Medie: GGGI-sag udløser ikke fyresedler

Selvom to-tre af Udenrigsministeriets topembedsmænd får hård kritik i den kommende GGGI-redegørelse, så kommer det angiveligt ikke til at koste dem jobbet.

Der vil blive udløst hård kritik af embedsværket, når udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) tirsdag præsenterer den GGGI-redegørelse, som blev iværksat efter tidligere udviklingsminister Christian Friis Bachs (R) afgang.

Det erfarer DR Nyheder, som oplyser, at der bliver tale om »alvorlig kritik«, som får »personalemæssige konsekvenser« for to-tre af topembedsmændene i Udenrigsministeriet, som dog angiveligt ikke står foran en fyreseddel.

Redegørelsen skal give svar på, hvorfor Christian Friis Bach som minister afviste over for Udenrigspolitisk Nævn, at ministeriet havde godkendt de ekstravagante rejseregler for klimaorganisationen GGGI, som Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) står i spidsen for.

Ifølge DR Nyheders oplysninger kendte embedsmænd i Udenrigsministeriet til dette tilbage i begyndelsen af november. Christian Friis Bach hørte dog først om dette under en rejse til Israel og Palæstina 20. november, hvorefter han afbrød rejsen og trak sig som minister.

Hvilke personalemæssige konsekvenser sagen får for de implicerede embedsmænd, står ikke umiddelbart klart.