Søren Pind får kritik for at fremhæve opklaringsarbejdet ved drabssag i forbindelse med sessionslogning.

København: Justitsminister Søren Pind (V) får nu kritik for et eksempel, han forleden brugte i diskussionen, om hvorvidt sessionslogning af danskeres internetadfærd er en god idé eller ej.

Det skriver Information.

Justitsministeriet foreslog sidst i januar at genindføre den meget omstridte sessionslogning, som gør det muligt at lagre oplysninger om borgernes aktiviteter på internettet.

Bag forslaget var Søren Pind, der fremhævede sagen om drabet på et ægtepar i Tusindårsskoven i Odense i 2011.

Pind kaldte logning for et "helt centralt redskab" for politiet og Politiets Efterretningstjeneste i forbindelse med opklaringsarbejdet. Men nu får eksemplet kritik fra Svend Larsen, der er politidirektør i Rigspolitiet.

Svend Larsen siger ifølge Information, at sagen handler om traditionel mobiltelefoni, hvor der blev indhentet såkaldte masteoplysninger.

Det er oplysninger, som dengang og i dag registreres af teleselskaberne, når der foretages opkald eller sendes eller modtages sms-beskeder.

Det kan bruges til at finde frem til mobiltelefonens fysiske placering, og der var altså ikke tale om brug af internetovervågning, konkluderer Information.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, siger, at det er "usagligt" og "grundlæggende ikke i orden".

- Det lyder jo, som om der her er blevet brugt sessionslogning, og at vi derfor skal genindføre det, siger hun til Information.

Pernille Skippers kollega hos De Radikale, Sofie Carsten Nielsen, tilslutter sig kritikken.

- Det virker som et meget dårligt eksempel, som Søren Pind her har fundet frem. Uanset hvad er der grænser for, hvor meget vi skal overvåge danskernes helt almindelige færden på internettet, siger hun til avisen.

/ritzau/