Den tidligere DF'er Rikke Karlsson forsøger med beskyldninger i et rasende Facebook-opslag mod ledelsen i Dansk Folkeparti at kaste røgslør ud over, at hun ikke nedlagde sit mandat i Europa-Parlamentet, da hun forlod Dansk Folkeparti i efteråret, mener EU-parlamentarikeren Anders Vistisen.

»Det er hyklerisk. Jeg var enig med hende (Rikke Karlsson red.), dengang Anna Rosbach gik, og hun var ude at kritisere, at Anna ikke leverede sit mandat tilbage. Det er ikke rimeligt at beholde sit mandat i et system som det danske, når man sidder på så mange stemmer fra partiet,« siger han.

Anna Rosbach forlod Dansk Folkeparti i 2011, mens hun sad i Europa-Parlamentet, men hun sad perioden ud.

Dengang sagde Rikke Karlsson til Ritzau.

»Dansk Folkeparti havde mange kandidater på listen. Og det ville måske have været mest loyalt at trække sig og lade andre komme til at arbejde for partiet,« sagde hun.

Dengang var hun førstesuppleant og stod til at komme ind, hvis Anna Rosbach havde trukket sig.

Sidste efterår valgte Rikke at forlade partiet på grund af, hun følte sig svigtet af ledelsen i sagen. Siden har en krig hærget mellem hende og toppen i DF om udlægningen af forløbet.

Hele balladen er blusset op igen mellem Dansk Folkeparti og Rikke Karlsson, fordi hun i et Facebook-opslag har skrevet, at hun stadig mangler at få kulegravet regnskaber i de to fonde Meld og Feld fra 2013 og 2014.

Hun brugte som begrundelse for at melde sig ud af Dansk Folkeparti, at hun ikke kunne få indsigt i regnskaberne i fondene. Noget EU senere har kulegravet og bedt Dansk Folkeparti om at betale 2,9 millioner tilbage.

Og i et interview med Politiken sagde Rikke Karlsson i weekenden, at hun også var uenig i dele af Dansk Folkepartis politik og tidligere havde været medlem af De Radikale, der som bekendt tager stor afstand fra store dele af DFs politik.

Men hun skriver i et Facebook-opslag ovenpå interviewet, at hendes exit fra DF intet havde med det politiske at gøre, for så mener hun, man bør nedlægge mandatet.

Hun skriver, at hun kun beholdte det på grund af det manglende indblik i fondene Meld og Feld, som Morten Messerschmidt har været formand for.

Og nu vil hun så have undersøgt endnu mere, skriver hun.

»Jeg har hele tiden sagt, at min største bekymring handler om 2014, hvor der var langt, langt flere penge til rådighed. Og hvor Morten Messerschmidt overtog præsidentposten i MELD og FELD.Jeg undrer mig derfor over at Anders Vistisen nu på Facebook og i BT, har fået travlt med at råbe op om ære og værdighed, når han selv sad centralt placeret som kasserer ved siden af Messerschmidt i MELD og FELD,« skriver hun og har sagt til BT, at hun ikke ønsker at uddybe det over telefon.

Derfor vil hun kontakte OLAF, som undersøger, hvordan EU-institutionerne bruger sine midler og bede dem undersøge regnskaberne fra de to år før 2015.

Men Anders Vistisen er helt uforstående over for det ønske.

»For det første var Morten Messerschmidt slet ikke formand i 13 og 14, og jeg var heller ikke kasserer. For det andet er alle regnskaberne allerede kulegravet af EU-parlamentets præsidium og eksterne revisorer, så jeg kan ikke se, hvorfor det hele skulle gennemgåes igen, med mindre det er fordi Rikke Klarsson desperat forsøger at fjerne fokus fra, hvorfor hun ikke trak sig, da hun meldte sig ud af DF,« siger han.

BT har tjekket oplysningerne. Det er korrekt, at Morten Messerschmidt først overtog formandsskabet i fondene i 2015, og det er korrekt, at alle regnskaberne for 13, 14 og 15 er gennemgået. Dansk Folkeparti blev endda bedt om at betale penge tilbage for en bådtur og en annoncekampagne i 2014, hvilket partiet har gjort.

Rikke Karlsson har ikke ønsket at uddybe sit opslag på Facebook, så det har BT ikke kunnet spørge ind til. Hun har i stedet tilbudt et længere møde, hvor hun forklarer, hvad der er op og ned i sagen, for det er for komplekst at forstå gennem et kort telefoninterview, mener hun.

Søren Espersen, der var med til at få Rikke Karlsson til at stille op for Dansk Folkeparti, er meget ked af situationen.

»Hun er min niece, så jeg vil ikke sige noget om det, undtagen at jeg er virkelig rystet i min grundvold over det, der foregår. Jeg vil nøjes med det, og så kan I tale med de andre fra ledelsen,« siger han til BT.