Privatskoler står som vindere i reformudspil

Ligesom folkeskolerne lægger regeringen op til, at privatskolerne også i en ny reform skal have en pose penge. Men der bliver ikke stillet yderligere krav til privatskolerne.

Det er ikke bare folkeskolerne, der skal have et økonomisk løft, hvis det står til regeringen. I reformudspillet fra Socialdemokraterne, SF og De Radikale står også privatskolerne til at få penge, selv om de klarer sig bedre end folkeskolerne. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.I udspillet hedder det, at tilskuddene skal »tilpasses, så skolerne får tilsvarende muligheder for at øge kvaliteten i undervisningen som folkeskolen«.Men der bliver ikke stillet flere eller nye krav om længere dage til privatskolerne, forklarer børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

- Hvis vi gennemfører en reform af folkeskolen, vi der blive tilført flere penge. Det betyder, at de frie skoler også får flere penge, fordi de to ting hænger sammen. Men vi vil ikke detailregulere friskolerne, siger hun til Jyllands-Posten.

Derfor skal nye dag, som politisk bliver krav i folkeskolen, ikke krav hos privatskolerne, uddyber hun.

Fra oppositionspartiet Venstre lyder der tilfredshed med regeringens udmelding om at frede privatskolerne.

- Med alt, hvad jeg har hørt SF og S sige gennem årene, var jeg bestemt bekymret. Nu er jeg umådelig glad for den melding, siger Venstres folkeskoleordfører, Karen Ellemann, til Jyllands-Posten.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
HISTORISK BILLIGT: Få fast rente på 1%

HISTORISK BILLIGT: Få fast rente på 1%

26/08
Privatøkonomi

Spar penge: Få styr på dit boliglån

16/07
Privatøkonomi

Scor en formue: En halv million mere i pension

10/09
Privatøkonomi

Få bankbogen til at svulme

22/08