KØB PLUS!

Mette Frederiksen raser over Masho-indslag: Absurd, TV2

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er godt gal i skralden over TV2s nyeste påfund i den triste sag om adoptionen af Masho: TV2 viste onsdag aften den kontroversielle dokumentarfilm 'Adoptionens pris' for Mashos biologiske forældre i deres lerhytte i Etiopien.

- Det er da helt absurd at TV2 tager til Etiopien og viser dokumentaren til de biologiske forældre i den sørgelige adoptionssag, skriver Mette Frederiksen torsdag morgen på Facebook.

De to forældre var syge af HIV, da de blev overtalt af det lokale børnehjem og adoptionsbureauet DanAdopt til at adoptere deres to børn væk til det danske forældrepar Henriette og Gert Vedsegaard, men ny medicin har givet dem et meget bedre liv, og derfor ønsker Masho og Robas far mere end noget andet i verden at se sine børn, før han dør. Han er i chok over dokumentaren.

- Adoptivmoren i Danmark skulle have været mere kærlig. Hvorfor tog hun sig dog ikke mere af barnet?, spørger faren Hussen Immishu.

Hundredvis af rasende og til tider hadske debatindlæg er væltet ud på de sociale medier, siden TV2 viste den tragiske tv-dokumentar 'Adoptionens pris' om den fireårige Masho fra Etiopien.

Den massive kritik har gjort Mashos adoptivforældre så utrygge, at de har bedt politiet om beskyttelse, og holder sig væk fra deres hjem.

Efter to et halvt år hos sine adoptivforældre i Holbæk var familieforholdet kørt så skævt, at forældrene valgte at anbringe den nu seks et halvt år gamle Masho på en døgninstitution.

Her har hun nu kontakt omkring hver 14. dag med sine adoptivforældre, mens hun lidt sjældnere ser sin to år yngre bror Rado, som det lykkedes forældrene at få til at falde til.

HVAD MENER DU? VAR DET I ORDEN AT TV2 VISTE DOKUMENTAREN TIL MASHO'S BIOLOGISKE FORÆLDRE. DELTAG I DEBATTEN OG AFSTEMNINGEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK HER

Afstemning

Din kommentar

Kommentarer

How to buy a best louboutin pas cher online store

Skrevet af Cipbydaydig, Onsdag den 23. januar 2013, 15:14

yvyle [url=http://christianlouboutinboutique.fr]chaussure louboutin[/url] opgwr http://christianlouboutinboutique.fr wnwcg tyixe [url=http://soldeslouboutinpascher.fr]chaussures louboutin[/url] pfffi http://soldeslouboutinpascher.fr nburh ecnck [url=http://louboutinpaschersolde.fr]louboutin pas cher[/url] fyjmq http://louboutinpaschersolde.fr qtonu tmrhm [url=http://christianlouboutinfrancesolde.fr]louboutin pas cher[/url] nmhhj http://christianlouboutinfrancesolde.fr bfbbd

METTE FREDERIKSEN I MASHO SAGEN

Skrevet af C. og S. Larsen, Tirsdag den 4. december 2012, 12:57

DET VAR SUPER GODT AT TV2 ÅBNEDE DANSKERNES ØJNE FOR DET MISBRUG OG SVIGT, SAMT LØGN PÅ LØGN DER ER SKET 2 SMÅ BØRN I MASHO SAGEN.

GODT GÅET TV2 !

VI ER VIRKELIG RYSTET OVER METTE FREDERIKSENS (S) KRITIK AF TV2.

DESVÆRRE HAR VI STEMT PÅ SOCIALDEMOKRATIET VED SIDSTE FOLKETINGSVALG.

UDOVER TOTALE LØFTEBRUD I DEN NUVÆRENDE REGERING, HAR REGERINGSPARTIERNE S - R - SF VIST SIT SANDE JEG, OG UDUELIGHED.

DER ER EN GRUND TIL AT BLÅ BLOK FØRER STORT, OG VEDHOLDENDE I MENINGSMÅLINGERNE !

VENSTRE STÅR TIL, AT FÅ DOBBELT SÅ MANGE MANDATER SOM SOCIALDEMOKRATIET.

NÆSTE GANG STEMMER VI BLÅT, BÅDE TIL KOMMUNEVALG OG FOLKETINGSVALG.

