid og interesser, og musikskoler og idrætsforeninger må måske lukke uden medlemmer.
Sikke et kedeligt land vi får i fremtiden uden håndboldspillere, fodboldhold, og ingen koncerter i operahuset!!!
Tænk jer nu grundigt om før i ødelægger et godt og velfungerende system.

Helt forkert.

Skrevet af Marie, Søndag den 2. december 2012, 22:41

Nu har jeg ikke lige hørt grundlaget for, hvorfor folkeskole elever skal gå så meget længere tid i skole, men den er sikkert lige så latterlig som alle de andre, men jeg tror godt at regeringen kan regne med at der vil være RIGTIG mange af eleverne der vælger at pjække fra de sidste timer, eller i det hele taget ikke møde op.
Synes det er forfærdeligt at vores samfund er blevet som den er, vi har faktisk mere eller mindre ingen frihed længere og hvad blev der af den forskning der viste, at skole elever ikke kan koncentrere sig efter 14-15 tiden? Helt ærligt, i er helt ude og skide dér.

er meget imod det

Skrevet af Nomaan , Søndag den 2. december 2012, 13:25

hvor bliver vores fritid af vi vil komme til at bruge alt energi på skolen og kommer slæbbende hjem.. dårlig ide

er meget imod det

Skrevet af Nomaan , Søndag den 2. december 2012, 13:25

hvor bliver vores fritid af vi vil komme til at bruge alt energi på skolen og kommer slæbbende hjem.. dårlig ide