Det bør straffes hårdt, når man er årsag til en falsk bombealarm. Det mener både Konservative og Dansk Folkeparti, efter at Københavns Hovedbanegård onsdag måtte afspærres i flere timer, da et kærestepar forsøgte at sende et bilbatteri med toget til Sverige for at spare postfragten.

- Det her er ikke noget, man har gjort af dumhed, men af griskhed for at spare nogle penge. Og det synes jeg simpelthen skal straffes. Det må koste, og der må komme en regning fra DSB og beredskabet, og den regning må parret betale.

Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen er ikke i tvivl om ,hvad han mener om den opsigtsvækkende sag i onsdag, hvor politi og forsvar gik i højeste beredskab, der der blev fundet en mystisk pakke på et tog på Københavns Hovedbanegård. Hovedbanegården blev afspærret i tre timer, og 'Rullemarie' blev kaldt ind for at få styr på den mærkelige genstand, der siden hen viste sig at være harmløst.

Den mystiske pakke var nemlig blot et bilbatteri samt nogle viskeblade som et par fra Århus havde sat på toget til Sverige i et forsøg på at slippe for postfragten. I Sverige var det nemlig meningen, at en anden person skulle tage imod pakken.

Men så langt nåede toget aldrig, for en vaks togsteward fik øje på pakken.

Onsdagens bombealarm var den fjerde på en uge i København. Og selv om Kim Christiansen er glad for, at pakken blev opdaget, og at alarmberedskabet blev sat i gang, så synes han, at det er noget skidt med de falske alarmer.

- Det er da møgirriterende. Det er irriterende for togpassagerer, der kommer for sent på arbejde, fordi der tilsyneladende er nogen, der ikke tænker sig om, siger Kim Christiansen.

De Konservatives transportordfører Mike Legarth er enig. Han synes også, at det for ofte sker, at der bliver udløst bombealarm. Og især onsdagens tilfælde falder ham for brystet.

- Hvis folk bevidst groft bevidst og uagtsomt er årsag til de her ting, så synes, jeg det er på sin plads at give folk en bøde for det her, siger Mike Legarth med henvisning til, at de mange bombealarmer også rammer erhvervslivet.

Københavns politi meddelte i går, at man umiddelbart ikke regner med at sigte det jyske par, da man opfatter situationen som harmløs og 'en kreativ måde at starte sit eget postvæsen på'.

Men det er hverken Mike Legarth eller Kim Christiansen enig i. 

- Jeg synes, det er komplet uforståeligt (hvis politiet ikke giver en bøde, red.). Man har jo helt åbenlyst sat en pakke ind i et tog, snydt systemet, og sat et stort ståhej i gang på den bekostning, siger Mike Legarth. 

- Det her er dybt alvorligt. Man sætter en bombealarm i gang for egen vindings skyld, fordi man vil spare nogle penge. Jeg synes ikke, det er rimeligt, hvis politiet bare negligerer det her, lyder det fra Kim Christiansen, der dog tilføjer, at folk selvfølgelig ikke bør straffes, hvis de blot glemmer deres kuffert eller taske i farten, og det medfører en bombealarm.

BT har også talt med de Radikales trafikordfører Andreas Steenberg, der oplyser, at han ikke mener, at politiet bør uddele bøder ved tilfælde, hvor ikke gennemtænkte hændelser udløser bombealarmer - ligesom i tilfældet onsdag.