Partierne på begge sider af Folketinget kræver nu, at der kommer en ordentlig tilbundsgående undersøgelse af, hvad hospitalerne skjuler i sagen om overmedicinering af kemopatienter.

Det sker efter BT mandag kan afdække, at Odense Universitetshospital helt tilbage i 2011 fik mistanke om, at de gav patienterne for meget kræftmedicin. Men da medicinalfirmaet bag kemomedicinen, Sanofi Aventis, ikke ville svare på spørgsmålet om doseringen af medicinen, endte patienterne med at blive overmedicineret.

I alt er 106 patienter i Odense, Vejle og Aarhus blevet overmedicineret i perioden 2011 til 2013. Tre er muligvis død i Aarhus af den ekstra kemomedicin.

- Det er desværre tydeligt, at jo mere journalister graver i den her sag, jo mere kommer der frem. Man kunne ellers godt have forventet, at hospitalerne af sig selv var kommet med alle oplysninger i en så alvorlig sag. Jeg frygter for, hvad de ellers skjuler, og det vil jeg meget gerne have ministeren får undersøgt, siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselotte Blixt.

Også SF sundhedsordfører Øzlem Cekic har mistet tilliden til, at især Odense Universitetshospital (OUH) af sig selv lægger alt frem i den her sag.

- Der tegner sig et billede af, at de kræftsyges patientsikkerhed i den her sag ligger i en by i Rusland. Det her en sag, hvor der hele tiden kommer nye, meget foruroligende og stærkt kritisable oplysninger frem. For patienternes skyld, må vi helt tilbunds i sagen, siger hun.

De Konservatives sundhedsordfører Mai Marcado mener også, at eksterne må undersøge forløbet på OUH.

- Min tillid til OUH kan ligge på et lille sted efterhånden, og jeg har tror ikke på, at de selv lægger tingene frem, siger hun og peger på, at der skal strammes op for hele kontrolsystemet i sundhedsvæsenet.

- Jeg vil have ministeren til at svare på, hvad han helt konkret vil gøre for, at der kommet et forbedre kontrolsystem. Det har patienter, sygehus og medicinalvirksomheder alle en interesse i, siger hun.

Tirsdag skal sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om sagen.