KØB PLUS!

Lotte Hansen: Elbæk tæt på fyring

Partier pudser Rigsrevisionen på Elbæk efter dramatisk samråd

Efter fire timers samråd med kulturminister Uffe Elbæk har Folketingets Kulturudvalg enstemmigt besluttet at bede statsrevisiorerne om at indbringe sagen for Rigsrevisionen.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) måtte onsdag stå skoleret i fire timer til et bombardement af spørgsmål om sit tætte forhold til gøglerskolen Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK).

Det har resulteret i, at et enstemmigt kulturudvalg tirsdag aften har besluttet af bede statsrevisorerne om at indbringe sagen for Rigsrevisionen for at få undersøgt, om kulturministeren bevidst har favoriseret skolen.

Elbæk-undersøgelse starter tidligst til februar

BURDE HELLE THORNING HAVE FYRET UFFE ELBÆK EFTER SKANDALEN PÅ AFUK? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.

 

- Ministeren har jo undsagt sig selv og skiftet holdning i forhold til, om han var blevet advaret eller ej af embedsmænd om at holde arrangementer på AFUK, ved at han nu siger, at han var blevet advaret. Vi vil derfor bede statsrevisorerne om at indbringe sagen for Rigsrevisionen, så der kan blive startet en sag centreret omkring de fem arrangementer ude på AFUK, siger Michael Aastrup Jensen.

Det var da også spørgsmålet om advarslen, der vakte størst debat under samrådet. Uffe Elbæk fortalte, at han i september havde en samtale med en embedsmand om, hvorvidt der fremadrettet skulle lægges flere arrangementer på AFUK ud over de fem, der allerede var blevet afviklet på gøglerskolen.

- Da vi kom frem til september og skulle overveje, hvor det sjette »Kultur på kanten«-arrangement skulle afholdes, får vi en diskussion om, at hele ideen om at holde det hele samme sted ikke vil hænge sammen i forhold til, at min mand nu arbejder på AFUK. Der var ingen dramatik i det, svarede Uffe Elbæk flere gange i samrådet, hvor spørgsmålet om detaljer i samtalen med den pågældende embedsmand blev efterspurgt.

- Det forgik på den måde, at vi skulle i gang med at planlægge det sjette arrangement, hvor det efter det oprindelige koncept nærmest lå fast, at det skulle ske på AFUK. Set i lyset af, at min mand havde fået job derude, blev det diskuteret, om det ville være klogt.

- Derefter endte det med en beslutning af, at det skulle foregå et andet sted. Vi ændrede helt konceptet for den møderække, så det fremad skal ske forskellige steder, sagde kulturministeren.

De mange opfølgende spørgsmål og svar på netop den del af sagens forløb fik flere politikere til at opfordre til at få sagen undersøgt af rigsrevisionen.

- Vi må have det undersøgt til bunds og få alle dokumenter, eventuelle notater og håndnotater lavet af embedsmænd, frigivet nu. Samtidig kan jeg heller ikke se anden udvej, end at rigsrevisionen må ind over, sagde Venstres Michael Aastrup-Jensen under samrådet.

Samme opfordring kom fra blandt andre Enhedslistens Per Clausen og Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll, der kaldte oplysningerne for en alvorlig drejning i sagen, fordi de ikke var blevet forlagt tidligere.

Kulturminister Uffe Elbæk gentog flere gange, at han havde lagt alle detaljer frem og svaret åbent på alle de spørgsmål, der blev stillet før og under samrådet. Samtidig understregede han, at han og ministeriet ville være indstillet i at samarbejde med Rigsrevisionen.

- Jeg har ingen problemer med at fremlægge de informationer, de vil have frem. Jeg synes, jeg har fremlagt det, jeg har skullet og svaret på de spørgsmål, der er blevet rejst på forhånd og undervejs, sagde Uffe Elbæk.

Dramatisk udvikling i Elbæk-samråd: Var blevet advaret af embedsmænd

Til bt.dk siger BTs politiske kommentator Lotte Hansen:

- Enhedslisten har vist at de er benhårde i denne sag. Og er der det mindste at komme efter når Rigsrevisionen kommer med sin rapport, så er jeg ret sikker på at Enhedslisten vælter Elbæk som minister. Her ser vi et støtteparti, der gerne stiller sig i opposition. Surt for Elbæk, som risikerer, at blive ofret i det spil.

- Uffe Elbæk har udvist særdeles dårlig dømmekraft i denne sag, når det drejer sig om favorisering af venner og familie. Men når det er sagt, mener jeg også han er blevet svigtet af sit ministerium. 'Den gode ven' i ministeriet sprang først ud som rådgiver efter fem middage, siger Lotte Hansen

Burde Helle Thorning have fyret Uffe Elbæk efter skandalen på AFUK?

Deltag i debatten herunder. 

