Niqab-ballade på HF-kursus: Vi kan ikke se eleven

Det har skabt ballade på Århus Akademi, at en elev er mødt op iført niqab

Niqab er den kvindelige muslimske klædedragt, hvor kun øjnene er synlige. Det er næsten det samme som at bære burka. Burkaen går et skridt videre, idet den også har et lille net, der dækker øjnene.

Flere lærere på Århus Akademi - et to-årigt HF-kursus - har meddelt, at de nægter at undervise en elev, de ikke kan genkende.

Og det kommer de heller ikke til. Århus Akademi vil til nytår indføre et nyt ordensreglement, der forbyder elever at møde op med tildækket ansigt. Og eleven har lovet at følge reglementet, skriver JP Aarhus.

- I en undervisningssituation bruger man jo sine hænder og ansigtsudtryk og har en personlig kontakt med læreren og de andre elever, siger rektor Hans Christian Risgaard til P4 Østjylland.

- Ordensreglementet vil indeholde et generelt forbud mod at gå med tildækket ansigt for at man kan have den optimale situation i klasselokalet. Vi vil heller ikke acceptere elefanthuer og den slags, siger han.

Elevrepræsentant Massimo Graae Losinno, der har været med til at lave det nye ordensreglement, bakker forbuddet op:

- Eleverne skal møde op til et bestemt antal timer om året, og det kan være svært for læreren at se, om det så er den elev, siger Massimo Graae Losinno til P4 Østjylland.

Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen roser Århus Akademis beslutning om at forbyde ansigtsdækkende klæder. Han vil spørge undervisningsministeren om andre uddannelsessteder har planer om at indføre lignende regler. Martin Henriksen ser gerne landsdækkende regler på området

- Det er en rigtig god beslutning, som der er al mulig grund til at rose. Næste skridt bør være et landsdækkende regelsæt, siger Martin Henriksen (DF)

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08