Københavns Politiforening vil ikke have synlige numre på uniformerne, som skal gøre det lettere at identificere betjentene. Enhedslisten og SF har torsdag foreslået en nummerordning, efter at statsadvokaten trods både vidner og billeder ikke har kunnet identificere to politibetjente, der i 2009 var involveret i en klagesag i forbindelse med en anholdelse. Venstre og Liberal Alliance er ikke afvisende over for forslaget.


SKAL POLITIET HAVE SYNLIGE NUMRE PÅ UNIFORMERNE, SÅ BETJENTENE BLIVER LETTERE AT IDENTIFICERE? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN. 
 

- Jeg synes nærmest, at man betragter politifolk som aber i et bur, og jeg betragter det som en potentiel sikkerhedsrisiko, hvis politifolk skal have numre, siger formand for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt, til TV 2 Nyhederne.

- De kriminelle er dygtige, og de ved godt, at det drejer sig om at stække politiet. Vi frygter, at man ved uroligheder kunne blive enige om, at nu smider vi hovedsageligt brosten efter nummer 12, fortsætter han.

Den konkrete sag stammer tilbage fra 2009, hvor betjentene forvekslede en uskyldig flyttemand med en terrorist. I en aktion blev fem mennesker anholdt, inden politiet fandt ud af forvekslingen. Et ægtepar klagede efterfølgende over politiets opførsel i forbindelse med anholdelsen, men ifølge Politiken har statsadvokaten nu afsluttet undersøgelserne i klagesagen, fordi det ikke er lykkes at identificere de pågældende betjente.

Claus Oxfeldt er stadig afvisende over for forslaget, men han undrer sig også over, at det ikke er lykkedes at identificere betjentene.- Jeg kan godt forstå, at man undrer sig, og jeg tør næsten love, at man finder frem til de pågældende kolleger, siger han.

 

Skal politiet have synlige numre på uniformerne, så betjentene bliver lettere at identificere? 

Deltag i debatten herunder.