En moské i Brabrand er igen kommet i søgelyset, efter moskéens leder har udråbt en ung dansker, der angiveligt er død i et selvmordsangreb, som en helt. Kritikerne har misforstået udtalelsen, siger en talsmand for moskéen.

Øverst - eller HER -  kan du se interviewet med formanden, hvor han kalder den omtalte dansker, Viktor Kristensen.

Foreningen bag den omdiskuterede moské på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus går nu til modangreb på en række politikere, der gerne så moskéens formand sendt ud af landet.

Formanden, Oussama El-Saadi, er senest kommet i vælten, fordi han har kaldt 21-årige Victor Kristensen, der angiveligt er død i en selvmordsaktion i Mellemøsten, for en helt. Det har fået politisk ordfører for Venstre Inger Støjberg (V) til at kalde moské-formanden for »en fej hund«, mens værdiordfører for Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard (DF) kræver, at alt samarbejde med moskéen ophører øjeblikkeligt.

- Hvis det virkelig forholder sig sådan, at unge mennesker, der besøger moskéen, får opfordringer fra lederen af moskéen til at tage til Syrien og deltage i hellig krig, er det så anklageligt, at jeg mener, han slet ikke bør være i Danmark, siger Pia Kjærsgaard.

Men det var ikke på baggrund af oplysningerne om det formodede selvmordsangreb, den unge dansker blev fremhævet som en helt, siger talsmand for moskéen Mohammed Sabah Ahmad til Radio24syv. Derimod blev den unge dansker ifølge talsmanden hyldet for sit humanitære arbejde.

Hør formandens udtalelse i klippet oven for eller HER.

- Vi tager dyb afstand fra selvmordsbomber. Det er ikke noget, vi går ind for. Og hvis det er tilfældet, så kan vi godt tale om, om han er en helt eller ej. Men vi vil ikke tage det på vores skuldre at træffe en forhastet konklusion om, hvorvidt det er det, han er død af eller ej - hvis han overhovedet er død, siger Mohammed Sabah Ahmad til Radio24syv og fastholder, at den unge dansker kun er kommet få gange i moskéen.

Han finder det »meget beklageligt«, at politikere går ind i en sag, der ifølge ham endnu ikke er dokumenteret. Og han mener, at der er blevet tegnet et unuanceret og forkert billede af moskéen i offentligheden og i medierne, hvor moskéen også er blevet forbundet med radikalisering af unge, der er rejst til Syrien.

- Man fremhæver ikke ting som uddannelsesvejledning for de unge og vores tætte samarbejde med politiet, hvor vi har været en slags mentor for kriminelle unge, som har været ude i ballade, og som vi har været med til at støtte. De ting kommer overhovedet ikke frem, siger Mohammed Sabah Ahmad til Radio24syv.