Morten Messerschmidt lod sig selv udskrive fra Hillerød Hospital sent lørdag aften. Men han har det stadig meget dårligt, og der kommer til at gå måneder, før offentligheden hører fra ham igen, siger folk tæt på DFs stemmesluger.

Kæresten Dot Wessman, som var med Morten Messerschmidt i bilen, da han pludselig fik et blackout og blev følelsesløs i arme og ben, var naturligvis stærkt bekymret. Og hans rådgiver Kristian Wederkinck måtte lørdag eftermiddag konstatere, at chefen ikke var til at komme i kontakt med.

»Han var ikke kontaktbar i den tid, jeg var hos ham på hospitalet. Han virkede helt væk. Det var ubehageligt at se på,« siger Kristian Wederkinck.

Morten Messerschmidt blev pludselig dårlig bag rattet, da han og Dot Wessman var på vej i sommerhus.Hunringede til alarmcentralen, og Morten Messerschmidt blev indlagt på Hillerød Hospital, hvor han blev undersøgt for blodpropper og tegn på hjerteanfald.

»Han har fået et klassisk blackout. Lægerne har tjekket ham for hjerteanfald og taget blodprøver.Han oplevedefølelsesløshed i arme og ben samt tunnelsyn. Lægerne siger, at når det ikke ser ud til, at han har en blodprop, så er det mest sandsynlige et blackout på grund af lang tids stress,« siger Kristian Wederkinck.

Ingen telefon

»Jeg forlod hospitalet senere, fordi jeg havde nogle ting, jeg skulle ordne. Og der kom han åbenbart mere til hægterne. Om aftenen spurgte personalet ham, om han helst ville blive eller tage hjem, og han sagde, at han helst ville hjem og sove. Han er taget hjem og hviler sig, og han skal holde sig fra sin telefon. Jeg ringer heller ikke til ham. Dot siger, han stadig er groggy og øm,« siger Kristian Wederkinck.

Morten Messerschmidt har været underhårdt pres, efter at en række afsløringer har presset Dansk Folkeparti til at tilbagebetale mere end to mio. kr.Langt størstedelener penge, som partiet igennem den omstridte partisammenslutning Meld har brugt i strid med reglerne. Noget, som Morten Messerschmidt har stået i spidsen for.

Skadet troværdighed

Han måtte først træde tilbage fra MEP-gruppen og blev i sidste uge smidt ud af DFs ledelse.

DF har taget alle kendte former for damage control i brug. Både Morten Messerschmidt og kollegaen Anders Vistisen har ligefrem lovet at tilbagebetale støtten af egen lomme. Formanden Kristian Thulesen Dahl har forsøgt at inddæmme problemet til Bruxelles, men der er ingen tvivl om, at partiet har lidt alvorlig skade på troværdigheden. DF er styrtdykket i flere meningsmålinger, f.eks. til 16,2 pct. i en undersøgelse, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, mod 21,1 pct. ved valget.

Messerschmidts og DFs nedtur har store konsekvenser for det politiske billede.

»Er I klar til valg?« råbte Thulesen Dahl på DFs landsmøde 17. september, og de delegerede råbte begejstret ja – men nu tyder meningsmålingerne entydigt på, at rød blok ville vinde, hvis der var valg nu.

Planen var også, at Morten Messerschmidt snarest skulle opstilles til Folketinget – sandsynligvis i Sjællands Storkreds. Her skulle manden, der fik 465.758 personlige stemmer ved sidste EP-valg i 2014, tage luften ud af den nye konkurrent fra højre, Nye Borgerliges formand Pernille Vermund, der også ventes at opstille der. Men med en langtidssygemeldt Morten Messerschmidt er den situation også helt uafklaret.