Split
Foto: Claus Bech / Privatfoto
rgreg

Folketingsmedlemmet Joachim B. Olsen er kommet i vælten på Facebook, efter at han i et opslag har skrevet, at han ville begå selvtægt.

Der er en lov - og så er der ens moralske forpligtelser overfor ens familie. Og når det sidste vægter højest, så er det i orden at begå selvtægt.

Det mener Liberal Alliances folketingsmedlem Joachim B. Olsen, der på facebook raser over de hærværksmænd, der har sprængt hans postkasse i stykker nytårsaften.

»I går aftes bad jeg nogle unge mænd, som fyrede ulovligt fyrværkeri af på vores vej om at forsvinde. Det gjorde de. Derefter kontaktede jeg politiet og informerede dem om i hvilken retning de gik. De havde ikke tid til at komme forbi, hvilket jeg har forståelse for nytårsaften. I morges vågnede jeg op til en sprængt postkasse og en smadret baglygte på min bil. Om det var de samme unge mænd, ved jeg ikke. Lige nu er jeg bare lettet over, at jeg ikke fangede dem på fersk gerning. Jeg ville være så ked af at skulle ulejlige mine kollegaer i folketinget med en afstemning om ophævelse af min parlamentariske immunite«.

’Fattigdom findes i Danmark’ - 1

Sådan skriver den tidligere OL-sølvvinder i kuglestød på sin Facebookprofil, hvor han også har vedhæftet et billede af den smadrede postkasse fra parcelhuset i Gladsaxe.

Og i et senere indlæg forklarer Joachim B. Olsen, at han ville have givet hærværksmændene 'et par på kassen', hvis han havde taget dem på fersk gerning.

Facebookopdateringen har ført til voldsom harme, fordi mange mener, at det er upassende, at et folketingsmedlem fortæller, at han ville bryde loven og begå selvtægt.

Men den kritik preller af på Joachim B. Olsen. Det fortæller han til BT.

»Det må folk gerne synes, men jeg siger det, der er sandt. For mig er det simpelthen så logisk. Det er det samme, hvis der kom en indbrudstyv og brød ind i mit hjem. Det skal da have konsekvenser. Der er andet, der holder et samfund sammen end jura. Der er også sociale normer,« siger Joachim B. Olsen og forklarer, hvorfor han blev så vred over den smadrede postkasse.

I går aftes bad jeg nogle unge mænd, som fyrede ulovligt fyrværkeri af på vores vej om at forsvinde. Det gjorde de....

Opslået af Joachim B. Olsen på 1. januar 2016

»Det gør mig vred, at folk går ind i min have med ulovligt fyrværkeri. De putter det i min postkasse, sprænger den i stykker, så der flyver metalstykker 15-20 meter gennem luften og rammer min bil. Det er vildt krænkende for mig, som det er for alle andre, der prøver det her. Og så er det i øvrigt også farligt. Jeg har børn på fem og ni år, som selvfølgelig på alle tider skal færdes trygt på vores grund,« siger han og han tilføjer:

»Det er som om, at alle folk siger: 'Det er nytårsaften, så er det ok'. På alle andre dage af året ville folk jo gå fuldstændig amok over sådan noget. De har jo været inde på min grund. På min matrikel. Og når man kommer på min matrikel med sådan nogle hensigter, så vil jeg gerne stå ved, at så kan man godt få et par flade,« lyder det fra den vrede politiker.

Han uddyber, at han dog ikke ville slå folk til plukfisk. Og slet ikke ville slå, hvis det var børn på 12-13 år. Men ældre hærværksmænd ville få en 'huskekage'.

En huskekage?

»Ja, absolut. Det fortjener man i sådan en situation.«

Er det det samme som et par på kassen?

»Ja, jeg taler jo ikke om at banke folk til plukfisk.«

Men hvis du gør noget ulovligt som selvtægt for at straffe dem, så vil du jo ikke være bedre end dem, der gør noget ulovligt ved at begå hærværk?

»Jo, det er jeg absolut. Det kan jo slet ikke sammenlignes. Det er jo nogle, der begår vold mod mig, og så må man forvente en modreaktion. Jeg kunne aldrig nogensinde finde på at begå umotiveret vold mod nogle mennesker,« siger Joachim B. Olsen og tilføjer, at han ikke mener, at loven om selvtægt skal laves om.

Vil det så også være ok, hvis du blev straffet for vold bagefter, hvis du gav hærværksmændene nogle på kassen?

»Ja, hvis det var indenfor rammerne, så vil jeg synes, at det var ok. Jeg har en forpligtelse som menneske, og den er først og fremmest overfor min familie. Den går over alt andet. Jeg vil beskytte min familie, og jeg vil beskytte min ejendom.«

Har du aldrig selv lavet drengestreger med fyrværkeri?

»Det ved gud, jeg ikke har. Jeg har aldrig nogensinde sprunget en postkasse i luften. Det kunne jeg aldrig finde på. Jeg har gået på æblerov, men jeg har sgu aldrig begået hærværk.«

Til BT Joachim B Olsen âĦzlem Cekic

Så det at stjæle æbler er ikke det samme som at ødelægge en postkasse?

»Jeg er ikke fejlfri, og jeg har også været ung. Og det kan også være, jeg har gjort ting, hvor jeg havde fortjent at få et par på kassen. Jeg har også været ung engang - og jeg har ikke altid været et dydsmønster.«

SMS

Tophistorier

Ungdomskonsulent advarer mod farlig dødsleg: Uhyggelig båltrend opdaget hos unge
Ligthergas-sniffende unge bekyrmrer i Nordjylland.

Ungdomskonsulent advarer mod farlig dødsleg: Uhyggelig båltrend opdaget hos unge

Kollegaerne mindes aføde Arne Melchior: Han delte vandene og gik ikke på kompromis
Mindehøjtidelighed i synagogen i Krystalgade tilbage i februar 2015. Arne Melchior, og bag ham Søren Pape.

Kollegaerne mindes aføde Arne Melchior: Han delte vandene og gik ikke på kompromis

Myrdede for en smøg: Her er Danmarks mest eftersøgte mænd

Myrdede for en smøg: Her er Danmarks mest eftersøgte mænd

Jim Carrey bliver sagsøgt for ekskærestens død: Gemmer håndskrevet brev på uhyggelig hemmelighed?
Arkivfoto

Jim Carrey bliver sagsøgt for ekskærestens død: Gemmer håndskrevet brev på uhyggelig hemmelighed?

En æra er slut: Mogens Lykketoft færdig med Folketinget
Mogens Lykketoft genopstiller ikke til Folketinget.

En æra er slut: Mogens Lykketoft færdig med Folketinget

Afslører Wozniacki sine fremtidsplaner her? 'En rar lille stime'
Caroline Wozniacki spillede flot tennis i finalen i Tokyo. Reuters/Issei Kato

Afslører Wozniacki sine fremtidsplaner her? 'En rar lille stime'

Velkommen til en af Englands mest usunde byer: Her er dit nye liv, Bendtner
Drengene, der holder med Nottingham Forest, vil gerne fotograferes sammen med Nicklas Bendtner - her efter kampen mod Arsenal.

Velkommen til en af Englands mest usunde byer: Her er dit nye liv, Bendtner

Gigantisk selvmål: Ministers sommerhus-planer dumpet af ekspert
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen var i går taget i Legoland, hvor han præsenterede regeringens nye strategi for dansk turisme. Foto: Michael Drost-Hansen

Gigantisk selvmål: Ministers sommerhus-planer dumpet af ekspert

Hitter på Facebook