DET ER SLUT MED POLITISKE EKSPERIMENTER MED RØD BLOK FOR ALTID, NU HAR VI FÅET NOK.

masho

Skrevet af else nielsen, Lørdag den 1. december 2012, 08:57

en udsendelse, som går lige i hjertet, stakkels MASHO, ADOPTIVMODEREN ER HELT UMULIG OG FØLESESKOLD, JEG HÅBER DER BLIVER TAGET VARE OMKRING LILLEBRODEREN.
SÅ HAN IKKE ENDER SOM ET LILLE FORSØMT BARN.
JEG PÅ SIGT masho får det godt og aldrig vender tilbage
til de uduelige adoptivforældre,

Kærlig og omsorg efterlyses af forældrene

Skrevet af Tommy, Lørdag den 1. december 2012, 00:56

Jeg synes det er ærgerligt for Masho, at hun er blevet svigtet. Men at tro at vilkårene er bedre i Etiopien. Nej nej de er elendige. Der bor 70 mill. Mennesker i Etiopien. Det er en kedelig sag, men mange forældre i Danmark er gode adoptivforældre så husk lige det.

Fulstændig enig med Mette F.

Skrevet af Bent, Fredag den 30. november 2012, 21:23

Sjældent har jeg set et mere smagløst indslag - hvor var nyhedsværdien/informationsværdien i det. Den journalist burde formenes adgangen til medierne fremover.
Dette var følelsesporno af værste kaliber, helt uden anden værdi end en misforstået promovering af en tåbelig journalist, der finder det rimeligt at bore i forældrenes sår - idiot.
Stakkels forældre - intet kan de gøre - afmagt, sorg, eksponering af deres interne konflikt. Måske har de, efter pres, "solgt" deres børn, hvilket er frygteligt, men de har formentlig været desparate.

At udvise kærlighed ..

Skrevet af Birgit Hviid Lajer, Fredag den 30. november 2012, 20:05

Skulle det ske, at Masho og hendes bror vender tilbage til Etiopien, så kunne det også tænkes, at man fra dansks side jo hjalp familien og den medlemmer iøvrigt - og så bør adoptivforældrene, der også må behøve stor hjælp i denne vanskelige situation, kunne udvise den kærlighed til børnene, somde biologiske forældre fra først udviste deres 2 børn.

Måske kan de holde en vis kontakt til børnene og familien, når alle har fået bearbejdet og udviklet en forståelse for miséren og dens forskellige problematikker.

Det vil også fremover for Mash og hendes bror være en stor hjælp og en fordel, at forholdet og vreden ml Masho og nok specielt adoptivmoren udredes - uden at Masho skal belemres med dennes problematik iøvrigt. Masho skal vide, at der er gjort hende både uret og fortræd i en vanskelig situation for begge parter, og hvor de voksne ikke har vidst bedre. Desværre.

Det er vitterligt utroligt traumatisk for alle parter - måske mindst for broren lige år - eller?

Alt, alt det bedste nu og i livet fremover.... Mvh BHL

Det er noget sadistisk ..

Skrevet af Birgit Hviid Lajer, Fredag den 30. november 2012, 19:54

i hvert fald på nuværende tidspunkt, fordi forældrene ikke kan stille noget op i situationen. De bliver endnu mere fortvivlede - og Mashos mor får formentlig endnu mere skyldfølelse, hvorfor hun også kan mene, at det ikke går at få Masho tilbage- og ikke kun p gr a kulturforskelle, altså at få Masho tilbage i en fattigdom.

Bror og søster mener jeg ikke bør skilles, det kan også give Masho problemer sidenhen, p gr a hvad hun har været igennem, såvel som broren ikke skal lades alene.

Hjælp familien i Etiopien - få dem herop på et passende tidspunkt - få redet trådene ud, få evt. hele familien herop og måske samlet, hvis ikke forholdet til adoptivmoren kan bedres, hvis hun på en el anden måde arbejder med sig selv og sine problemer .. hvor der så bør holdes kontakt til den biologiske familie i god ro og orden.

Men - vanskeligt, hvis hele den biologiske familie med de andre børn skal sidde tilbage i stor fattigdom siden. Vi ved ikke, hvornår forældrene evt. dør af HIV, såvel som adoptivforældrene jo ikke er helt unge heller - så det kan være vigtigt med en samling af børnene i en sådan situation og inden for samme kultur formentlig.

Uh, der er mange tråde at rede ud - udover at Masho får al den hjælp og støtte, hun skal have, og få den ret, der tilkommer hende og den accept tillige på hendes 'opførsel'- helt naturlig og fuldt ud forståelig; men nok skærpet hos adoptivforældrene, fordi de ikke helt har vidst, hvad de skulle eller kunne stille op, så der opstod et ligefrem fjendtligt forhold.

