Morten Messerschmidt søger nyt job

Som en provokation mod den nye tænketank Europa, hvis panel ifølge Morten Messerschmidt udelukkende består af »ukritiske« medlemmer, har DFeren søgt jobbet som direktør for tænketanken.

Medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt (DF) har søgt jobbet som direktør i DI og CO-industris nye tænketank, Europa.

»Jeg har gennem mange år arbejdet med EU og formidling heraf. Jeg har dels som medlem af Folketinget og som medlem af EU-Parlamentet arbejdet direkte med de spørgsmål, som tænketanken nævner under sin mission: Indre marked, den økonomiske krise, danskernes holdning, forbeholdene, demokrati mv. I det lys passer beskrivelsen perfekt på mit CV,« skriver Morten Messerschmidt i sin ansøgning til Jens Boe Andersen, europapolitisk chef i CO-industri, og Anders Ladefoged, europapolitisk chef i DI.

Messerschmidt gør samtidig opmærksom på, at han har et fuldtidsjob, men at han »ud fra den forelagte beskrivelse ikke ser dette som nogen forhindring«, idet han mener godt at kunne bestride begge stillinger samtidig.

Men skulle Morten Messerschmidt få et opkald fra Jens Boe Andersen og Anders Ladefoged, vil han ikke tage imod et tilbud fra dem.

»Jeg bliver i Europa-Parlamentet. Det her er først og fremmest ment som en provokation over for det her nye initiativ, som jeg synes er kommet fuldstændigt galt fra start. Det panel, som er nedsat til at rådgive den nye tænketank, består jo lutter af folk, der støtter alt, hvad der kommer fra EU - fra østudvidelsen over de åbne grænser, euroen og så videre,« siger Messerschmidt.

Han synes tværtimod, der er brug for folk, der tænker i den anden retning, hvorfor han i det lys stiller sig til rådighed.

»Jeg mener, at Dansk Folkeparti og jeg leverer nogle andre bud på et samarbejde i Europa, hvor ikke alting skal foregå fra Bruxelles, og hvor EU ikke skal regulere ned i mindste detalje, men kun skal tage sig af handel og miljø og de overordnede spørgsmål. Jeg håber, at tænketanken ser det som et vink med en vognstang om, at de nok har været noget ensidige i forhold til sammensætningen af det her panel,« siger han og tilføjer, at der ikke er meget »EU-kritik« i hverken Uffe Ellemann-Jensen (forhenværende udenrigsminister, red.) eller Marlene Wind (professor fra Københavns Universitet, red.), der blandt andre kommer til at lægge rammerne for tænketankens arbejde.

Tænketanken Europa skal ifølge Berlingske Aften bidrage med debatskabende analyser og konkrete anbefalinger, der skal sætte skub i en folkelig forankret europapolitisk debat og hæve danskernes interesse og vidensniveau om Den Europæiske Union.