____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>SKAT skal ikke blande sig i, hvilke aftaler vi laver med teenagere om at de skal hjælpe til i hjemmet for lommepengene. Så markant kan det siges, mener Ole Birk Olesen, skatteordfører for Liberal Alliance.

- Jeg synes, det er helt uhørt og helt skørt. Det skal stoppes med det samme, siger Ole Birk Olesen.

Han reagerer ligesom mange andre på BTs historie om, at SKAT har meddelt, at en 16-årig er skattepligtig af de 100 kr, han får om ugen for at slå familiens græs. Fordi det er en fast aftale i familien. Sådan er de nye skatteregler som trådte i kraft 1. januar 2013 nemlig formuleret.

- Regeringen har tilsyneladende indført en praksis, hvor det handler om nidkært at få hver en håndøre i skattekassen. Der skal naturligvis ikke være skat på de lommepenge, forældre giver børn. Det må laves om, siger Ole Birk Olesen.

Da de nye regler trådte i kraft gjorde regeringen meget ud af at forklare, at det blandt andet handlede om at bringe lovgivningen i overensstemmelse med befolkningens opfattelse af sort arbejde.

- Det må man sige overhovedet ikke er lykkedes med det her. Hvis du kan finde bare en procent, som synes det er i orden at der skal betales skat, når ungerne skal rydde op, slå græs eller skrælle kartofler, så skal du være heldig.

- Skat skal overhovedet ikke blande sig i, hvilke aftaler man laver med sine børn i hjemmet. Det her vil jeg høre skatteministerens holdning til. Kan det virkelig være meningen, eller er det en fejl, spørger Ole Birk Olesen.

BT har forsøgt at få en kommentar fra skatteministeren, men det er ikke lykkedes endnu.

Dennis Flydtkjær, som er skatteordfører for Dansk Folkeparti, er lige så oprørt som Ole Birk Olesen.

- Jeg synes absolut ikke, at det er rimeligt. Det var jo netop det, man ville væk fra. Men mon ikke faderen kan være ganske rolig, jeg tror ikke, det er noget skattevæsenet vil bruge krudt på, siger Dennis Flydtkjær (DF)

Men formålet med lovændringerne var vel netop, at man ikke skulle gå og have dårlig samvittighed over at bryde en lovgivning, der var åbenlyst mærkelig?

- Ja, og det kunne tyde på, at vi er nødt til at kigge på det en gang til. Skattevæsenet skal bruge pengene på systematisk svind, og ikke når man er nede i en bagatelgrænse som lommepenge, siger Dennis Flydtkjær.