Alt det bedste ønskes til alle parter i sagen - lad det ske både omgående og lad det så tage den tid og de erkendelser, der skal til, før en mere endelig beslutning kan udredes og dermed tages - og lad Danmark altdi stå åbent for både Masho og hendes bror. De er ganske uskyldige og skal have al retten på deres side.

skandaløs journalistik

Skrevet af Flemming L, Fredag den 30. november 2012, 18:55

Simpelthen total under lavmålet at tage til Etiopien for at tale med børnenes forældre.

Total mange på situationsfornemmelse - man må sidde tilbage med en utrolig dårlig smag i munden og dette valg.

SKAM JER

Skrevet af Mie, Fredag den 30. november 2012, 04:25

Det er dybt chokerende, hvor hensynløse medierne kan være i jagten på sensationen.
Desværre er det tendensen, de skyr ingen midler for at opretholde seertallerne.
Tilbage sidder 2 ulykkelige forældre, som har kæmpet en kamp for at få et livstegn fra deres to børn, og som nu har fået den barske kendsgerning at se, at deres børn har været ulykkelige siden de gav dem vær "til et bedre liv". Kan journalisterne overhovedet sætte sig ind i hvordan disse to mennesker har det nu?

Skam jer! Ansvarshavende på TV2. Hvor er jeres medmenneskelighed? Tror I virkelig udsendelsen sælger? Hvad er det for en målgruppe i henvender jer til.? Der må være tid til selvransagelse.

AS-U.

Skrevet af Anna Carolina G. Nielsen, Fredag den 30. november 2012, 01:03

Adoptions og Samfunds Ungdomsafdeling går imod TV2's uetiske adfærd i denne sag!

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=354058921357751&id=1439...

Over grænsen? Det var ulovligt

Skrevet af Anna Carolina G. Nielsen, Fredag den 30. november 2012, 01:01

Det var ikke bare over grænsen at TV2 gjorde det, det var direkte ulovligt og det er en konsekvens de får lov til at føle på sig. Al kontakt til de biologiske forældre skal godkendes af den adoptivbarnet, uden dennes accept og adoptionsbureauet er det direkte ulovligt og derudover dybt usmageligt.

hvad snakker hun om!?!

Skrevet af Peter, Fredag den 30. november 2012, 00:21

belemre hendens forældre med lidt sandhed, nej det er godt nok for galt, man skulle hellere møde den med en mur af tavshed og løgne, det er da det mest menneskelige, og mindst pinlige for danmark.
Eller er Mette er måske sur over, at hun ikke nåede derned først, så hun kunne profilere sig i pressen?
Man kan så osse sætte spørgsmåltegn ved tv2 motiver, der nok er lige så uærlige eller kalkuleret
Men det ændrer stadivæk ikke, at to små børn er havnet i en ulykkelig situation. Ville næsten sige at Masho er den heldige, at blive blive fjernet fra det miljø. En så følseskold "mor" med kun fokus på egne behov, og en mand der er så underkuet, at han kun er en tom skal. Man kan jo tydeligt se på hans kropssprog at han slet ikke har lyst til at have børn.
I hele denne "clusterfuck" skulle der måske sættes lidt fokus på hvor man penge der egentlig er i denne buisness. Gad godt at vide hvad danadopts overskud var og er? hvor god buisness er det egentlig at handle med børn? Det var måske en af de ting en politiker som Mette skulle bekymre sig om. Men hun kunne jo osse bruge alt sit krudt på at komme med hovedløse kommentar i pressen, så passer osse bedre ind i borgen

Svar til Simon

Skrevet af Tove, Torsdag den 29. november 2012, 22:23

Jeg troede det drejede sig om, om det var OK at vise dokumentaren til
de biologiske forældre.
Det var det jeg svarede på.

CENSUR IGEN ?

Skrevet af Mette, Torsdag den 29. november 2012, 22:03

Det er fuldstændig usmageligt af TV2, at tage til Etiopien og belemre Masho´s forældre på den måde. Hvad fanden er det for noget ? Har I ingen sensitivitet overfor de biologiske forældre ? Det er usmageligt uanstændigt og fuldkommen afstumpet af TV2.

Fy Fan!

Mette 'løgnhals' Frederiksen

Skrevet af Kim, Torsdag den 29. november 2012, 21:47

Mette Frederiksen fra socialdemokratiet er vant til at lyve. Hende kan man ikke tage seriøst.

Dum blå kommentar!

