DF-profilen Morten Messerschmidt har trukket sig som formand for Dansk Folkepartis gruppe i Europa-Parlamentet.

Det oplyser Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

Messerschmidt trækker sig blot en uge efter at han blev politianmeldt for identitetstyveri af sin tidligere partifælle Rikke Karlsson.

I pressemeddelelsen oplyser Dansk Folkeparti, at det er efter eget valg, Morten Messerschmidt trækker sig fra posten som formand for partiets gruppe i Europa-Parlamentet.

Morten Messerschmidt kalder Rikke Karlssons anklager om identitetstyveri for 'grundløse og forkerte', men føler sig nødsaget til at trække sig som gruppeformand, fordi de sætter spørgsmålstegn ved hans troværdighed.

»Jeg har efter bedste evne forsøgt at forklare tingene. Men jeg må konstatere, at der er rejst tvivl om min ledelse og forvaltning af tingene i Bruxelles, som jeg er ked af, og som sår tvivl om både det politiske projekt og om min troværdighed.«

»Det skygger så meget for mit politiske virke, at jeg ikke længere føler, jeg er den rette til at stå i spidsen. Derfor tager jeg konsekvensen og træder tilbage som leder af Dansk Folkepartis gruppe i Europa-Parlamentet,« siger han i pressemeddelelsen.

Morten Messerschmidt lægger ikke skjul på, at han finder politianmeldelsen grundløs, og han får da også sendt flere stikpiller til Rikke Karlsson i pressemeddelelsen:

»Jeg forventer, at vi i gruppen finder en ny gruppeformand i løbet af få uger, og jeg ser frem til at arbejde for Dansk Folkeparti under den nye gruppeformand, hvor jeg klog af skade vil anbefale, at alle tre underskriver,« udtaler han.

Sagen, som nu har ført til Morten Messerschmidts fald som gruppeformand, startede, da Ekstra Bladety kunne afsløre, at både partifællen Jørn Dohrmann og Rikke Karlsson har været medlemmer af ledelsen i fonden Meld, uden at de selv har vidst det. De blev valgt på fondens generalforsamling tilbage i november 2014, hvor ingen af dem i øvrigt var til stede. Dokumenterne er underskrevet af Morten Messerschmidt, men hverken Karlsson eller Dohrmann. Rikke Karlsson fremstår i dokumentet med nationaliteten litauer.

Det var disse oplysninger, som fik hende til at skride til politianmeldelse.

Morten Messerschmidt mener, det skyldes en administrativ fejl ved indregistreringen af fonden i Frankrig, at Karlsson står fremført som litauer i dokumentet.

»Den forkert angivne nationalitet er altså en administrativ fejl i det franske register, og den har i øvrigt ingen som helst betydning haft for økonomien, for det europæiske parti Meld, for DF’s gruppe i Europa-Parlamentet, for mig eller Rikke Karlsson,« udtaler Morten Messerschmidt.

DF-profilen mener, at det er hans uformelle ledelsesstil baseret på 'gensidig tillid', der nu har kostet ham posten som partiets gruppeformand i Europa-Parlamentet. Blandt andet blev de trufne beslutninger ikke ført til protokols.

»Denne uformelle facon har haft konsekvenser, som jeg ikke forudså. Det burde jeg, og det kan jeg ikke have siddende på min samvittighed,« udtaler han - igen med en slet skjult hentydning til at Rikke Karlsson brød dette tillidsforhold.

Morten Messerschmidt er en af de mest fremtrædende DF'ere og blev den helt store stemmesluger ved Europaparlamentsvalget i 2014, hvor han slog tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussens rekord for antallet af personlige stemmer.