KØB PLUS!

Lotte Hansen: Möger bruger DR som springbræt

Den tidligere SF-skatteminister og strateg under SF-formanden Villy Søvndal Thor Möger Pedersen forlader dansk politik til fordel for et job som DR-vært. Det giver ham en folkeplatform, vurderer BT's politiske kommentator.

Jobbet som DR-vært giver SF's kontroversielle figur, Thor Möger Pedersen, chancen for at skabe en folkelig platform.

Det vurderer BT's politisk kommentator Lotte Hansen efter det mandag kom frem, at den omstridte SF'er skal være vært på DR-programmet 'Gadens Parlament'. Han forlader samtidig dansk politisk - dog uden at udelukke en tilbagevenden.

- Jeg er glad for, at jeg fremover kan være med til at give flere danskere en stemme i den offentlige debat. Jeg skal nemlig være debatvært på Gadens Parlament– et nyt program på DR2, der fra foråret tager TV-kameraer og mikrofoner med ud på arbejdspladser, forsamlingshuse, skoler, plejehjem – de steder, hvor danskere mødes, skriver Thor Möger Pedersen om jobbet.

Thor Möger om nyt tv-job: Tiden var inde til at skifte spor

Med skiftet til DR får Thor Möger Pedersen mulighed for at blive mere folkelig, vurderer Lotte Hansen. Og det er relevant, for det er ikke nok, at politikere er dygtigere med regneark - de skal også kunne mobilisere folk og få folk til at føle, at du har noget på hjertet, forklarer hun.

- Han har været ham her teknokraten, men her får han vist sig som andet end en ung mand i et for stort jakkesæt over for Hr. og Fru. Danmark, siger Lotte Hansen.

SE TV-INTERVIEW MED THOR MÖGER HER

- Jobbet er en mulighed for at få en stilling i en større organisation, hvor man er en politisk aktør. Den overgang er svær for mange - især hvis man har haft en lidt for ensidig tilværelse som DJØF-embedsmand. Derfor er det en kæmpe chance for ham at komme ud og tale med Hr. og Fru. Danmark, for det kan han bruge lige meget hvilket job, han får dernæst, siger Lotte Hansen.

15. oktober 2012 blev Thor Möger Pedersen fyret som skatteminister. Siden har der været spekuleret i, hvorvidt han ville melde sig inde hos Socialdemokraterne eller måske oprette sit eget parti. Blandt andet fordi en række af de personer, som støttede den tidligere SF-formand, Villy Søvndal, har forladt SF.

Blogger raser over TV-Thor: Har I ingen skam i livet, DR

TV2's politisk kommentator Henrik Qvortrup mener, at der er et udskilningsforløb i gang i SF.

- Noget kunne tyde på, at der er et regulært udskilningsløb i gang, siger Henrik Qvortrup. For det er ikke nogen hemmelighed, at Annette Vilhelmsens linje er en ganske anden, end den Thor Möger og hans allierede står for, siger han til TV2 Nyhederne.

DEBAT: Tror du, at Thor Möger Pedersen vender tilbage som politiker? Deltag i debatten:

Din kommentar

Kommentarer

Forbud mod SF-partiet -

Skrevet af Johansen, Onsdag den 23. januar 2013, 09:18

SF-partiet burde forbydes - så godt som alle SF'ere aflønnes, forsørges og lever af skatteborgerfinanceret overførselsindkomst - derfor vil SF'ere til enhver tid anse det for deres kultur, at udplyndre de befolkningsgrupper, der er kvalificerede og har drift til at være selvhjulpne og selvforsørgende - og det går jo ikke i det lange løb - vi må have en regering, der har forstand og kultur til at beskytte og bevare de folk og virksomheder, regeringen og den nuværende vælgere i stort omfang lever af og udplyndrer - en regering, der ikke udplyndrer og mishandler de arbejdsheste og -elefanter den lever af - man må da nødvendigvist klappe de arbejdsheste, man rider på - det er da klart.

Wilhelsen og hendes støtter ødelægger SF

Skrevet af Kaspar Sean, Onsdag den 23. januar 2013, 08:28

Tja .........jeg er ik SF og har aldrig været det men det undrer mig at når man endelig kommer til magten så burde MAN støtte op omkring den linje som er blevet valgt istedet hyler SF´er At man ik kender det SF som man kendte inden de fik magten....OG hvad havde i lige forstillet jer.....Det kan sku godt være at A. Wilhelsen er den nye redning men som jeg og mange andre ser det så ødelægger hun og hendes støtter SF....Alle de kloge og gode mennesker som var i SF før valget er væk og jeg er bange for at SF bliver et tegneserie hold og det kan i kun takker jer selv for....

opslået jobstilling!

