KØB PLUS!

Partier kræver folkeafstemning om bankunion

DF kræver folkeafstemning om bankunionen, uanset om det bliver tale om suverænitetsafgivelse eller ej.

Står det til Dansk Folkeparti, skal danskerne i stemmeboksen, hvis Danmark skal deltage i det fælles banktilsyn, som EU’s finansministre forhandlede på plads natten til torsdag, skriver Berlingske.

Dansk Folkeparti EU-ordfører, Pia Adelsteen, ser banktilsynet som ’endnu et skridt mod øget integration i EU’.

- Det her tilsyn får de samme beføjelser, som det danske finanstilsyn har. Hvis Danmark tilslutter sig det, betyder det, at det er EU, der kommer til at føre tilsyn med de danske banker og kan overtrumfe det danske finanstilsyn, siger Pia Adelsteen.

Banktilsynet er første skrift på vejen til en bankunion. Næste gang skal EU’s finansministre forhandle næste element, som bliver en fælles ordning for redning af banker.

Med blikket rettet mod den netop indgåede aftale om banktilsynet, kræver Pia Adelsteen en folkeafstemning, hvis Danmark skal være med.

- Selvfølgelig skal danskerne spørges, om det er noget de vil være med i, uanset om der bliver tale om suverænitetsafgivelse eller ej, siger Pia Adelsteen.

Også Enhedslisten har tidligere understreget, at partiet vil kræve en folkeafstemning, hvis Danmark mister indflydelse på tilsynet med de danske banker som konsekvens af det europæiske banktilsyn. Det er tilfældet med aftalen i nat.

Regeringen vil vente med at tage stilling til bankunionen før alle elementer er på plads. Bliver der tale om reel suverænitetsafgivelse til EU, skal danskerne stemme om det.

I en kronik i dagens Information vurderer økonomiprofessor ved Syddansk Universitet Christen Sørensen, at en folkeafstemning formentlig vil være nødvendig, hvis Danmark skal med i den samlede bankunion.

- Det er min vurdering, at Danmark ikke kan tiltræde Kommissionens nuværende forslag uden en folkeafstemning, skriver han.

Hvis der er tale om suverænitetsafgivelse, skal fem sjettedele af Folketinget stemme for dansk deltagelse, før Danmark kan være med. Dansk Folkeparti og Enhedslisten kan altså i da fald gennemtrumfe en folkeafstemning.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ BT'S FACEBOOK-SIDE HER

Din kommentar

Kommentarer

Lad os så få den folkeafstemning !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skrevet af Svend, Søndag den 16. december 2012, 09:50

Ja, danskerne er for dumme - vi hænger på andre landes gæld.

Penge er der nok af i Grækenland, Spanien, Italien, men pengene er bare fordelt på enkelte milliardæer som gæmmer pengene (mens en del af befolkningen sulter). Gad vide hvad de skal bruge alle de penge til? - i himlen bruger man ikke penge.

EU

Skrevet af tonny, Fredag den 14. december 2012, 19:16

danskerne er desværre så dumme at de kan ikke se at det tog er kørt der er kun en vej det er ud af den gældsbyrde som ligger i børnehaven eu er en tikkende bombe af gæld de kan ikke engang finde et fast sted at styre fra,lyder som en børnehave vi vil ikke lege hos jer når i ikke kommer herover.

Demokrati er et opreklameret falsum --- Det eksisterer ikke.!!!

Skrevet af Hansen, Fredag den 14. december 2012, 17:26

Hold nu op med at misbruge ordet demokrati, for ved at misbruge det ord om alle de udemokratiske afholdte valg, politikerne ikke på nogen måder lovligt eller ulovligt kan komme uden om at gennemføre, afslører i jo rent faktisk jer selv, som en flok hyklere!

For danskerne må da være helt utrolig dumme, ellers hoppede de ikke på sådan en gang manipuleret gejl, som et valg i vor tid er, det er i realiteten bedøvende ligegyldigt, hvem vi stemmer på, for vi får stort set det samme efter valget!

Når man sidder og læser de forskellige kommentarer på debatsiderne, skulle man tro de fleste mennesker lever på en helt anden planet et eller andet sted ude i rummet!