Skrevet af Torben S, Fredag den 30. november 2012, 04:38

at Kim og Jenni tilhører det blå hylekor, har vi vidst længe!.

også min erfaring

Skrevet af jenni, Torsdag den 29. november 2012, 22:04

Kim. Det er også min erfaring med Karen Hækkerups adfærd i Oliver-sagen. Oliver, den lille dreng, der blev bortført fra Østrig i begyndelsen af april.
Oliver er formentlig ligeså skadet nu af at blive brutalt revet væk fra sin mor og sit miljø, som pigen er i adoptionssagen.
Og netop Karen Hækkerup fór hovedløst ind i sagen og ud i pressen og gjorde en masse skade.

Og man må undre sig, hvorfor hun gjorde det. Hun er ikke relevant minister i sagen.

Sensationslystne TV2

Skrevet af Tove, Torsdag den 29. november 2012, 21:33

Det drejer sig om ren og skær SENSATION fra TV2s side.

Der skal gode historier i kassen for enhver pris, om det så skal koste
at andre mennesker bliver syge eller ligefrem dør af det.
Det er en KYNISME der vil noget.

De biologiske forældre er jo magtesløse, så hvorfor skulle de se
noget så dårligt om deres børn - og så en dokumentar, der er
fremsat og klippet sammen så den fremstår utrolig negativ,
NEJ ... det er KLAMT.

Ikke nogen sensation!

Skrevet af Simon, Torsdag den 29. november 2012, 21:54

Det er ikke nogen sensation. Vi har et problem, det er alt for let at adoptere (eller købe) børn fra den 3. verden. Det skal der sættes en stopper for.
Børn som kommer for fra den 3. verden til Danmark risikerer at blive mobbet i skolen. Og senere ende som kriminel. Det bedste er klart at de bliver i deres hjemlande med ligesindede børn.

Om igen

Skrevet af El Barsko, Torsdag den 29. november 2012, 21:16

UPS! kan jeg nu ikke en gang skrive mit eget brugernavn
Der må grines.
El Barsko

Ret Typisk

Skrevet af El Barsko, Torsdag den 29. november 2012, 21:14

Det er ret typisk, at en socialdemokat raser over, at sandheden kommer frem. Men sådan er det jo.
Det tror jeg godt Danskerne forstår.
El Barko

Johannsen

Skrevet af Johannsen, Torsdag den 29. november 2012, 20:56

Familien i Etiopien havde set den fulde dokumentar inden TV2 mødte familien med dokumentaren!

Så TV2 går jo bare et skridt videre sådan at vi kommer videre med historien. Men skræmmende at de ikke fortæller i indslaget at familien kender dokumentaren...

Uvidenhed er endnu værre.....

Skrevet af Pedersen, Torsdag den 29. november 2012, 20:31

Ja,-det var meget hårdt for forældrene,- men det er jo SANDHEDEN om deres børn,- verden ER uretfærdig og hård!
Hellere leve på en Sandhed, hvor slem den end må være, end på en kæmpeløgn!!!
De har i det mindste krav på at vide hvad der skete-og sker med deres børn! Så kan de også tage stilling til tingene derefter,- hvis de da bliver hørt!!
Desuden ser det jo ud til, at forældrene VAR blevet spurgt først,-og ønskede at se udsendelsen,- og ikke bare blev lokket til at se den,- som de blev lokket til at afgive deres børn!

Vished

Skrevet af sanne, Torsdag den 29. november 2012, 20:26

Det er vel ok, at forældrene får vished om deres børn. Om det er TV2 der skal gøre det, kan man diskutere. Masho kommer som voksen, helt klart til at klare sig bedre i Danmark, end i sit hjemland, så jeg synes hun skal blive. Hun har jo lært sproget og dansk levevis og det vil være forvirrende, hvis hun blev sendt tilbage. Måske en familiesammenføring kan komme på tale. Når alle andre kan få det, hvorfor skulle denne her ikke (hvis de altså har lyst). Det vil måske danne præsedens og man skal ikke sammenføre alle biologiske forældre , men det her er en speciel situation.

Ikke TV2's skyld

Skrevet af Kim, Torsdag den 29. november 2012, 20:10

Forældrene i Etiopien er blevet narret af et børnehjem og DanAdopt. Det er godt at forældrene for at vide at de er blevet snydt så vandet driver.

Vi skal have stoppet menneskehandel - man skal ikke kunne adoptere fra forældre som stadig er i live - det er nødvendigt med debat - Tak til TV2 at de gør opmærksom på svindel.

