Asylansøgere, der begår voldtægt, skal sendes hjem, selv om deres asylsag ikke er færdigbehandlet, mener Morten Messerschmidt.

Asylansøgere, der begår voldtægt eller voldtægtsforsøg, skal sendes hjem. Uanset om deres sag ikke er færdigbehandlet. Og uanset om det er farligt for dem at vende tilbage til det land, de kommer fra.

Det mener Dansk Folkepartis MEP Morten Messerschmidt, som dermed prøver at stramme udlændingepolitikken en tand mere.

»Jeg har set, at man i Tyskland vil stramme grebet om voldtægtsforbrydere og kriminelle udlændinge, og der er ingen grund til at vente et sekund med at gøre det samme i Danmark,« siger Morten Messerschmidt, som forventer, at DF vil fremsætte et lovforslag efter partiets sommergruppemøde.

Tyskland var som bekendt i første omgang meget åbne over for flygtningene fra Syrien, Afghanistan og Nordafrika, men piben har fået en anden lyd efter masseovergrebene på adskillige kvinder i Köln nytårsaften.

Aktiv modstand

Hidtil har retsvæsenet kun kunnet dømme for voldtægt, hvis ofrene har gjort aktiv modstand og slået fra sig. Det har ikke været nok, at ofre blot sagde ’Nej’ eller ’Stop’.

Men efter de mange seksuelle krænkelser af tilfældige kvinder i Köln blev politikerne mødt af en proteststorm, og NeinHeisstNein-kampagnen (NejBetyderNej, red.) har blandt andet peget på, at kun omkring hver tiende voldtægt i Tyskland anmeldes.

Nu stiller et flertal i Forbundsdagen sig bag lovstramningen, der samtidig vil gøre det lettere at udvise voldtægtsdømte indvandrere af hensyn til almenvellets sikkerhed – også til lande, hvor de hjemsendte risikerer forfølgelse. Dermed skal udvisningen ikke forsinkes af, at en evt. asylansøgning behandles færdig.

»I Danmark har vi også set sager, hvor gerningsmanden ikke kan dømmes, fordi offeret ikke har gjort nok modstand. Det er perverst. Et nej er et nej og skal respekteres. Og med hensyn til udlændinge har vi desværre oplevet en overrepræsentation ved voldtægter og voldtægtsforsøg, så de skal sendes ud uden videre. Vi har alt for længe været tossegode over for folk, der kommer hertil med et meget afstumpet forhold til kvinder. Og når Tyskland kan sende folk ud, selv om deres sager ikke er færdige, må det jo være i orden ifølge EU-reglerne,« siger Morten Messerschmidt.

Det lykkedes i går ikke BT at få en kommentar fra Venstres udlændingeordfører Marcus Knuth.