Bomben i turbanen kommer vi ikke til at se meget til, selv om Kurt Westergaards Muhammed-tegning og de 11 andre har ti-års jubilæum onsdag.

Jyllands-Posten vil ikke bringe den. »Vold virker,« skrev JP selv i en leder, og fastslog at medarbejdernes sikkerhed vejer tungere end fortsat at hæve fanen for yringsfriheden.

Alt tyder på at de øvrige danske og i øvrigt også mange udenlandske også vil holde lav profil.

Men ikke det konservative folketingsmedlem Naser Khader. Han slår onsdag hele den oprindelige side fra Jyllands-Posten med de 12 tegninger op på sin Facebook-profil.

»Jeg vil ikke blande mig i, om aviserne bringer tegningerne, men jeg har tænkt mig at bringe hele JP-siden med på min Facebook-væg. Det er især fordi formanden for skolelederne sagde vi ikke skulle provokere muslimer. For det første var det ikke for at provokere, og for det andet: Hvorfor er muslimernes religion den eneste, man skal tage hensyn til?« siger Naser Khader.

Han havde aldrig i sin vildeste fantasi forestillet sig, at han stadig ville gå med PET-vagter i dag ti år senere.

»Allerede samme dag, de blev offentliggjort, sagde jeg i TV at nogle måske ville blive vrede over den med bomben, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det ville gå så galt, og at jeg stadig skulle være under PET-beskyttelse i dag, ti år senere. Og det er ikke for sjov. PET bruger ikke så mange ressourcer, hvis der ikke er noget konkret,« siger han.

»For mig betød det også, at jeg stiftede Demokratiske Muslimer 5. februar 2006, fordi vi var bange for, at det hele skulle eksplodere. Da jeg kom ud fra mødet, hørte jeg at den danske ambassade i Syrien var sat i brand. Samme dag blev beskyttelsen af mig udvidet til døgnbeskyttelse. Jeg havde ikke troet, at når jeg gik ud og kæmpede for frihed, så ville det betyde, at min egen frihed blev begrænset.«

» Helt konkret har jeg ikke gået til fods på Nørrebrogade i ti år. Sidste år kørte jeg i bil på Nørrebro med Pia Kjærsgaard, og det var som at komme til et andet land. Det var også meningen, at vi skulle have holdt nogle møder i Gjellerup i Aarhus under valgkampen. Men jeg fik at vide, at hvis jeg skulle med, ville det kræve 25-30 betjente,« siger Naser Khader.