KØB PLUS!

Özlem Cekic vil ikke møde flere fattige

Özlem Cekic dropper at tage på besøg hos flere fattige, efter omfattende mediestorm har præget debatten.

SF's socialordfører, Özlem Cekic, skal foreløbig ikke ud og møde flere fattige danskere foran offentligheden.

SF's partiapparat var ellers gået i gang med at lede efter nye eksempler på ubemidlede borgere, men har nu besluttet, at det er slut for Özlem Cekic at sætte fattige stævne i den nærmeste fremtid, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vores oprindelige tanke var, at Özlem skulle vise nogle andre eksempler frem. For der er virkelig mange fattige, siger Tasja Parize, pressechef for SF.

LÆS OGSÅ:
Chokeret Joachim B.: Absurd og hamrende amoralsk

LÆS OGSÅ:
For 85.000 danskere kan det ikke betale sig at arbejde

- Men vi må også erkende, at debatten har taget en drejning, så det er kommet til at handle mere om Özlem som person. Derfor bliver der ingen besøg for Özlem i den kommende tid, siger hun.

Afstemning

Ifølge pressechefen får partiet i øjeblikket stribevis af mails fra fattige. På avisens spørgsmål om hvorvidt det så ikke er en falliterklæring for partiet og socialordføreren, at man ikke kan møde en "rigtig fattig", svarer Tasja Parize:

- Vi har overvejet det. Men den nuværende debat gør det vanskeligt. Det er meget svært at tjekke hvert et hjørne af en persons budget og garantere, at vedkommende faktisk er fattig.

LÆS OGSÅ:
Carina har 6.800 kr. ekstra om måneden fordi hun er mor

LÆS OGSÅ:
Så meget ekstra får 'fattig-Carina' efter nytår

- Og hvis det går galt igen, får vi bare endnu mere fokus på Özlem og afsporer debatten om, hvorvidt der overhovedet findes fattige i Danmark. Nu gør vi i stedet det, at vi meget gerne hjælper journalister i kontakt med de fattige, som vi kender til, siger hun.

Hele miseren om Özlem Cekics besøg hos fattige startede med en disputs med Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.

Den tidligere kuglestøder skrev på sin Facebook-profil, at han fik brækfornemmelser over et forslag fra SF'eren Özlem Cekic, der gik ud på at bruge offentlige kroner på julehjælp til fattige danskere.

Cekic ville vise Joachim B. Olsen, at der findes fattige danskere, men hendes eksempel, kontanthjælpsmodtageren Carina, havde sammen med sin søn 15.728 kroner efter skat hver måned.

/ritzau/

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR

Din kommentar

Kommentarer

Vs. fattigdom, virkelige liv

Skrevet af lars Aa. Knudsen, Søndag den 4. december 2011, 15:08

Danmark Vs. Grønland
Det er nok muligt at finde bedre eksempler på fattigdom. Som dette eks. Efter 25 år i Grønland rejser min bror, som er invalidepensionist (dansk mand) til Danmark for at være hos sin familie medbringende sin søn, som p.t. går på gym. HTX. Man fratager min bror den tilkendte invalidepension, og sætter ham på kontanthjælp. Dvs. den i Rigsfællesskabet tilkendte pension på Grønland, underkendes efter 7 år af DK. Stadig efter 2,6 år i DK er der ingenting sket i sagen vedr. pension, dvs. 1 voksen & 1 på 18 klarer sig med ca. 8.500,- incl. alle tilskud til alle udgifter. Dvs. efter at der er betalt husleje samt el, vand, forsikring, telefon, medicinudg. & ekstra varmereg. er der til alt andet lige en negativ indkomst på minus kr. 265,- pr. måned til alt, det være sig mad, tøj, ja alle fornødenheder. Derfor prøver han at låne (få) midler af sin bla. andet 80-årige mor samt andre. Det skal siges, at min bror lider af alt hvad der er værd at fejle, og konstant er på sygehuset og ellers sengeliggende hjemme. Tillige total ordblind og efter adskellige hjerneblødninger, dog mindre, ikke har en jordisk chance for at forstå, hvad der bliver ham fortalt i Socialforvaltningen.
Vi hans familie stiller gerne op i medier og fremlægger journaler, budgetter for at min bror kan få en værdig behandling. Han ligger stort set ned hver dag, mens han søn passer sin skole.
Min mening er, at både Danmark & Grønland skulle skamme sig over at overlade disse 2 personer til absolut afmagt. Tak Grønland og DK for jeres “fantastiske” håndtering af sagen. Med venlig hilsen Lars
NB. håber at dette bringes i debatten vedr. fattigdom i DK, & evt. bliver taget op som eks. i medier. Som sagt stiller jeg gerne op.

Juledamen

Skrevet af Jul. E. Nissen, Fredag den 2. december 2011, 15:30

Nu må man håbe, hun ikke glemmer julegaverne til de fattige, nu hun selv skal betale dem.

Özlem Cekic har jo ikke besøgt nogle fattige!

Skrevet af Belly, Fredag den 2. december 2011, 13:50

Ja men Özlem Cekic har jo netop ikke bsøgt nogle fattige overhovedet. Det er derfor en dårlig formulering når man skriver, at hun skal "besøge FLERE fattige". Hun besgøte jo bare Carina - og alle er jo enige om, at Carine netop IKKE er fattig!

Snart fattige alle sammen

Skrevet af Arnold, Fredag den 2. december 2011, 11:12

Hvis denne regering fortsætter, er vi snart fattige alle sammen, også i forhold til resten af verden.

