Flere partier bag den såkaldte tolkeaftale er bekymrede for, om aftalen virker efter hensigten, efter de danske myndigheder har afvist at give en afghansk tolk visum.

Flere politiske partier stiller nu spørgsmålstegn ved, om den tolkeaftale, der skal hjælpe de tolke, der arbejdede for det danske militær i Afghanistan, virker efter hensigten, skriver Jyllands-Posten.

Bekymringen kommer efter, at Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har truffet endelig afgørelse i sagen om en 26-årig afghansk tolk, der fra 2010-2012 arbejdede for de danske styrker i Helmand og har afvist at give ham visum. Myndighederne har forklaret, at det ikke kan udelukkes, at tolken udgør en trussel mod Danmark.

Forsvarsordfører i SF Holger K. Nielsen (SF) mener ikke, det er den rette afgørelse.

»Når det drejer sig om at hjælpe de folk, som vi har et ansvar for, så mener jeg, at der skal meget, meget sikre argumenter til fra myndighedernes side, når de afviser beskyttelsen. Især fordi det er blevet vurderet, at han har brug for asyl,« siger Holger K. Nielsen til avisen.

Tolkeaftalen blev indgået mellem den daværende regering, SF, Venstre, de Konservative og Liberal Alliance.

Venstre og Konservative deler SFs bekymring om, om aftalen virker efter hensigten. De Konservatives forsvarsordfører Rasmus Jarlov (K) siger til avisen, at man er nødt til at gennemgå aftalen igen.