Skrevet af Peter Panik, Tirsdag den 22. januar 2013, 00:17

eller er det som alt andet når det handler om folk i det "højre luftlag". HA regler er for de lavtlønnede og dårligt stillet......men vi har da overbevist dem om at alle er lige

krummer

Skrevet af J. Garner, Mandag den 21. januar 2013, 23:23

Har aldrig sat en stemme i nærheden af SF eller de øvrige rødspætter ... men den knægt har krummer. Det kommer man ikke uden om

Stop

Skrevet af Klaus Bach, Mandag den 21. januar 2013, 22:21

Giv dog manden en chanche, hvis det bliver for ensrettet, så må han jo have kritiken.Det siger mere om jer kritikere end ham, at i angriber ham på forhånd. Hvad med Mogensen og Kristiansen, Hans Engel, og alle de andre med eks. politiske tilhørsforhold. Ret beset kender vi ham ikke ret meget
Man skal ikke angribe fra politisk tilhørsforhold, I er sikke alle borgerlige og påberåber jer frisind og ytfrihed i andre sammenhænge.
Tror I virkelig han er ansat fro at leve tendentiøst program, så holder han kun en gang

Stop

Skrevet af Klaus Bach, Mandag den 21. januar 2013, 22:21

Giv dog manden en chanche, hvis det bliver for ensrettet, så må han jo have kritiken.Det siger mere om jer kritikere end ham, at i angriber ham på forhånd. Hvad med Mogensen og Kristiansen, Hans Engel, og alle de andre med eks. politiske tilhørsforhold. Ret beset kender vi ham ikke ret meget
Man skal ikke angribe fra politisk tilhørsforhold, I er sikke alle borgerlige og påberåber jer frisind og ytfrihed i andre sammenhænge.
Tror I virkelig han er ansat fro at leve tendentiøst program, så holder han kun en gang

Ja

Skrevet af Hans, Mandag den 21. januar 2013, 21:41

Lorteknægten Møger har regnet den ud. Han er fløjtende ligeglad med folkets mening i hans debatprogram. Når han folket ikke længere betrager han som møgknægt hopper han over i S eller V.

Magt

Skrevet af Sten Johansen, Mandag den 21. januar 2013, 20:58

Magen til kameraterri skal man lede længe efter

DR angriber TV3

Skrevet af A. Nielsen, Mandag den 21. januar 2013, 19:46

DR vil sende Thor Møger overfor Amilies verden. Mage til misbrug af magt fra DR skal man lede længe efter. Jeg kan virkelig ikke se , hvor berettigelsen til at have Møger på tv kommer fra. Trist med magt misbrug

DR angriber TV3

Skrevet af A. Nielsen, Mandag den 21. januar 2013, 19:45

DR vil sende Thor Møger overfor Amilies verden. Mage til misbrug af magt fra DR skal man lede længe efter. Jeg kan virkelig ikke se , hvor berettigelsen til at have Møger på tv kommer fra. Trist med magt misbrug

Klap lige hesten

Skrevet af Jette A Hansen , Mandag den 21. januar 2013, 19:03

Vanvittigt med alle de grove beskyldninger indlæggene flyder over med,klap lige hesten.Der er ingen tvivl om at Móger har evnernes og talentet. Lad galden gå udover Danske Bank og deres behandling af almindelige bankkunderi, efter føst at have fået rigtig mange penge fra bankpakkerne som vi alle var med til at betale, særlig de meget fordelagtige vilkår de fik i elfte time

Jeg glæder mig til der kommer et folkeligt oprør

Skrevet af Anders, Mandag den 21. januar 2013, 17:49

mod den tvungne licens til DR. Det minder mest af alt om gamle DDR.

Værdipolitisk lægger DR sig lige ved siden af Politiken/Information, eksemplificeret med Mellemøstlig Orientering på P2.

Og det helt fint, hvis bare dem, der ikke ønsker, at der skal indoktrineres i den retning, havde mulighed for at fravælge den tvungne licens.

Har jobbet været slået op?

Skrevet af Thomas H. Rasmussen, Mandag den 21. januar 2013, 16:40

Hvordan har ansættelsesproceduren været og har jobbet været slået op som det skal i en offentlig virksomhed??

Nepotisme og kammerateri!

Skrevet af Thomas H. Rasmussen, Mandag den 21. januar 2013, 16:27

Nu bliver det endnu en gang udstillet hvor korrupt DR er! De røde lejesvende fra DR har ansat Thor Möger Pedersen på DR som vært og dermed allieret sig med en af deres trofaste støtter som gladeligt lader de sagesløse skatteydere betale over 2400 kr. i licens til DR p.a. for at få lov til at tænde for vores TV!! DR ansætter af taktiske grunde en uuddannet mand som overhovedet ingen forudsætninger har for at være vært/journalist og hver gang man ser denne SF'er på skærmen vil man utvivlsomt spørge sig selv hvor meget SF-politik han prøver at få ind i diskussionerne! Så oven i hans fede ministerløn får han nu en lige så fed DR-løn - betalt af skatteyderne!
Se så at få solgt DR og TV2 og nøjes evt. med at have DR2 som public service kanal. Det er vanvittigt så mange offentlige TV- og Radiokanaler vi har i et lille sprogområde som Danmark! Verdens dyreste offentlige sektor er helt ude af kontrol og vi er på vej til græske tilstande!

Enig

Skrevet af Peter, Tirsdag den 22. januar 2013, 04:36

Ja det er sku da ved at være for meget, vores samfund er da ved at nå bunden i alt.

Thor møger dreng skulle tage et aukut job på lige fod som os andre arbejder.
DR skulle nok til at indse vi Dansker ikke gider se samt betale for lorte tv.

Vi har alså 2013 vi gir 79 mdr for netfix sjov der bare køre, nyhedder er der masser af på nette, ja så hvad skal vi med DR - DDR skulle vi heller sige.

Sjovt politikerne ikke kan se største delen af vores samfund er nasser og den anden del gider ikke ikke betale for velfærd.

Dem der laver gode penge gider ikke være i det kolde mørke land.

Forstå dem rigtig godt.

Mvh''

Told og skat

øhh!

Skrevet af johnny mathiasen, Mandag den 21. januar 2013, 19:02

kære thomas,nu ved jeg ikke hvor gammel du er,men næppe over 9 kl.lad mig fortælle dig lidt om de "røde lejesvende"som du skriver om.De "røde lejesvende"var et ord som de borgerlige plus CD brugte i deres propaganda mod DR i 70'erne,men fakta er at der var LANGT flere borgerlige i bestyrelsen og direktionen og hvis du ser på hvem der var de bærende kræfter blandt jouranalisterne,så var det ellmann,metz,poul hansen ect,ikke udpræget "røde"mennesker,vel?nej fakta er at DR altid har været styret af borgerlige politikere og jouranalister,ligesom i dag,ole hylstrup f.eks.DR er befængt med borgerligt kryb(stadigvæk)

Fuldstændig enig

Skrevet af Anders, Mandag den 21. januar 2013, 17:37

DR er blevet alt for stort. For mange kanaler, som de ikke ved hvad de skal bruge til. Så de fyldes op med gamle krimier, og programmer der ikke adskiller sig fra hvad andre betalingskanaler sender.

Licens er et levn fra fortiden. Så skær det ned til en public service kanal betalt over skatten.

Plitiker lede ? - mon ikke !

Skrevet af Lasse !, Mandag den 21. januar 2013, 16:19

Det er en skandale !!!

Politikerne forstår sandelig at sørge for deres egne - manden har ingen uddannelse og ingen joberfaring uden om det politiske arbejde i SF.

På den baggrund er han er totalt uegnet til at være vært i den udsendelse - en hån mod dem udsendelsen handler om ! Han ved intet om det virkelig liv !

Fy DR - der er åbenbart ingen grænser for hvad man skal finde sig i som licensbetaler ! den udsendelse skal jeg IKKE se !

Send den unge mand tilbage til skolebænken og lad ham gøre sin uddannelse færdig først ! Hans eget parti tordner jo om hvor vigtigt det er at de unge får en uddannelse - men der gælder åbenbart også her andre regler for politikere !

Blå spammere, pak jer bort

Skrevet af Morten K, Mandag den 21. januar 2013, 19:59

Spam blå Lasse: Dit indlæg er næsten identisk med mange andre, samme tåbelige uoriginale ordvalg, meget lidt varieret, kan I ikke finde på noget mere originalt, det virker lidt søgt, er det VU der er på spil?, Selv de samme stavefejl går igen. Hvad ved du om det virkelige liv? 17 år og så sidder du og japper, uden nogen form for substans?
Frontalklapperne er sikkert ikke engang vokset sammen endnu. Find dig et job.

