For at det for alvor skal blive muligt at komme fattigdom i Danmark til livs, skal strategierne samles i en overordnet national plan, mener Frank Jensen, Københavns overborgmester.

Der bør være en samlet plan for bekæmpelsen af fattigdom på nationalt plan. Det mener den københavnske overborgmester, Frank Jensen (S), som ifølge politiken.dk opfordrer regeringen til at tage affære.

- Problemet i dag er, at vi ikke har en fælles forståelse af problemets omfang, og vi mangler en fælles strategi for, hvad vi skal gøre, siger han til politiken.dk.

Opfordringen kommer i forbindelse med fattigdomsdebatten i den internationale kampagne »Hvorfor fattigdom?«.

I København har Frank Jensen sammen med de resterende politikere på rådhuset en stor del af den danske fattigdom at tage sig af. Andelen her er mere end dobbelt så stor som landsgennemsnittet, og 14,6 procent af indbyggerne i hovedstaden lever i fattigdom. Her er også 4.900 børn inkluderet.

Men en eneindsats hjælper ikke, lyder det fra overborgmesteren.

- En national strategi skal slå fast, hvad kommuner, regioner, staten og det private arbejdsliv og de frivillige organisationer hver især skal gøre. Ingen kan løse problemet alene, og det kan vi heller ikke som by, siger han til politiken.dk.

De skridt, som regeringen allerede har taget - blandt andet ved at afskaffe fattigdomsydelser - anerkender Frank Jensen. Men yderligere skridt må tages, såsom en fattigdomsgrænse som man har det i både Aarhus Kommune og Københavns Kommune i dag. Det kommer en ekspertgruppe med et bud på i marts næste år.

Og det er ikke bare politisk, at en fælles strategi vil blive påskønnet. Også professor John Andersen fra Roskilde Universitet mener, at en sådan vil kunne hæve ambitionsniveauet.

- En samlet strategi ville kunne se på fattigdom i forhold til alle politikområder - for eksempel skoler, uddannelse, sundhed og udstødelse af arbejdsmarkedet, siger han til politiken.dk.