Borgere, der bliver chikaneret af Erdogan-støtter i Danmark, går forgæves til politiet, skriver Berlingske.

Københavns Politi har afvist flere sager, hvor anmeldelser kunne have været rejst efter straffelovens paragraf 108, der også kaldes "den milde spionparagraf".

Det sker på trods af, at både nuværende og tidligere justitsministre har givet udtryk for, at sagerne skal tages "meget alvorligt".

Det skriver Berlingske søndag.

Rigspolitiet har ikke registreret en eneste anmeldelse om "hjælp til fremmed efterretningsvæsen" i 2016. Og så sent som i sidste uge havde Københavns Politi heller ikke registreret en anmeldelse efter paragraffen.

Det står i kontrast til, at flere dansktyrkere fortæller Berlingske, at de har kontaktet politiet med sager, der muligvis kan falde ind under paragraf 108.

Sagerne er dog aldrig blevet efterforsket efter paragraffen, der kan give op til seks års fængsel. I stedet er sagerne blevet henlagt eller afvist.

Flere danskere med tyrkiske rødder har fået besked om, at de er blevet angivet til de tyrkiske myndigheder for "landsforræderi".

I en annonce i en tyrkisk avis reklameres der med, at man ikke skal holde sig tilbage med at angive støtter i europæiske lande af Gülen-bevægelsen, der af tyrkiske myndigheder betegnes som en terrororganisation.

Flere dansktyrkere fortæller Berlingske, at de har anmeldt angiveriet til dansk politi, men fået et negativt svar.

I to sager har Københavns Politi forklaret, at de ikke mente, der var sket nogen lovovertrædelse.

Men det er en fejl, vurderer juraprofessor ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard, som har fået sagerne forelagt at Berlingske.

- Det tilkommer hverken mig eller politi at afgøre, om der i de enkelte tilfælde er et tilstrækkeligt solidt grundlag for at domfælde. Den eneste måde at få opklaret det på, er ved at få foretaget den fornødne efterforskning, skriver han i en mail til Berlingske.

Som sin forgænger, Søren Pind (V), mener nuværende justitsminister, Søren Pape Poulsen (K) også, at politiet skal tage sager om angiveri alvorligt.

- Politiet skal tage anmeldelser om politisk eller religiøst motiveret kriminalitet meget alvorligt og gøre, hvad de kan for at få stillet de ansvarlige gerningsmænd til ansvar, i det omfang, at der er begået noget strafbart, skriver Søren Pape Poulsen til Berlingske.

/ritzau/