Først onsdag ventes regeringen at melde ud, hvad der skal ske med den omdiskuterede betalingsring om hovedstaden. Flere medier har dog erfaret, at den droppes.

Regeringens bebudede betalingsring rundt om hovedstaden bliver droppet, og i stedet skal der findes en milliard kroner til at forbedre den kollektive trafik. Det erfarede Berlingske og flere andre medier tirsdag eftermiddag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde ellers været tavs om, hvad der skulle ske med den omdiskuterede og stærkt kritiserede betalingsring, efter hun tirsdag gik ind i sagen.

- Der kommer en god løsning i morgen, lod således til at være det mantra, statsministeren havde taget med sig ved sit ugentlige pressemøde i Statsministeriet tirsdag.

Her var betalingsringen nemlig det altoverskyggende emne på dagsordenen blandt journalisterne. De fik bare ikke nogen svar fra statsministeren.

Regeringens bebudede betalingsring har været under heftig beskydning - især i den seneste tid. Flere S-borgmestre i de københavnske omegnskommuner har direkte opfordret regeringen til helt at droppe planerne om ringen, lige som der har været meldinger om, at også Socialdemokraterne på Christiansborg helst ser planerne droppet.

Da regeringsparterne S og SF ikke har kunnet blive enige om en model, er statsministeren altså gået ind i sagen. Hvor det forventede provenu fra ringen indledningsvist gik på omkring to milliarder kroner, lød meldingerne fra forhandlingerne ifølge Berlingske helt nede på 7-800 millioner kroner.

Betalingsringen er dog en del af det regeringsgrundlag, SRSF-regeringen præsenterede i begyndelsen af oktober sidste år, og som skulle være med til at skabe både bedre og billigere kollektiv trafik i hovedstadsområdet. Hvis betalingsringen ikke indføres, vil det altså være en afvigelse fra det grundlag, partierne er gået sammen om at danne regering på.

Og statsministeren afviste tirsdag heller ikke, at en sådan afvigelse kan komme på tale.

- Regeringsgrundlaget skal efterleves, men nogle gange skal der tages bestik af beregninger, sagde Thorning på pressemødet.

Ifølge politisk kommentator Michael Kristiansen er det især SF, der står tilbage som taber, hvis betalingsringen droppes. Partiet har hele tiden haft ringen som sin mærkesag.

- Der er en regeringspartner, der hedder SF, som vil stå total politisk nøgen tilbage i det her samarbejde, og da jeg ikke ser for mig, at SF går ud af regeringen på nuværende tidspunkt, så skal de have et eller andet, siger Michael Kristiansen.

Både Venstre og Konservative har meldt ud, at de håber, regeringen vil give betalingsringen det endelige dødsstød.