Mystik i skattesag: Kun to personer hørte homorygte

Dagens afhøring i Skattesagskommissionen rejser alvorlig tvivl om, hvorvidt to embedsmænd i Skat København brød den skærpede tavshedspligt, de er underlagt.

Ifølge afdelingsleder Inger Sommer fra Skat København var der kun tre personer til stede på et møde 26. august 2010 på hendes chef, skattedirektør Erling Andersens kontor, da det såkaldte homorygte blev nævnt: Hende selv, Erling Andersen og Thornings revisor Frode Holm. Det var her Frode Holm sagde, at Stephen Kinnock var biseksuel/homoseksuel.

Ved afhøringens start gjorde Inger Sommer det meget klart, at hun aldrig nævnte personfølsomme oplysninger, som hun erfarer i konkrete skattesager overfor andre kolleger i Skat.

Og efter mødet blev hun af Erling Andersen pålagt ikke at fortælle homorygtet videre til nogen.

- Da jeg kommer tilbage til Erling Andersens kontor, får jeg at vide, at det her skal jeg ikke sige til nogen. Det havde jeg ikke gjort alligevel. Jeg laver ikke noget notat på det, og siger det heller ikke til de andre sagsbehandlere, sagde Inger Sommer.

Alligevel blev hendes kollega, skattedirektør Lisbeth Rasmussen orienteret om rygtet. Det fremgår af den dagbog, som samme Lisbeth Rasmussen førte og som hun senere uden held forsøgte at slette. Dagbogen indgår i kommissionens materialesamling.

Inger Sommers bisidder, advokat Karoly Nemeth borede også i dette spørgsmål og spurgte hende, hvordan Lisbeth Rasmussen kunne vide noget om homorygtet.

- Det har hun fået at vide af Erling, svarede Inger Sommer.

Det ligger også fast, at departementschef Peter Loft hørte homorygtet fra Erling Andersens mund.
   

FØLG AFHØRINGEN LIVE FRA NEDERST I ARTIKLEN

Ved dagens start afviste kommissionen et krav fra Inger Sommers bisidder om at lukke dørene for offentligheden af hensyn til hendes tavshedspligt.

 

(Er du på mobiltelefonen kan du komme til livedækningen ved at klikke her.)

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08