Politik

Özlem Cekic vil ikke møde flere fattige

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Özlem Cekic. Foto: Bax Lindhardt

Özlem Cekic dropper at tage på besøg hos flere fattige, efter omfattende mediestorm har præget debatten.

SF's socialordfører, Özlem Cekic, skal foreløbig ikke ud og møde flere fattige danskere foran offentligheden.

SF's partiapparat var ellers gået i gang med at lede efter nye eksempler på ubemidlede borgere, men har nu besluttet, at det er slut for Özlem Cekic at sætte fattige stævne i den nærmeste fremtid, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vores oprindelige tanke var, at Özlem skulle vise nogle andre eksempler frem. For der er virkelig mange fattige, siger Tasja Parize, pressechef for SF.

LÆS OGSÅ:

Læs også: Chokeret Joachim B.: Absurd og hamrende amoralsk


LÆS OGSÅ:
Læs også: For 85.000 danskere kan det ikke betale sig at arbejde

- Men vi må også erkende, at debatten har taget en drejning, så det er kommet til at handle mere om Özlem som person. Derfor bliver der ingen besøg for Özlem i den kommende tid, siger hun.

Afstemning

Ifølge pressechefen får partiet i øjeblikket stribevis af mails fra fattige. På avisens spørgsmål om hvorvidt det så ikke er en falliterklæring for partiet og socialordføreren, at man ikke kan møde en "rigtig fattig", svarer Tasja Parize:

- Vi har overvejet det. Men den nuværende debat gør det vanskeligt. Det er meget svært at tjekke hvert et hjørne af en persons budget og garantere, at vedkommende faktisk er fattig.

LÆS OGSÅ:

Læs også: Carina har 6.800 kr. ekstra om måneden fordi hun er mor


LÆS OGSÅ:
Læs også: Så meget ekstra får 'fattig-Carina' efter nytår

- Og hvis det går galt igen, får vi bare endnu mere fokus på Özlem og afsporer debatten om, hvorvidt der overhovedet findes fattige i Danmark. Nu gør vi i stedet det, at vi meget gerne hjælper journalister i kontakt med de fattige, som vi kender til, siger hun.

Hele miseren om Özlem Cekics besøg hos fattige startede med en disputs med Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.

Den tidligere kuglestøder skrev på sin Facebook-profil, at han fik brækfornemmelser over et forslag fra SF'eren Özlem Cekic, der gik ud på at bruge offentlige kroner på julehjælp til fattige danskere.

Cekic ville vise Joachim B. Olsen, at der findes fattige danskere, men hendes eksempel, kontanthjælpsmodtageren Carina, havde sammen med sin søn 15.728 kroner efter skat hver måned.

/ritzau/

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR

Relaterede

Det læser andre