Besøg dog de fattige på kontanthjælp

Skrevet af Allan, Fredag den 2. december 2011, 10:18

Kommunerne overholder ikke lovgivningen og nægter de kronisk syge at få førtidspension - så derfor er der så mange fattige på kontanthjælp.
Kommunerne tjener penge på at de syge bliver sendt ud i 'gratis' arbejde.

Fattige

Skrevet af Arnold, Fredag den 2. december 2011, 09:09

Hun kunne kikke på sit eget parti, de er fattige på hjerneceller.

JBO

Skrevet af Palle, Fredag den 2. december 2011, 08:57

Går med lange JBS underhyldere :)

Og så er han 5% dummere end en pakke havregryn !!!

Op på hesten igen

Skrevet af Mads FJ, Fredag den 2. december 2011, 08:52

Jeg forstår ikke hvorfor hun ikke vil møde fattige - det fik lige så godt !!!

Fattige på SF eget partikontor

Skrevet af Allan, Fredag den 2. december 2011, 08:37

Özlem Cekic behøver ikke at tage på besøg hos de "fattige", hun kan besøge de praktikanter som arbejder gratis på SF eget partikontor - betaling i form af en gratis frokost kan ingen leve af i længden.

Forskellen skal være mindst 50% gerne mere

Skrevet af Poul, Fredag den 2. december 2011, 08:21

En kontanthjælpsmodtager, skal kun have beløb udbetalt, som en pensionist.
En pensionist får udbetalt kr. 8000,- om måneden Før skat.

arbejderparti på 1. klasse

Skrevet af Ole Larsen, Fredag den 2. december 2011, 08:12

Hele det her stohej med Özlem er et symptom på SFs tilstand. SF har været et arbejdeparti, men er det ikke mere. SF intellektualiserer sig selv ihjel og har mistet (jord)forbindelsen til sine vælgere. Özlem bliver derfor sendt på banen for at demonstrere solidaritet, men da afstanden er for tor mellem SF og arbejderklassen kender hun/SF kke noget til de faktuelle vilkår her. Derfor falder hun i med begge ben - hun(SF) aner ikke, hvad der foregår. De har været så forgabt i at sidde i ministerbiler, at de har glemt deres herkomst.

Typisk

Skrevet af Per, Fredag den 2. december 2011, 08:07

Bare endnu et eksempel på hvordan venstrefløjen lever i en *helt* anden verden end almindelige mennesker.

Özlem Cekic

Skrevet af Michael, Fredag den 2. december 2011, 07:52

vi bare sørge for hendes familie og getto venner får mere ud af at suge på lappen i danmark. Özlem Cekic fatter ikke en skid, hun er et godt eksempel på en uansvarlig indvander.

Wauw

Skrevet af Jan, Fredag den 2. december 2011, 09:44

du er godt nok velartikuleret......Iøvrigt troede jeg at man skrev indlæg med fingrene på tastaturet - men du kan åbenbart noget interessant med røven??

Özlem er et eksempel på politisk korrekt kvotafyld

Skrevet af Peter, Fredag den 2. december 2011, 08:42

Du har faktisk ret i at debatten går hen over hovedet på hende. Hun taler i floskler uden relevans i forhold til det der debatteres, et godt eksempel udtrykket "jeg siger som kvinde", der i DRs Deadline blev brugt fuldstændigt forkert, da debatten handler om fattigdom og ikke er kønsrelateret.

Det er sørgeligt, men hun er ganske enkelt kvotafyld i et parti, der sigter mere efter at opfylde deres politisk korrekte kvota med en symbolsk indvandrer og selvfølgelig også en kvinde, der repræsenterer den dumme ende af nydanskerne, og når det kommer til dumhed må man sige at hun er godt valgt, men som kvinde og indvandrer må der findes bedre eksemplarer.

Hvor arrogant.

Skrevet af Laila Dam, Fredag den 2. december 2011, 07:38

Har man allerede glemt, at hun faktisk mente at Carina var fattig, da hun besøgte hende. Selv med det budget, der viste hvor meget hun havde til rådighed. Hendes indstilling ændrede sig kun og ene og alene pga af folks reaktion. Hvor er det arrogangt hykleri, bagefter at undskylde det hun kunne se ved selvsyn.

fattige.

Skrevet af birgit , Fredag den 2. december 2011, 07:27

Nu må øslem ikke besøge flere såkaldte fattige, hvorfo mon, SF har fået kolde fødder, fattigdom i DK hvor, kontanthjælps modtagerer får så de kan klare sig, de som ikke kan prioterer forkert. Nej send dem i arbejde, Netto samt mange andre mangler arbejdskraft, men det er nok nemere, at få tilsendt penge hver måned og så brokke sig over det er forlidt. Bliv voksen og tag ansvar for dit liv.

Send dem på arbejde

Skrevet af Teresa , Fredag den 2. december 2011, 07:13

Jeg synes at Özlem Cekic skal sende de fattige på arbejde istedet for at give de dem penge for at sidde hjemme og lave ingeting.
Jeg arbejde i privat sektor og bidrage med TOP skat til det offentlige.
Mit arbejdstid er over 70-100 timer om ugen.
Det betaler sig ikke at slidde. Man bliver ikke belønnet.
Jeg har ogsa startet med lav løn og har arbejdet hård, læst om aftenen for hvor jeg er idag. Det socialistisk trend skal væk.
Kun er syge og svage skal hælpes og folk som har mistet arebjede på grund af mange firma skære ned eller flytter produktionen til udlandet.
Det er mere attraktivt at skaffe arbejdspladser i udlandet end i Danmark. Det er alt for dyrt i Danmark og en af de grunde er de sociale betalinger til de dovne danskerne.