KØB PLUS!

Morten Østergaard mødes med rasende studerende

I dag starter uddannelsesminister Morten Østergaard (R) sin turné på de danske universiteter, hvor temaet er den kommende SU-reform. På Aarhus Universitet kan ministeren godt forberede sig på en varm velkomst, advarer studenterrådsformanden.

De danske universitetsstuderende er vrede over de kommende besparelser på SU'en, og det er ministeren ikke i tvivl om, når han ankommer til SU-debatten på Aarhus Universitet. 

- Når Morten Østergaard kommer ind i lokalet, vil han blive mødt af demonstrerende studerende med skilte og bannere. Han skal mærke, at han nu kommer ind i løvens hule, og at det bliver to hårde timer for ham, siger formanden for studenterrådet ved Aarhus Universitet, Per Dalbjerg.

Uddannelsesminister Morten Østergaard er da også forberedt på en hård modtagelse fra de studerende. 

- Jeg forventer at de studerende manifesterer sig, og det ser jeg frem til. Det kan ikke nytte noget, kun at møde op, når der skal deles gaver ud. Man skal også være synlig, når man skal træffe svære beslutninger.

700 underskrifter mod SU-nedskæringer på én time

Nye SU-krav: Vil tvinge studerende til at gå til eksamen

Østergaard selv langsom studerende

Formålet ved SU-reformen er at spare penge her og nu, men samtidig at tvinge de studerende til at færdiggøre deres uddannelse hurtigere, så de får færre SU-penge udbetalt. Vores egen uddannelsesminister var dog selv ni år om at fuldføre statskundskab på Aarhus Universitet. 

- Det er rigtigt, at jeg først fik min kandidat ni år efter jeg startede på uddannelsen, fordi jeg fik arbejde under uddannelsen, men jeg kan forsikre dem der går op i det, at jeg kun har brugt fem års SU. Jeg tror samfundsøkonomien ville se meget anderledes ud, hvis det gjorde sig gældende for alle, siger Morten Østergaard.

Aarhus Universitet er det første af fire danske universiteter, der får besøg af uddannelsesministeren senere på ugen. De andre universiteter er Syddansk Universitet, Københavns Universitet og RUC.