Lasse har jo ret, sådan er det jo

Skrevet af Simon J, Onsdag den 23. januar 2013, 20:46

Morten K. du fatter jo ikke et klap stakkels mand.

fri os for egocentrerede danskere tak

Skrevet af sonne, Mandag den 21. januar 2013, 16:10

Gud bevare Danmark . efter at have læst kommentarer til artiklen må vi da håbe det sker for sådan en samling båtnakker der skriver disse kommentarer er det vel det eneste håb Danmark har . Ikke fordi jeg er imponeret af hverken Rød Eller Blå sides politikere men det er folket der stemmer dem ind så vi ligger som redt. Og efter at have læst disse kommentarer må jeg endnu engang sande at den danske befolkning tilsyneladende er blevet en samling egocentriske Båtnakker.

Ventepenge

Skrevet af P. Nissen, Mandag den 21. januar 2013, 16:09

Nu kunne det jo være rart at vide om han får ventepenge, mens han er ansat i DR, det vil jo svare til at en arbejdsløs fik understøttelse, efter at have fået et job

Thor Møger

Skrevet af Benny Nielsen, Mandag den 21. januar 2013, 16:09

Manden er da ikke komplet idiot.

Han har indset at de røde taber næste valg med et BRAG og ender med mindst 10 års ørkenvandring.

Så bruger han selvfølgelig netværket og sikrer sig et Akutjob som folkeforfører på Den Røde Borg blandt alle vennerne.

Måske han også kan finde et job til Asrid Krag som allerede savner "geniet"

hvorfor bruge licens penge på Thor.M valg kamp

Skrevet af henrik Christensen, Mandag den 21. januar 2013, 15:57

er der nogen der kan fortælle mig hvorfor DR skal bruge bla mine licens penge på og føre Thor`s valg kamp,det lægger jo helt fast at han jo stiller op til næste valg !
nægter snart og betale licens !

Skandale

Skrevet af peter, Mandag den 21. januar 2013, 15:44

Det bliver være og være her i lille danmark.man kan snart komme af sted med alt bare man er korrupt nok,den ene skandale efter hinanden,må håbe på at det sprængbræt knækker under ham.

arbejde til alle

Skrevet af Ea, Mandag den 21. januar 2013, 15:39

Kom så ikke her og påstå at man ikke kan få arbejde selv om man er ufaglært, man skal bare kende nogen, der kender nogen, der er noget ved musikken.
Suk, hvis bare det var lige så nemt for alle andre arbejdsløse så gik det jo nok med moder Danmark.

intet nyt under solen !

Skrevet af poul andersen, Mandag den 21. januar 2013, 15:26

ja hvorfor ikke, man kan jo vente sig alt, alle de såkaldte politikere
sætter ikke deres lys under en skæppe. bunden er garanteret ikke
nået endnu, men på et eller andet tidtspunkt, er der nok en der slår
i bordet og siger / nu er f... nok, se at få rettet ind. vi venter på at
det sker.

Kammerateri

Skrevet af Simon, Mandag den 21. januar 2013, 15:22

Det er nepotisme - DR chefen som er SF'er ansætter Thor, som har problemer, fordi han er arbejdsløs. Han påstår, at Thor Møger er et naturtalent. Jeg er fuldstændig uenig.

jeps!

Skrevet af Pedersen, Mandag den 21. januar 2013, 20:50

Gir dig helt ret,- det er da aftalt spil,- der foregår MEGET mere bag "kulisserne" end vi,-som jo ikke er regnet for andet end pøbelen, aner!!
Jojo, fanden hytter sine,- SÅDAN ER DET JO!
Stop med at betale licens!

En skænsel!

Skrevet af J. Hansen, Mandag den 21. januar 2013, 15:18

Hvorfor i alverden står møgungen i Christiansborgs gemakker i dag, hvor han lader sig interviewe af DR? Er det endnu ikke gået op for gymnasieeleven, at han ikke har noget at gøre på sin tidligere "arbejds"plads?
Nuvel een gang at have oplevet at have snabelen nede i skatteborgernes lommer giver vel lyst til at fortsætte med at stikke snablen ned i det offentlige!
Sæt danskerne fri. Privatiser DR og lad karrieresocialisterne SELV betale for deres propagandaorgan!
Det må efterhånden være indlysende, at tvangslicensen til indoktrinering, er en sag for menneskeretten!