Socialdemokraterne står til dårligste resultat nogensinde, mens Enhedslisten nu er dobbelt så stor som SF. Venstre går også frem.

I længere tid har danskernes opbakning til Socialdemokraterne i gennemsnit ligget omkring de psykologisk vigtige 20 procent.

Det er helt slut nu.

I den seneste meningsmåling, der er fortaget af analyseinstituttet Megafon for TV 2 og Politiken, får det gamle arbejderparti kun opbakning fra 16,9 procent af vælgerne. Det er det værste resultat, siden Megafon begyndte at lave meningsmålinger. Eller sagt på en anden måde: Det er det dårligste S-resultat i 114 år.

Siden folketingsvalget i september sidste år har Helle Thorning-Schmidt tabt omkring 280.000 vælgere (7,9 procentpoint). Også SF og De Radikale går tilbage i målingen, mens alle andre går en smule frem.

Enhedslisten kravler op på 11,3 procent og er dermed dobbelt så store som SF, hvis der var valg i dag. Venstre går pænt frem og ville tilsvarende blive dobbelt så store som Socialdemokraterne. Lars Løkke og co. står til opbakning fra 34,0 procent af vælgerne.

Også de ellers så nedturs-vante Konservative går en smule frem i den opsigtsvækkende måling.

- Det er en meget dårlig måling for os og meget alvorligt. Og det er frygtelig ærgerligt, for vi synes jo, at vi gør det bedste for at få landet ud af krisen, blandt andet med den skattereform, vi er i fuld gang med at forhandle lige nu, siger Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke til BT.

- Jeg kan ikke forklare, hvorfor vælgerne bedømmer os så dårligt lige netop nu. Men der er ikke andet at gøre end at knokle, og så håbe at vælgerne vender tilbage, når de anerkender vores resultater, siger han.

Chokmålingen er lavet efter tirsdagens præsentation af regeringens skattereform.

Onsdag viste en Gallup-måling foretaget for Berlingske, at danskerne faktisk støtter SRSF-regeringens skatteudspil til en. Et flertal på 52 procent mener, at skattereformen samlet set er god. Kun 29 procent af danskerne betegnede regeringens udspil som dårligt.

Historisk set tager danskerne ellers ikke så pænt i mod skattereformer.

Med skattereformen vil regeringen blandt andet sænke topskattegrænsen således at »det kan betale sig at arbejde«. Samtidig står Venstre stejlt på, at flere milliarder kroner skal bruges på reelle skattelettelser.