Sandheden er ilde hørt

Skrevet af anders, Torsdag den 29. november 2012, 20:08

Syntes tv2 har gjort det helt rigtige, selv om man er syg skal man vel ikke fyldes med løgn om at ens børn har det godt

Indvandring fra 3. verdens lande

Skrevet af Jesper Pedersen, Torsdag den 29. november 2012, 20:08

Flertallet af befolkningen er imod indvandring fra 3. verdens lande. Hvorfor kan adoption bruges til at omgå regler for indvandring? Der kommer ikke noget godt ud af at Etiopiske børn komme til Danmark - lad dem dog blive hvor de er.

Afmeld TV2

Skrevet af Louise, Torsdag den 29. november 2012, 19:49

Ps. har på baggrund af at TV2 ødelægger folks liv for at få seertal valgt at framelde mig TV2 som betalingskanal. Jeg er så harm og gal over at sådan noget kan finde sted, og jeg nægter at betale til, at en journalist skal rejse til Etiopien og bringe endnu en ubærelig krise ind i den i forvejen hårdt ramte familie. De har været igennem rigeligt med HIV smitte, dødsdom, bortadoptioner mv. Det strider enormt meget imod mine principper, og vil ikke betale til sådan noget l...!

At vise dokumentaren for .....

Skrevet af Bettina Jensen, Torsdag den 29. november 2012, 19:48

de biologiske forældre er direkte smagløst. Hvis man fik kendskab til en thailandsk dreng eller pige der vanrøgtes ville man ikke tage flyet direkte til Thailand for at vise forældrene en film. Det er det samme som at sige til dem "Se hvad du er skyld i sker med dit barn. Det sker fordi I tillod adoption af jeres barn."

Hvad vil I have forældrene skal gøre?? Mange adoptivbørn slås på en eller anden måde med det biologiske ophav i forvejen. Det som sker nu får endnu værre konsekvenser for både de biologiske forældre og de to børn. Der vil ALTID være et savn af den biologiske del af en hos adoptivbørn, men at sige de skal tilbage er misforstået hensyn til børnene.

Kommer de tilbage til de biologiske forældre er chancen for at alt bliver som før uhyre lille. Børnene har været alt for længe i Danmark til at det kan ende godt. At børnene og ikke mindst Masho skal hjælpes er der ingen tvivl om. Men den måde hvorpå man hjælper bedst, er stadig ved at hjælpe familien samlet.

Kommunen er nødt til at stille den hjælp til rådighed NU, som de undlod adoptivforældrene første gang de søgte om hjælp. Der har i denne sag været utroligt travlt ved håndvasken. Alle forsøger endnu engang at kaste ansvaret fra sig. At instruktøren i en anden artikel påpeger at hun viste noget af dokumentaren for en psykolog for to år siden og at psykologen meldte forældrene ser jeg mere som en hævnartion fra hendes side. Jeg tror ikke helt der er nogen der forstår, hvor belastende det kan være at skulle stå til rådighed for en instruktør der vil lave en dokumentar om adoption. Instruktøren har fulgt dem i fem år. Jeg gad godt se dem der kan holde det pres ud i længden og samtidig skal få en hverdag til at fungerer, når situationen allerede efter 3 uger bliver anspændt. Her skulle instruktøren have givet familien fred for en periode i stedet for bare at "kører på".

Kommunen skulle have grebet ind med assistance, men hold op hvor er det et langsom system at komme igennem til. Det er som om at sagsbehandlerne lytter til dem der kommer. Sådan er systemet når det gælder børn, det er ligemeget om de er adopteret eller ej.... Sagsbehandlingen er for langsom generelt, og først når det er for sent gribes der ind.... Se bare på alle de sager der ha været omhandlet børn de seneste år. Primært incestsager men stadig langsom sagsbehandling, og Masho er ikke den første der er i klemme i systemet og hun bliver desværre næppe den sidste heller.....

Hallo Mette

Skrevet af Munch, Torsdag den 29. november 2012, 19:42

Alle peger fingre i denne triste sag. Nu også Mette Frederiksen imod TV2. Hvorfor skulle de biologiske forældre, som de eneste, ikke kende sandheden? At deres bortadopterede datter er hovedperson i den største adoptionsskandale nogensinde. Har der ikke været nok løgne?
De stakkels forældre trygler jo netop om information vedrørende deres børn. Ja, nu kender de den brutale sandhed og virkeligheden må overgå deres fantasi. De blev lovet, at deres glade og tillidsfulde pige, ville blive passet godt på af de nye forældre. I dag sidder hun på et børnehjem - knækket, tilknytningsforstyrret og alene i denne verden. Uden rettigheder.