I Danmark og EU er der ikke demokrati, og det har der aldrig nogensinde været, vi har det man kan betegne som "top styrede partidiktaturer", og det ser vi især demonstreret helt frit i vor tid, hvor toppolitikere i alle partierne opfører sig som små selvbestaltede despoter, og hvor medierne er blevet dikkende lammehaler, som reagerer med larmende tavshed mod ethvert konstrueret og manipuleret politisk magtmisbrug:

HVIS der var demokratisk opstilling i partierne, så ville der være SIDEORDNET OPSTILLING, statsminister og de politiske kandidater ville være udpeget af befolkningen ved direkte valg, desuden ville hver enkelt folkevalgt politikere, være tvunget til at følge Grundlovens bestemmelser, og ikke være dikteret af hverken EU eller selvbestaltede partidiktatorer!

Sådan er systemerne i partierne langtfra, tværtimod er opstillingen i partierne på listeform (partiliste), så det er toppen i partiorganisationerne og ikke vælgerne, som afgør hvem der skal i folketinget, ikke nok med det er det partiets top, der flytter de foretrukne kandidater rundt til de mest sikre opstillingskredse, så i realiteten har valget intet med demokrati at gøre, det er manipuleret, styret og kontrolleret af de forskellige partitopper og deres håndlangere, for vælgerforeninger tør ikke går imod en diktatoriske partitop, for det ville få fatale følger for deres politiske karriere!

Og til alle de asociale og udemokratiske politikere, Danmark har ikke opfundet demokratiet, og jeres kopiering af demokratiet er en parodi, verdens første demokratiet blev grundlagt i Grækenland, i det 5th. århundrede før Kristus, man kaldte endog Grækenland for Civilisationens vugge, og hele det demokratiske projekt blev gennemført i en enkelt mands levetid!

Perikles kom til magten 461 før Kristus og i den tid blev “ordet demokrati” opfundet og praktiseret, lige som ordene filosofi, retorik, politik, geografi og biologi, det var alle de ting der var blevet opdaget og diskuteret, af nogle af de største tænkere, som verden nogensinde har kendt bl.a. filosoffer som Sokrates, Platon og Aristoteles, Matematikeren Pythagores og digteren Pintar, historikeren Haridot og mange flere i den tid, og som de første beregnede de Jordens, Månens og Stjernernes position og opfandt atombegrebet m.m.

Perikles stod i spidsen for verdens første demokrati, alle byens embedsmænd blev valgt og rådslagningen fandt sted i fuld offentlighed, denne idé gjorde det af med tidligere tiders konger og tyrannier, og den vandt indpas sener i form af vor tids “såkaldte demokratier”, dengang deltog alle i debatten og de politiske beslutninger blev vedtaget i fuld offentlighed!

Den demokratiske tidsperiode har spillet fallit, og hvis de fantastiske tænkere og filosoffer fra fortiden, fik et indblik i vor tids demokrati, så ville de vende sig i deres grav af skam, over hvordan de storslåede ord og tanker, bliver misbrugt og voldtaget af nutidens akademisk udemokratiske politiske plattenslagere!

Stem dog DANSK folkeparti

Skrevet af Grethe, Torsdag den 13. december 2012, 23:53

HVIS vi havde demokrati, så var det en selvfølge at vi fik lov til at stemme.

Nemlig..

Skrevet af Pedersen, Torsdag den 13. december 2012, 21:29

Godt DF,- pres blot mere på,- vi SKAL selvfølgelig have en afstemning!
I er det eneste parti, der gør noget for den danske befolkning,- så er spørgsmålet,- vil den røde løgneregering så alligevel blot sælge DK til EU`s luner,- det kunne man vel forvente!!

Folkeafstemning

Skrevet af Allan Gorm Larsen , Torsdag den 13. december 2012, 19:55

Jeg mener at der skal en folkeafstemning til, hvis vi skal deltage i en bankunion.Det er da det mindste vi kan forlange. Jeg fatter simpelthen ikke hvorfor vi ikke får nogle flere afstemninger. Det er ligesom politikerne er bange for os, når vi tænker på hvor mange folkeafstemninger vi igennem årene er blevet snydt for. Hvor er de så højt besungne demokrati, som EU praler så meget med?.

Mangel på respekt

Skrevet af Annalise, Fredag den 14. december 2012, 13:28

Er politikerne bange for os, kan det så tilskrives andet end at de ikke vil respektere folkets stemme? Vores holdning til EU er politikerne vel bekendt men accepteres simpelthen ikke. I Danmark og i EU findes der ikke demokrati men diktatur.
Kun DF vil et faktisk demokrati, og stod det til dem havde vi givetvis fået folkeafstemning ved enhver større ændring i forholdet Danmark/EU. - I Venstre, hvor Anders Fogh end ikke tilkendte folket tilbørlig respekt med en folkeafstemning om Lissabon-aftalen, beviste denne manglende respekt at der heller ikke i Venstre findes demokrati.
FOR RESPEKT OG DEMOKRATI er der kun ét valg - STEM DF!

Politikere er et destruktivt folkefærd m/Rocker-mentalitet.!!!

Skrevet af Hansen, Torsdag den 13. december 2012, 11:29

Naturligvis skal vi have en dansk fokeafstemning, men den burde udvides og ikke kun dreje sig om tilslutning til et finanstilsyn eller ej, men i stedet dreje sig om vores tilhørsforhold til den asociale teknokratiske og udemokratiske forbryderorganisation under dæknavnet EU!

Politisk nepotisme er efterhånden mere reglen end undtagelsen i folketinget, det foregår i både højre og venstrefløjen, Elbæk er ikke den eneste, flere af politikerne har jo enten ægtefæller, elskere/elskerinder eller familiemedlemmer som rådgivere/sekretærer eller andre jobs i partierne, var der ikke også noget med at Corydon fik sin kone ansat i folketinget, og Margrethe Vestager fik sin far ind i folketinget, desuden er flere af de politiske opkomlinge sønner eller døtre, af tidligere eller nuværende toppolitikere, eller som man siger FANDEN hytter sine!

Hvordan kan et "såkaldt demokrati" som Danmark overhovedet have en flok politikere, som har samme adfærdsmønster som ledere i bananrepublikker, kan man overhovedet stole på den slags som ledere af landet, de varetager jo i realiteten mere deres egne, familiens og venners interesser, frem for hele den danske befolknings og samfundets interesser!

Et gammelt ordsprog lyder sådan: "Den kloge narrer den mindre kloge!" Men det er så forkert som noget kan være, når f.eks. banker med politisk assistance plyndrer kunder og skatteydere, så er det tydeligt hvor forkert denne floskel er, så er ordsproget i stedet: "De begærlige snyder og bedrager hinanden og de mindre kloge efter behag"! Et klogt og anstændigt menneske snyder ingen, det er han/hun både for klog og anstændig et menneske til!!!!!

De moderne hjemme-, og bankrøvere er blevet til banditter i habitter, hvis vi har underskud i ststskassen, så vi ikke har råd til dagpenge og velfærd, så er det jo bare at sende Pestager og skatteålen ned til Bruxelles, og forlange de penge tilbage, som de har stjålet af skatteborgernes penge, og helt uden folkeligt mandat, og melde Danmark ud af den europæiske røverorganisation, så kan vi spare 18 milliarder + stigninger årligt, så danskerne kan få den velfærd, som de har betalt mere end rigeligt for, med verdens højeste skattetryk!

Det er jo ved at være generelt for politikere uanset farve, at det korrupt gen blomstrer livligt, når de får magt og poster de kan udnytte til egen fordel, og det bliver næsten generelt at deres handlinger sjældent tåler dagens lys, og det er uanset om de tilhører højre eller venstrefløjen, de er værre end den “cicilianske mafiosa”, for dem kan man i det mindste arrestere, når de plyndrer befolkningen, men den nationale politisk organiserede mafiosa ændrer bare lovgivningen, hvis den står i vejen for deres organiserede og kriminelle person-, og hjemmerøverier!

Der var en meget ”VIS” statsleder engang, som KLOGT sagde:

Demokrati er den værst tænkelige af alle styreformer, og det har jo vist sig at han havde ret, det eneste folkevalgte politikere evner, er at smadre det demokrati og den velfærd, de hyklerisk påstår at ville kæmpe for at bevare, plyndre landet og befolkningen og køre det hele i sænk, indføre diktatoriske arbejdsprogrammer for slaverne, for at DE (politikerne) kan få penge nok i statskassen, til fortsat at spille karl smart rundt omkring i verden på 1st klasse, luksus destinationer som (Rio De Jainero, Doha og et hav af andre ”såkaldte topmøder” eller ”såkaldt studieture” (SKATTEYDERBETALTE FERIER) all over the World ) og til at dække deres eget luksusforbrug!

Nej send Løkke, Børsting og alle de andre fedtbjerge i fagbevægelsen, arbejdsgiverforeningerne og det politiske system ud på arbejdsmarkedet, evt. til Skagen, gadefejer/snerydder eller ud og plukke jordbær til max. 128 kr. i timen!

Så i stedet for at afskaffe velfærden, så lad os komme af med alle de asociale politiske pampere, både i regeringskontorerne og organisationerne, alle deres pamperfest er alt for dyr og totalt værdiløse, politikerne varetager kun deres egne interesser, og de faglige organisationer er jo alligevel ikke lønmodtagernes (slavernes) repræsentanter mere, de er blevet den til enhver tid siddende regering og arbejdsgivernes slavepiskere, den eneste tilknytning de har til slaverne er, at de lever højt og fedt som parasitter på ryggen af slaverne!

Lønmodtagerne kan så melder sig ud af de asociale pamperes fagforeningsforetagende, så kan de penge der spares næsten dække prisstigningerne og de stigninger, deres asociale "såkaldte repræsentanter" med hjælp af Løkke og Co., de RadiGale, S & SF har belemret slaverne med!

Hvis der stadig mangler arbejdskraft i industrien og erhvervslivet, så sende alle de andre fagforenings-, og mediepampere, Hexia de Trick (Helle Thorning Schmidt), Villy, Annette, Krag, Jesper Corydon og alle fedtbjergene i EU-parlamentet, folketinget og statsadministrationen, regionerne, kommunerne, og de administrative systemer ud og arbejde, så de kan få svedt alt det fedt af, som helt klart fylder så meget i deres hoveder, så de ikke mere er i stand til at tænke en eneste logisk og anstændig tanke!

Det samme gælder faktisk for de overfede ledere i industrien, finans-, og erhvervssektoren, de faglige organisationer og arbejdsgiverorganisationerne, send dem ud på arbejdsmarkedet til 128 kr. i timen, hvis der virkelig mangler arbejdskraft og de mener det er en anstændig løn for slaverne, så er det vel mere end rigeligt i løn også til dem, og helst til noget enormt fysisk hårdt arbejde, så de kan få alt deres fedt også mellem ørerne svedt ud, så vi ikke også skal bruge skattekroner til fedtsugning af de dovne flæskebjerge!

Alle de overfede økonomer, vismænd, kommentatorer, analytikere, bankøkonomer, spindoktorer, forskere, kunstnere, redaktører, journalister m. fl., trænger også til at komme ud og arbejde med noget produktivt, for lige som de ovenfor nævnte, har de selv aldrig nogensinde lavet andet i hele deres elendige liv, en at leve som parasitter på ryggen af slaverne, så de kunne også have godt af at komme ud i praktisk fysisk ekstremt hårdt arbejde, i stedet for at sidde og spille kloge på noget, de helt klart ikke aner en hujende fis om, for hvis de virkelig vidste hvad de snakkede om, hvorfor er vi så endt i et totalt økonomisk kaos, nej hvorfor betale for den slags plattenslagere, som helt tydeligt har taget fejl på alle områder de sidste 50 år ?????

Hvis industrien så stadig ikke har "løntrykkere" nok, for det er jo det alle de reformer handler om, for når vi i forvejen har ca. 180.000 arbejdsløse, er der jo ikke arbejde til alle de ekstra mennesker, som politikerne og arbejdsgiverne vil have importeret og presset ind i aktivt arbejde, for der er jo ingen virksomheder med en normal ledelse, som fordobler produktionen eller tager flere ind end de har brug for, produktion og afsætning skal jo svare til hinanden!

Og efterhånden som virksomhederne udsulter slaverne, så har deres underbetalte slaver jo heller ikke råd til at købe virksomhedernes produkter, og så er der ikke mere grundlag for at producere varerne, så de bliver nødt til at fyre endnu flere, eller flytte produktionen til lande, hvor slaverne vil arbejde (næsten gratis), men det gavner da ikke hverken virksomhederne udlandets eller den hjemlige købekraft, tværtimod!

Det kaldes en nedadgående destruktiv dødsspiral uden ende, ”før den når afgrundens bund”!

Men hvis ikke politikerne, den finansielle sektor og arbejdsgiverne med djævelens vold og magt, vil ruinere danskerne, Danmark, det danske samfund og dermed også ødelægge deres egne muligheder, for fortsat at leve deres luksusliv med tårnhøje lønninger, så er det pinedød nødvendigt at slaverne også tjener penge, for ellers går vi alle neden om og hjem i et ”symbolsk Titanic”, for vi er jo “på trods af alt” alle i samme båd!

Hvis de alligevel vælger en kollisionskurs, så ville det da være mere fornuftigt at nedlægge folketinget, de danske politikere og alle deres håndlangere har jo alligevel solgt Danmarks selvstændighed, til den forbryderiske, asociale og udemokratiske Bilderbergerbande i EU, og helt udemokratisk skrevet under på, at EU-lovgivningen er over de tilhørende landes nationale lovgivninger, dermed har politikerne jo faktisk også afskaffet bl.a. Den Danske Grundlov!

På det område har hverken venstrefløjen eller højrefløjen noget at lade hinanden høre, socialister, kommunister eller borgerlige er hverken værre eller bedre end andre i folketinget, så hvis man skulle erklære nogen uegnet til at sidde i folketinget, så bør det jo retfærdigvis også gælde Holger K og alle EU-fanatikerne, de har alle svigtet den danske befolkning, og med løgne, trusler og manipulation underlagt Danmarks selvstændighed under en fremmed magt, så hvis tidligere "såkaldte kommunister" er uværdig til at sidde i folketinget, så må det samme jo gælde alle andre i folketinget, som har konspireret mod og overdraget myndigheden over Danmark, til den diktatoriske og udemokratiske Bilderbergerbandes teknokrater i EU-parlamentet!

Folketinget er jo i realiteten omdannet til EN STAT i EU (Nord Deutche region Dänemark), et ekspeditionskontor for EU’s lovgivning under EU-teknokraternes overformynderi, hvorfor vi fortsat fejrer en Grundlov, som reelt er afskaffet og reduceret til at være en forhistorisk museumsgenstand, er jo også en gåde og et camoufleret bedrageri, i øvrigt har danske politikere jo heller ikke mere respekt for grundloven, menneskerettighederne og demokratiet, end at de gang på gang overtræder dem helt åbenlyst og efter behag, og systemets 100% dreserede, indoktrinerede og velorganiserede håndlangere freder helt åbenlyst alle magthavernes Grundlovsbrud!

Folkeafstemning et absolut mindstekrav

Skrevet af Annalise, Torsdag den 13. december 2012, 10:58

Det må være et absolut mindstekrav, at der skal være folkeafstemning om en dansk deltagelse i en EU Bankunion.

Det er langt udover rimelighedens grænser, at vi ikke blev spurgt ved tiltrædelse af både Lissabon-aftalen og Europagten.
Man har en rigtig dårlig fornemmelse af, at visse politikere egenrådigt har gået til den alleryderste grænse og at der er begået fiflen med grundlovens tekst - uden mandat i befolkningen.

Danmark og EU

Skrevet af Mads, Torsdag den 13. december 2012, 10:50

Danmark styrter kun en vej og det er ned af, vi har ingen rettighder i EU og Danmark kommer aldrig til at få noget ord indført, da vi bliver totalt overtrumfet at de større lande.. EU bliver et mini USA og det er jo fantastisk for det går jo så skide godt i amerika.
Men ja lad os da bare følge strømmen. Det er bare en snebold der vokser sig større og større vi triller kun en vej og det er ned af pt.
Danmark skal KUN have et fælles sammenarbejde på tværs af grænserne i stedet for at være underlagt et pallerment hvor ingen Danskere alligevel stemmer, de danske politikere giver os ikke engang mulighederne for at stemme på mange af de emner der bliver taget op i EU.

EU er ikke godt for os danskere, gid man var nordmand, de ved sgu da i det mindste hvad de går og laver. fss

EU skal have mindre beføjelser - IKKE flere

Skrevet af Gyda Kongsted, Torsdag den 13. december 2012, 10:37

Det må nu være på tide, at der bliver oprettet en forfatningsdomstol i Danmark til beskyttelse af grundloven og danskernes rettigheder, der gang på gang tilsidesættes af det politiske system.

For eller mod demokrati?

Skrevet af Morten Lind, Torsdag den 13. december 2012, 10:32

Dette er et spørgsmål om, om vore politikere går ind for folkestyre?
Jeg føler, jeg har KRAV PÅ, at politikerne DENNE GANG giver mig en chance for at sige NEJ TAK til mere EU-vælde.
Jeg føler desuden, at jeg i sin tid stemte ja på et løgnagtigt grundlag, og føler mig holdt for nar med den skære-skiver taktik, der er lagt for dagen.

ikke mere suverænitetsafgivelse!!!

Skrevet af I.Hansen, Torsdag den 13. december 2012, 10:26

Selvfølgelig skal vi have en afstemning!! - og det bliver et NEJ...og politikerne ved det! -så EU-fantasterne vil lave utrolige manøvre for at undgå en afstemning - IGEN!!!

I det hele taget forstår jeg ikke at domstolene tidligere har tilladt unddragelse af afsteminger...ren politisk domme!!

Lægger man alle de aftaler og traktater sammen, der er kommet ind over os gennem årene - kan INGEN ved sine fulde fem påstå, at vi ikke har afgivet meeega suverænitet!!!...alene shengen er en katastrofe for DK på SÅ mange områder!!...men også Lissabon aftalen og europagten....og hvad har der mere været....har amputeret os - og andre lande, og eu er blevet en illusion af format!!! -hvor de korupte lande har skabt sig alt, hvad de ønsker af penge til at forsætte -div spareplaner tillader og muliggør fortsættelse af praksis, som den alm borger så kan betale regningen for!!!....væk fra årsagen!!

- lige som erhvervs- og bank/finanspraksis....årsagen til krisen...også er urørlige - for dét er de virkelige magthavere -så illutionen om banktilsyn??? -af ræven der vægter gæs????-i guder hvor naivt!!!

JA selvfølgelig skal vi stemme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skrevet af Ulla, Torsdag den 13. december 2012, 10:20

Vi skal også have lov til at stemme om vi fortsat vil være med i EU. Godt vi har DF til at ruske op vi vores tåbelige politikere, som overhovedet ikke lytter til befolkningens ønsker.
Vi vil også have demokrati (hvis du tror vi har demokrati, så er du meget naiv).

folkeafstemning

Skrevet af tonny, Torsdag den 13. december 2012, 10:16

naturligvis skal vi stemme om bankunionen den kan regeringen ikke slippe uden om uden at vi bliver spurgt selv om jeg godt kunne tænke at regeringen ville holde os fra at afgive stemme om den.det ville ikke være første gang de har overtrumfet befolkningen,så håber jeg at nogle advokater og andre vil føre sagen for domstolen.vi har mere end rigligt eu,så afstemning når eu er klar med deres forslag.håber inderlig på et nej en gang for alle,vi er rigligt fedtet ind i eus falitbo.tc

nej

Skrevet af Kristian Mellergaard, Torsdag den 13. december 2012, 09:51

( Dansk Fremskridt) Bankunion vil jo være en håndsrækning til Mafia Bosserne der sidder i EU Længere er den ikke. Lad os komme ud af EU det kan ikke gå hurtig nok. Det er jo Hitlers politik de vil gennemførrer. Luk samtidig den danske grænse indfør visumpligt.
Vågn nu op Kære Danske Borger inden det er for sent.( Alle Dansker ønskes en glædelig jul samt godt nytår)

Nej folke tinget har lavet lort for DK.

Skrevet af Roland Messerschmitt, Torsdag den 13. december 2012, 09:49

Det har de tosser i folketinget inge for stand på ,det kan man se med alt det andet de har lavet,de tare røven på os hver gang der nede i EU.

Selvfølgelig skal vi danskere stemme!

Skrevet af Mette, Torsdag den 13. december 2012, 09:41

Det er den eneste sikkerhed vi har for, at:

- vi får en oplysende debat på TV/Medier i øvrigt.

Jeg stoler IKKE på Regeringens mavefornemmelse.

Husk på, at Regerings partiernes egne vælgere, i hobetal, også er imod større tilhørsforhold til EU.

Sæt i gang, Folkeafstemning JA TAK!

et klart NEEEJ

Skrevet af martin, Torsdag den 13. december 2012, 09:05

NEJ EU skal ikke kontrolere mere i DK, det gør de rigeligt i forvejen..

Selvom det bliver et NEJ bliver de store banker alligevel kontroleret så det bliver et NEJ.

JA TIL FOLKEAFSTEMNING

Skrevet af p, Torsdag den 13. december 2012, 09:02

Ja til folkeafstemning er det eneste rigtige.

Oplysning

Skrevet af Henrik Hansen, Torsdag den 13. december 2012, 08:57

Hej Magnus du har nok skrvet et af dagens bedste indlæg. Der er brug for mere viden om området før der kan tages stilling. Eller er det boet alle trivialiteterne der gentages.
Så BT skulle nok lige lave er grundig og forståelig faktaboks inden de gav tråden løs.

rettelse

Skrevet af Henrik hansen, Torsdag den 13. december 2012, 08:59

"Ellers er det blot" skulle der stå

Viden, fordom eller fornemmelse

Skrevet af Magnus Klein, Torsdag den 13. december 2012, 08:49

For at give et kvalificeret svar skal man have sat sig ind i mange forhold og ikke blot give udtryk for en mavefornemmelse.
Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke er i stand til at overskue konsekvenserne af et ja eller nej, men som vi nok skal komme til at se her i tråden, vil det ikke afholde mange uvidende fra at spille kloge.

Magnus - hvem har den samlede viden?

Skrevet af I.Hansen, Torsdag den 13. december 2012, 10:38

Grundliggende har du selvfølgelig ret - MEN der er jo INGEN der har sandheden - eller blot halvdelen af sandheden!!

"viden" læres/læses med politiske blriller, med ideologiske briller, med erhvervs/grådigheds/lobby/anden interesse -briller på....der ER ingen objektiv sandhed eller overblik.......og skulle der komme blot en flig af det, så er der kæææmpe lobby/interessenter der står på spring bag hvert hushjørne, til liiiige at "korrigere" til egen interesse.

Politikernes "mavefornemmelse" giver jeg ikke en dyt for - men danskernes mavefornemmelse omkring EU, har til dato ikke slået fejl....derfor undgår de også folkeafstemninger (tør ikke).

Tjaaa det er så ike kun på div tråd at "nogen" vil spille kloge - dét foregår såmænd OVERALT -herunder i EU og folketinget.....for INGEN har objektive briller på!!!....der er i tusindevis af skjulte agendaer i spil.

Ja til afstemning, ja til orientering

Skrevet af Magnus Klein, Torsdag den 13. december 2012, 11:29

Der er ingen, som har den samlede viden, men nogle ved mere end andre.
Jeg har den holdning, at der bør komme en folkeafstemning, men før den er det vigtigt, at vælgerne bliver grundigt og alsidigt orienteret om konsekvenserne. Jeg tror bare, at mange springer orienteringen over og blot stemmer som vinden blæser.
Min fornemmelse er, at befolkningen vil stemme nej, og det ved regeringen selvfølgelig også, og derfor vil den helst undgå afstemningen.