Peter Skaarup: Asmaas ansættelse gør mere skade end gavn

Peter Skaarup (DF) mener, at Asmaa Abdol-Hamids ansættelse hos Fyns Politi er problematisk for integrationen og sikkerheden.

Den tidligere folketingskandidat og byrådspolitiker Asmaa Abdol-Hamid er blevet ansat ved Fyns Politi i et forsøg på at skabe bedre dialog mellem ordensmagten og borgere med anden etnisk baggrund end dansk. Ansættelsen undrer Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup, meget.

- Jeg frygter, at Fyns politi har ansat en islamistisk muslim, som vil kunne skabe større problemer for det danske samfund, end hun løser, siger han til BT.

Asmaa Abdol-Hamid er kendt som en kontroversiel samfundsdebattør, der både insisterede på at bære tørklæde, da hun var tv-vært på DR2 og for ikke at ville give fremmede mænd hånd.

- Hvis man oplever, at en repræsentant fra det danske politi ikke vil give hånd til fremmede mænd, så virker det helt grotesk. Det er imod danske skikke og integrationen, siger Peter Skaarup. Han hentyder desuden til, at Asmaa er kendt for at have et anstrengt forhold til den danske Grundlov og for at opfordre til at angribe danske soldater på mission i eksempelvis Irak.

Peter Skaarup vil derfor nu rejse sagen om hendes ansættelse over for justitsminister Morten Bødskov (S), for at få ham til at forklare meningen med ansættelsen, herunder om PET vurderer, at der er sikkerhedsrisici forbundet hermed.

I 2005 var Asmaa talsperson for de 11 muslimske organisationer, som politianmeldte Jyllands-Posten for blasfemi og racediskrimination, efter at avisen havde bragt Muhammed-tegningerne.

- Det er en udfordring, hvis hun stadig bekender sig til de ekstremistiske synspunkter, eller i hvert fald er kendt for dem, kan vi så stole på, at hun trækker på samme hammel som det danske politi? spørger Peter Skaarup. Han vil ikke udelukke, at Asmaa vil udbrede nogle af de synspunkter i sit arbejde.

Skaarup mener, at det er forkert, at Astmaa har fået job hos Fyns Politi. Han kan godt forstå, at politiet har brug for nogle folk, der forstår, hvad der foregår i indvandrermiljøerne, men han mener ikke, at Asmaa Abdol-Hamid er det rette valg.

Det er endnu ikke lykkes bt.dk at få en kommentar fra Asmaa Abdol-Hamid.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08