Politiet var velforberedt og velorganiseret, da terrorangrebet ramte i København, fremgår det af redegørelse. Der er dog ti læringspunkter til eftertiden.

Myndighedernes egen evaluering af forløbet op til, under og efter terrorangrebet i København 14.-15. februar peger på en hurtigt og velforberedt indsats.

»Evalueringen viser, at myndighederne var velforberedte, velorganiserede og klar til hurtigt at organisere beredskabet,« lyder det i en pressemeddelelse fra Justitsministeriet, der siger om politiets indsats:

»Politiet var til stede ved de konkrete mål, ingen af stederne kom gerningsmanden ind i lokalerne, og gerningsmanden blev lokaliseret og stoppet i løbet af cirka et halvt døgn.«

Der bliver dog også peget på ti såkaldte læringspunkter, hvor man fremadrettet kan gøre det bedre, og som vil få betydning for fremtidens beredskab.

»Politiet skal være rustet til at imødegå det nye komplekse trusselsbillede, som denne type terrorangreb er udtryk for. De bevogtningskoncepter, som politiet benytter i forbindelse med særligt sårbare og udsatte mål, vil nu blive genovervejet i lyset af angrebet,« lyder det i meddelelsen.

Det har ellers været fremsat en kritik af PET og de øvrige myndigheder for ikke at have stoppet gerningsmanden i tide, da man allerede var advaret om, at den 22-årige Omar El-Hussein var blevet radikaliseret og havde ytret ønske om at kæmpe for Islamisk Stat i Syrien.

Derudover har der blandt andet også været kritik af politiets indsats omkring Krudttønden, der var det første sted, der blev angrebet. Desuden er der blevet stillet spørgsmålstegn ved, om bevogtningen ved synagogen i Krystalgade har været god nok.