Tænk, før du taler, lyder et ganske fornuftigt ordsprog.

Og det burde Dansk Folkeparti måske overveje at pålægge deres medlemmer.

Lige nu er der gang i debatten om Føtex og deres skiltning på arabisk, som fik partiets integrationsordfører Martin Henriksen på banen med en opfordring til at boykotte butikskæden, fordi han synes, det er et knæfald for de mennesker, der kommer til landet udefra.

LÆS OGSÅ

Martin Henriksen (DF) / Føtex-skiltet.
Martin Henriksen (DF) / Føtex-skiltet. Foto: Scanpix / privatfoto
Vis mere

Samtidig med, at partiet selv har lavet en arabisk oversættelse af sit principprogram for at imødekomme dem med indvandrerbaggrund.

Men den aktuelle ups står langt fra alene.

Piopio.dk - en netavis, der på Twitter erkender sit socialdemokratiske tilhørsforhold - har samlet en hel perlerække af slagsen, og vi viderebringer her et par af de historiske ups'er:

Halvnøgle mænd i bastskørter
Sammen med Forsvarsudvalget var partiets Marie Krarup i 2013 på besøg i New Zealand og skrev efterfølgende på sin blog:

»Da vi kom til en flådebase, blev vi nemlig ikke modtaget med håndtryk eller honnør af uniformerede mænd som sædvanlig. Nej, vi blev modtaget med et maori-danseritual, med en halvnøgen mand i bastskørt, der råbte og skreg på maori. (…) Man kunne måske også kalde det kulturel selvudslettelse, eller grotesk multi-kulti-dyrkelse. (…) Hvordan vil kulturen være i fremtidens New Zealand? Næppe som den har været de seneste 200 år. Det virker i det mindste ikke som om, New Zealand har viljen til at sætte deres egen kultur igennem,«

At det er maorierne, der er det oprindelige folk, er tilsyneladende gået helt hen over hovedet på Marie Krarup.

Ingen indianere her
Også Pia Kjærsgaard har lidt problemer med de historiske facts.

»Det er jo et samfund som eksempelvis det amerikanske, som er et nyt samfund, et nyt land, hvor folk er flyttet til, og hvor der for så vidt ikke har været en oprindelig befolkning, og det bliver så et multikulturelt samfund.«

Sådan sagde Pia Kjærsgaard sidste sommer på P1 og glemte altså dermed det oprindelige folk indianerne, som der var omkring syv mio. af, da den europæiske kolonisering satte ind i 1500-tallet.

Læs hele ups-samlingen fra Piopio.dk ved at klikke på linket.

BT præciserer:

I en tidligere udgave af denne artikel kunne man få det indtryk, at det var ukorrekt, når Kenneth Kristensen Berth mente, at der fandtes slaveri i Afrika før europæernes indtog. BT skal præcisere, at det ikke kun er europæernes værk, men at afrikanerne både før og efter selv har holdt slaver i Afrika.