Udviklingsminister Mogens Jensen understreger i et indlæg i Kenyas største avis, at eksport af flygtninge fra Danmark til Kenya er Dansk Folkepartis forslag.

Dansk Folkepartis forslag om danske flygtningelejre i Kenya har bragt sindene i kog i det østafrikanske land. Derfor har udviklingsminister Mogens Jensen (S) følt sig nødsaget til at skrive et indlæg i Kenyas største avis, Daily Nation.

Læserbrevet, der blev bragt i avisen fredag, har overskriften »At sende flygtninge til Kenya er et af oppositionspartiernes idé«.

»Lad mig først og fremmest understrege, at den danske regering ikke har planer om at sende flygtninge fra Danmark til Kenya. Forslaget blev fremsat af en række oppositionspartier som led i en generel debat i landet om, hvordan man bedst håndterer det stigende antal flygtninge, der søger ly i Danmark, som følge af igangværende konflikter i for eksempel Syrien og Irak,« skriver Mogens Jensen.

Læserbrevet kommer blot få dage efter, at en talsmand for det kenyanske indenrigsministerium kaldte Dansk Folkepartis idé for »nedladende«.

Dansk Folkeparti foreslog tidligere på måneden, at flygtninge med asylstatus i Danmark skulle sendes til nærområder i dansk drevne flygtningelejre og nævnte specifikt Kenya til at huse de mange flygtninge.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har dog siden kaldt Dansk Folkepartis forslag for »useriøst«. Og det er Mogens Jensen enig i.

»Dansk Folkeparti og Liberal Alliances forslag om at sende flygtninge ud af Danmark til flygtningelejre er udtryk for en total mangel på empati og forståelse for, at vi har med mennesker på flugt at gøre. Men det er også helt på månen at tro, at et fattigt land som Kenya, der i forvejen huser millioner af flygtninge fra konflikter i blandt andet Sydsudan og Somalia, nu også skal huse flygtninge fra en borgerkrig i Mellemøsten,« udtaler udviklingsministeren i en skriftlig kommentar lørdag aften.

Mogens Jensen fortæller yderligere, at forslaget har skabt negativ omtale af Danmark i de kenyanske medier.

»Det skader vores gode forhold til de kenyanske myndigheder og kan gå ud over de mange danske virksomheder, der har etableret sig på det østafrikanske marked,« siger ministeren.