Nu taler Troels Lund ud: Derfor interesserede jeg mig for Thornings skattesag

Hovedpersonen i skattesagen, Troels Lund Poulsen, stillede for første gang i mere end to år op til interview i DR2 Morgen fredag morgen. Her gjorde han det klart, at han ikke fortryder noget i forbindelse med den berømte skattesag.

Han gjorde bare, hvad hans ministeransvar bød ham. Derfor har han heller aldrig overvejet at forlade politik frivilligt.

- Det er ikke journalister, der skal bestemme, hvad der er ret og rimeligt. Det skal de ikke have lov at bestemme. Jeg fortsætter i politik, hvis vælgerne vil have mig, forklarede den tidligere skatteminister for Venstre.

I interviewet forklarer Troels Lund Poulsen, at han som skatteminister havde ansvar for at følge med i Helle Thorning Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag.

- Jeg kan sige i forhold til det, jeg har lavet som skatteminister, er der ikke noget, jeg angrer. Jeg synes, jeg har gjort det, jeg skulle som skatteminister. Den interesse, jeg havde, gik på, at retspraksis skal være lige for Hr. og Fru Jensen og en statsministerkandidat. Det var mit ministeransvar at holde opsyn med det, forklarede han.

Den tidligere skatteminister og en del af indercirklen omkring Lars Løkke Rasmussen konstaterer i interviewet, at skattesagen for altid har brændemærket hans person.

- Jeg vil aldrig blive renset. Der vil altid være en mistanke mod mig, men det må vælgerne træffe en afgørelse om, siger han.

Troels Lund forklarer i interviewet, at han var en af de første, der foreslog en skattekommission, så han ville få mulighed for at udtale sig for lukkede døre. Men i forbindelse med afhøringerne i den grå bygning i Søborg, er han alligevel blevet bedt om at svare på spørgsmål fra journalister. Og det har påvirket ham.

- Jeg må erkende, at det påvirker en at blive konfronteret af journalister med til tider enøjede spørgsmål, men det er ikke journalister, der skal bestemme, hvad der er ret og rimeligt. Det skal i ikke have lov at bestemme, siger den hovedpersonen i 'skattesagskommissionen', der netop har afsluttet sine sidste afhøringer. 

Skattesagskommissionen vil komme med sin konklusion på sagen i september 2014.

Læs også: