DF-politikeren Morten Messerschmidt havde haft ondt i hovedet i længere tid, inden han lørdag blev akut indlagt efter et ildebefindende under en køretur med sin kæreste. Det vides endnu ikke, hvornår han bliver udskrevet, oplyser presserådgiver.

Dansk Folkepartis kendte europaparlamentsmedlem og store stemmesluger Morten Messerschmidt har de seneste dage været under et massivt pres, efter at han er blevet anklaget for at misbruge EU-fondsmidler til forskellige DF-relaterede ting. Og det har tæret hårdt på politikeren, oplyser Messerschmidts presserådgiver Kristian Wederkinck Olesen til BT.

Ifølge Kristian Wederkinck Olesen havde Morten Messerschmidt haft ondt i hovedet hele lørdagen, inden han pludselig fik det så dårligt, at han endte med at blive indlagt.

»Han havde egentlig bestemt sig for at slappe lidt af, men så pludselig, da han var ude at køre med Dot (Messerschmidts kæreste, red.), da fik han et ildebefindende. Hun ringede til alarmcentralen, der bad hende om at tage op til akutsygehuset i Hillerød Sygehus, hvor Messerschmidt bliver indlagt til observation,« siger presserådgiveren til BT.

Han har lørdag besøgt den kendte DF-politiker på hospitalet. Og Messerschmidt har det tilsyneladende ret dårligt.

»Nu er jeg ikke jo ikke læge, men det var ikke særlig behageligt at se ham, Jeg tror, det vil vare noget tid, før han bliver udskrevet,« siger Kristian Wederkinck Olesen.

Tror du, at det er stressrelateret?

»Det vil jo være underligt, hvis det ikke var, for han har jo været under meget pres de sidste ti dage. Men det kan jo være mange ting,« siger Kristian Wederkinck Olesen. Han fortæller, at Messerscmidts kæreste, Bakken-sangerinden Dot Wesmann, er ved politikerens side på sygehuset.

Ifølge Dansk Folkepartis pressechef Søren Søndergaard har Morten Messerschmidt haft det dårligt de seneste dage og været tydeligt stresset:

»Anders Vistisen (DFs gruppeformand i Europa Parlamentet. Red.) ringede til mig i formiddags og sagde, at han ville tage en snak med Morten i løbet af dagen, fordi Morten ikke havde det så godt. Det har jeg også godt kunnet mærke, men vi har jo også haft så meget andet at se til herinde,« siger Søren Søndergaard fra Dansk Folkeparti til BT.

Han fortæller, at Morten Messerschmidt blev indlagt på Hillerød Sygehus i dag, lørdag klokken 14.45. Ifølge Dansk Folkeparti er Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tid.

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup er ked af, at Messerschmidt er blevet indlagt.

»Der er vi selvfølgelige kede af at høre, for det er jo en ond sag denne sag, at man som politiker i en periode, hvor man har en svær sag, kan være udsat for så stort et pres. Og man kan ikke udelukke, at der er på grund af det, at han er blevet syg«, siger han.

»Man må håbe, han hurtigt kommer på højkant igen. Jeg tror, det er vigtigt for ham hurtigt at komme ud af det, og det tror jeg også, at han gør«, fortæller gruppeformanden.

Er det noget man tænker på, som toppolitiker, at det kan have helbredsmæssige konsekvenser med denne form for pres?

»Ja, det er det da i hvert fald. Det kan jo ikke undgås, at sådan en sag, som der har været mod Morten Messerschmidt, bliver hård for ham personligt også - ligesom den ville gøre for enhver anden«, siger Peter Skaarup.

Sagen om Messerschmidt  går helt tilbage til oktober 2015, da politikeren Rikke Karlsson valgte at opsige sit medlemskab af DF, da hun ikke kunne få oplysninger om, hvad millioner af kroner i EU-fondene Meld og Feld var blevet brugt til. Messerschmidt var dengang præsident for Meld-fonden.

Han afviste at have hemmeligholdt regnskabsoplysninger, men sagen vakte alligevel så megen opmærksomhed, at Europa-Parlamentet valgte at gennemgå økonomien i de to fonde.

Den 9. maj kom det frem, at de to fonde havde misbrugt 2,9 millioner kroner, som de blev påbudt at tilbagebetale til EU-kassen. Omkring halvdelen af pengene var blevet brugt til EU-kampagner for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mente, at der var tale om forskelsbehandling, men oplyste ifølge DR alligevel den 10 maj, at partiet ville betale 1,6 millioner kroner tilbage til EU.

Men der stoppede sagen ikke. For i august kom det frem, at der var endnu mere rod i fondenes papirer end blot økonomien. Ekstra Bladet kunne afsløre, at Rikke Karlsson uden sin viden havde været indsat som medlem af bestyrelsen i fonden Meld, hvor Messerschmidt var formand. Desuden var hun noteret som litauisk statsborger.

Rikke Karlsson anmelde Messerschmidt for identitetstyveri, og derefter rullede sagen mod Messerschmidt for alvor.  Som en af konsekvenserne trak Messerschmidt sig blandt andet fra posten som DFs gruppeformand i EU-parlamentet.

I midten af oktober kunne DR afsløre, at over 200.000 EU-støttekroner  er blevet misbrugt til at finansiere Dansk Folkepartis årlige sommergruppemøder. DF meddelte, at man ville betale pengene tilbage. Tirsdag meddelte partiformand Kristian Thulesen Dahl, at Messerschmidt som følge  af sagen, træder ud af partiets ledelse.

Men der stoppede sagen heller ikke. For fredag meddelte Dansk Folkeparti, at man vil betale 955.210,38 kroner tilbage til Europa-Parlamentet efter afsløringerne. Og derefter meddelte Morten Messerschmidt, at han også vil betale noget tilbage af egen lomme.