Flere jægere skal have adgang til at jage på statsejede og kongelige arealer, understreger miljøminister Kirsten Brosbøl, som derfor regulerer jagtreglerne.

Listende og lydløse bevæger de sig rundt i naturen med geværerne over skuldrene.

De er på jagt, og snart kan jægere jage i endnu flere naturområder. Også de 63.500 hektarer, som ellers er forbeholdt kongehusets private jagtselskaber.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) ændrer nemlig på jagtreglerne for cirka 100.000 hektarer og giver flere adgang til at jage på statslige arealer, som ikke er enten udlejet eller helt jagtfrie.

»Det er vigtigt, at så mange jægere som muligt får del i den store oplevelse, det er at gå på jagt i vores fælles natur sammen med vores professionelle jægere,« siger Kirsten Brosbøl.

Ministeren fordobler blandt andet antallet af jagter fra 40 til 80 for jægere, der lige har fået deres jagttegn, og på kongehusets arealer, hvor jægere indtil nu har kunnet gå på en såkaldt repræsentationsjagt, indfører ministeren invitationsjagter.

»De sikrer, at flere får et tilbud om at komme med på jagt, og vi kan invitere de jægere, som har ydet en særlig indsats inden for natur- og vildtpleje i årets løb,« siger miljøministeren.

Halvdelen af pladserne på invitationsjagterne tilbydes lokale jagtforeninger, som skal sikre, at deltagelsen går på skift mellem medlemmerne, oplyser Miljøministeriet. Den anden halvdel tilbydes de jægere, som har gjort en indsats i årets løb. Kongehuset vil dog stadig have fortrinsret til at gå på jagt på sine 63.500 hektarer. Til spørgsmålet om hvorfor kongehuset fortsat har fortrinsret, svarer ministeren:

»Jeg har haft fokus på at ændre de regler, som gælder for Miljøministeriets jagt, hvor jeg selv direkte kan beslutte, hvad der skal foregå. I forhold til de øvrige spørgsmål om kongehusets jagt, skal jeg henvise til Statsministeriet.«

Den nye praksis for jagt på Miljøministeriets arealer bliver indført fra næste jagtsæson.