SF har søndag fået sin nye landsledelse på plads, og den indeholder flere af Pia Olsen Dyhrs støtter.

Pia Olsen Dyhr (SF) har god grund til at være tilfreds.

SF har søndag fået en ny landsledelse på plads i forbindelse med partiets landsmøde i Kolding, og det bliver en landsledelse, hvor Olsen Dyhr kan finde vigtige støtter.

Blandt de tre kandidater, der sikrede sig flest stemmer, er tidligere næstformand i SF og nummer to på partiets liste til europaparlamentsvalget, Tonni Hansen (SF), og det tidligere byrådsmedlem i Viborg Signe Munk (SF).

De stiller sammen op til posten som næstformand i partiet, hvor de er favoritter til at tage over efter Peter Westermann (SF) og Lejre-borgmester Mette Touborg (SF), der trådte ned som følge af splittelsen over salg af DONG-aktier til Goldman Sachs.

Både Tonni Hansen og Signe Munk (SF) har allerede meldt ud, at de støtter den nye formands linje i partiet.

Sammensætningen af landsledelsen gav også oprejsning til tidligere SF-formand Annette Vilhelmsen (SF), der fik fjerdeflest stemmer, mens Holger K. Nielsen (SF) fik femteflest stemmer.

Sammensætningen af landsledelsen er ikke helt renset for kritikere af SFs linje. Således blev der for eksempel også plads til Ida Damborg (SF), som hører til blandt dem, der har ytret sig kritisk tidligere, og som har skabt tvivl blandt SF-toppen om, hvorvidt den kan regne med hendes opbakning til Pia Olsen Dyhrs linje i tilfælde af en afstemning i landsledelsen.

Også landsledelsesmedlemmer som Meta Fuglsang, Serdal Benli og Poul Overlund Sørensen er personer, der fra tid til anden kan ytre sig skeptisk i landsledelsen i konkrete sager - men i partitoppen er der blandt centrale kilder ingen tvivl om, at de til syvende og sidst vil bakke Olsen Dyhrs linje op.

SF skal senere søndag vælge næstformand. SF-toppen satser på at få udpeget Tonni Hansen og Signe Munk i fællesskab, fordi man vurderer, at de til sammen vil udgøre et stærkt team.

Tonni Hansen har som mangeårig fagforeningsmand et omfattende netværk i fagbevægelsen, mens Signe Munk vurderes at stå stærkt internt i partiet og blandt partimedlemmerne.