Der er total forvirring om en undskyldning til de saudiske myndigheder om en dansk undskyldning for Muhammed-tegningerne.

To saudiarabiske aviser skriver i dag, at det vigtige religiøse Shura-råd i Saudi Arabien har afvist en bilateral aftale med Danmark, som skulle bilægge en strid om Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

Aftalen er i form af et "memorandum of understanding" og det blev afvist af Shura-rådet med 62 stemmer mod 56, efter flere medlemmer havde udtrykt deres vrede over de danske tegninger af profeten Muhammed.

Ifølge de to aviser Shams og Okaz blev der klappet og hujet i rådet, hvis opgave det er at vurdere lovgivning, politiske initiativer og internationale aftaler.

Den eneste kendte aftale om en undskyldning er den Politiken gav som del af et forlig med den saudiarabiske advokat Faisal Yamani tilbage i januar. Her undskyldte Politiken for den krænkelse, muslimer har følt, efter flere danske aviser i 2008 genoptrykte Jyllands-Postens tegninger.

Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden afviser at kende noget som helst til, at denne aftale skulle til afstemning i Shura-rådet i Saudi Arabien.

- Jeg har intet hørt om det, og faktisk har jeg ikke hørt fra advokat Yamani i meget land tid. Men det var heller ikke et 'memorandum of understanding', som jeg indgik med Yamani, siger Tøger Seidenfaden.
 
De Konservatives udlændingeordfører Naser Khader vil nu have Det Internationale Kontor i udenrigsministeriet til at undersøge, hvilken aftale der er tale om.
 
- I regeringen kender vi intet til nogen aftale om Muhammed-tegningerne, så jeg synes, at det er skandaløst, hvis nogen har forsøgt at indgå en aftale på Danmarks vegne om Muhammed-tegningerne, siger Naser Khader.