Rasmus begraves i Aalborg: Kirkeministeren vil ikke blande sig

Justitsminister Karen Hækkerup (S) har vurderet, at det er kirkeministeren, der kan sikre, at fire-årige Rasmus bliver begravet på Frederiksberg hos sin far. Men det er kirkeministeren ikke enig i. Manu Sareen (R) mener ikke, han kan gøre noget, skriver han i en sms til BT.

- Hele denne sag er jo dybt tragisk og vækker naturligt nok følelser hos mange mennesker, som hos mig. At drengen nu skal begraves i Aalborg er skifterettens afgørelse, og jeg kan som kirkeminister ikke blande mig i den konkrete sag, for den ligger hos domstolene. Men jeg vil snarest i det nye år tage kontakt til justitsministeren og socialministeren, så vi kan se på, om den nuværende lovgivning tager tilstrækkelig højde for usædvanlige og tragiske sager som denne, siger minister for ligestilling og kirke, Manu Sareen.

Dermed slukkede han håbet hos fire-årige Rasmus’s far, Carsten D.

Efter hans ekskæreste kvalte deres søn 16. december i Aalborg, har han kun haft et ønske: at hans søn bliver begravet på Frederiksberg, hvor han selv bor. Men selvom moderen har taget livet af sin søn, vurderer Skifteretten i Aalborg, at hun har retten til at træffe beslutning om sin søns begravelse, fordi hun havde den fulde forældremyndighed. En beslutning, der har rejst en storm af protester på de sociale medier og også har fundet vej til både Karen Hækkerup (S) og Manu Sareen (R)

- Jeg fik et personligt svar Justitsminister Karen Hækkerup (S), men hun ønsker ikke sit svar offentliggjort. Tiden løber fra mig nu. Jeg har fået at vide, at Rasmus bliver begravet i Aalborg d. 28, hvis vi ikke finder en løsning. Jeg kender stadig ikke tidspunktet, og jeg ved ikke fra hvilken kirke, siger Carsten D.

Han fik med egne ord ’en kæmpe reaktion’ natten til 2. juledag, hvor han var alene hjemme. Selvom det har været ’en god healingsproces’, at så mange danskere har skrevet til ham, så har det også været overvældende. Og denne julenat blev han overmandet af følelser.

- Jeg er så glad for det, Rasmus og jeg havde sammen. Jeg elskede at være sammen med ham. Jeg er selv vokset op i en familie med alkoholmisbrug og en kriminel far. Når han stjal bådmotorer, så sad jeg tilbage i bilen og dyttede, når der kom nogen. Jeg ved, at jeg har været en god far for Rasmus, siger Carsten D.

Han ved også, at gode venner vil kæmpe til det sidste for at få begravelsen flyttet til Frederiksberg. Men Carsten D. er begyndt at forberede sig på, at de ikke når det i tide.

- Jeg har fået flere gode råd, men ved endnu ikke, hvad jeg gør. Det handler også om, at nu skal den lille dreng også snart have fred og ro. Det er dejligt, hvis politikerne får lukket dette hul i loven, men det gavner ikke mig og Rasmus lige nu. Hvis muligheden opstår, kan jeg måske senere får flyttet hans urne til Frederiksberg. Men det kan jeg ikke vurdere lige nu, siger Carsten D.

Læs også: