Regeringen skal ikke forsøge at skræmme folk fra at klage over ejendomsvurdering, mener husejernes formand.

København. Det er ikke rimeligt, når regeringen i forbindelse med et nyt ejendomsvurderingssystem lægger op til at hæve gebyret for at få afvist en vurderingsklage til et beløb på mellem 500 og 2000 kroner.

Det mener Allan Malskær, der er formand for Parcelhusejernes Landsforening, og som i forvejen er kritisk over for det nye vurderingssystem, som regeringen har skitseret.

- Man skal kunne stå inde for de beregninger, man laver og dokumentere, hvordan man er nået frem til en konkret vurdering.

- Og hvis man laver et vurderingssystem, der alt for ofte rammer ved siden af, så må man også gøre det muligt for folk at klage, uden at det bør koste dem noget, siger formanden.

Tidligere kostede det 400 kroner at klage over sin ejendomsvurdering, og Allan Malskær har principielt ikke noget imod, at man opkræver et mindre gebyr.

- Men det skal ikke være en afgift, der får nogen til at afholde sig fra at klage, hvis de mener, at vurderingen er forkert. Jeg er meget imod, at man forsøger at skræmme folk fra at klage, siger han.

Den hidtidige ejendomsvurdering blev suspenderet i 2013, efter at en undersøgelse fra Rigsrevisionen viste, at 3 ud af 4 vurderinger ramte enten for højt eller lavt.

Regeringen har her til efteråret præsenteret en ny ejendomsvurdering, der efter planen skal indføres i 2019.

Den baserer sig på tilgængelige data om blandt andet salgspriser, som bruges til at beregne værdien af den enkelte ejendom.

Heller ikke denne model vil dog være fuldstændig skudsikker. Det forventes kun, at man i omkring 70 procent af tilfældene vil ramme en ejendomsværdi, der ligger inden for 20 procent af den reelle værdi af boligen.

Parcelhusejernes Landsforening så hellere, at man lavede et skattesystem, der ikke baserede sig på indviklede udregninger.

I stedet foreslår foreningen en fast afgift, som man også kender det fra Sverige.

/ritzau/