Læs også:

Din kommentar

Kommentarer

TIL Politik I Danmark

Skrevet af Cleunides souza , Onsdag den 20. marts 2013, 21:39

OM MIN DATTER GUADALUPE DA SILVA, HUN BLEV SEXUELT MISBRUGT I BØRNEHAVEN, VOLBY BRØNDBY KOMMUNE. HAVDE MIN DATTER STADIG IKKE MODTAGET PSYKOLOGHJÆLP SELVOM JEG GENTAGENDE GANGE HAVDE BEDT OM DET. DERFOR REJSIE JEG TIL BRASILIEN, MIT HJEMLAND, FOR AT MIN DATTER KUNNE MODTAGE PSYKOLOGHJÆLP. DA JEG HJEMVENDTE FRA BRASILIEN, KOM BRIGITTA NIELSEN OG EN ANDEN FRA BØRNEFORVALTNINGEN, KL 7.00 OM MORGENEN, OG SPARKEDE TIL MINE TING I MIT HJEM. DE HAVDE INTET BREV MED, OG HAVDE IKKE I FORVEJEN FORTALT NOGET OM, AT MIT BARN SKULLE FJERNES. JEG FIK ET CHOK OG LØB MED MIT BARN. DE RINGEDE TIL POLITIET OG HALVVEJS TIL BANEGÅRDEN KOM POLITIET OG JEG STOPPEDE. BRIGITTA FORTALTE POLITIET AT JEG FØR HAVDE KIDNAPPET MIT BARN, HVILKET IKKE ER SANDT. JEG HAR FORÆLDREMYNDIGHEDEN OVER MIN DATTER, OG ER FRI TIL AT REJSE MED HENDE NÅR SOM HELST. MIT BARN ER NU TVANGSFJERNET FRA MIG AF BRØNDBY KOMMUNE OG FLYTTET PÅ BØRNEHJEM TAO, HVALSØ MIT BARN HAR DET IKKE GODT. JEG ER BEKYMRET FOR MIT BARN OG SYNES DET ER URIMELIGT AT HUN ER BLEVET FJERNET FRA MIG. JEG ER IKKE MISBRUGER OG HAR ALDRIG VÆRET. JEG HAR ALDRIG VÆRET PÅ PSYKIATRISK HOSPITAL OG BRUGER IKKE NOGEN FORM FOR MEDICIN. MIN DATTERS FAR ER MISBRUGER OG ER VOLDELIG. KOMMUNEN VIL HJÆLPE TIL AT FORÆLDREMYNDIGHEDEN. JEG HAR VÆRET ALENE MED MIN DATTER SIDEN HUN VAR EN MÅNED I MIN MAVE. DA SMED JEG HENDES FAR UD FRA VORES HJEM, DA HAN VAR VOLDELIG. JEG MÅ KUN SE MIN DATTER 1 1/2 TIME 1 GENG OM MÅNEDEN JEG MÅ IKKE SNAKKE I TELEFON MED HENDE. HENDES FAR HAR LOV AT TALE MED HENDE I TELEFON OG TIL AT SE HENDE MERE END MIG. MIN DATTER GRÆDER OG ER FRUSTRERET. FORTÆLLER MIG AT HUN BLIVER TVUNGET TIL SAMVÆR MED SIN FAR MOD HEDENS VILJE. SOMMER 2011 PRØVEDE MIN DATTER AT KASTE SIG UD AF BILEN, HUN VAR PÅ TUR MED BØRNEHJEMMET. HUN VILLE LØBE HJEM TIL SIN MOR MEN VAR BANGE FOR HUN IKKE KUNNE FINDE VEJ. I RETTEN FIK JEG IKKE SELV TALE RET, KUN ADVOKAT FRA KOMMUNEN. JEG STOPPER IKKE FØR HUN ER HOS MIG IGEN. DET ER UTRUGT AT INGEN KAN / VIL HJÆLPE MIG. DA POLITIET OG ANDRE ER INDBLANDET I SAGEN. DET KAN IKKE VÆRE RIGTIGT AT. DER IKKE KAN GØRES NOGET NAR MIT BARN ER BLEVET MISHANDLET I SIN BØRNEHAVE. HUN SAVNER MIG OG HAR BRUG FOR MIG. JEG HAR BEVISER OG JEG FINDER MIG IKKE I AT VI BLIVER SVIGTET SÅDAN JEG VIL GERNE HAVE MIT BARN TILBAGE. VI ER BEGGE BRASILIANSKE STATSBOGERE OG JEG ØNSKER AT VI BEGGE KAN REJSE TILBAGE TIL BRASILIEN. JEG HAR UNDERRETTET DEN BRASILIANSKE STAT OM MIN SAG

Thorning er trådt i karakter som leder for længst og nej....

Skrevet af poul, Onsdag den 5. december 2012, 14:49

THorning skal ikke fyre Elbæk på det foreliggende grundlag, der er lig med " intet at komme efter ". utroligt Ø lader sig snøre og dumme sig sammen med DF og V, det troede jeg ikke muligt. hvor dum kan man være i Ø. Send dog et menneske med forstand til samråd.

Det her er oppositionshysteri

Skrevet af Poul, Onsdag den 5. december 2012, 14:45

En fjer bliver til 5 høns igen igen i oppositionens massehysteri ført an af BT og V og DF, hvor det træls som dansk politik har udviklet sig
Samrådet i går, så alle 4 timer, var en skandale ikke mht. kulturministeren men med hensyn til pia k og partifælle samt de V folk der deltog. En ubehagelig pinagtig affære, hvor de hverken fattede dansk eller det der blev sagt.
Det var bevidst lynch slagtning for åben skærm. Det klædte bestemt ikke oppositionens deltage og ej heller Båtnakken fra Ø.

hold nu kæft

Skrevet af Knud erik, Onsdag den 5. december 2012, 11:51

Lotte hansen (v) hvor er det dog trist at alle borgelige kommentatorer + bt bliver ved , man skul tro det var jordens undergang, ogh selfølgelig skal en Venstre avis som (BT) bliove ved at koge suppe på historien, og vel ikke underlig . det jo nok bestilt arbejde fra Pia, + hele hendes slænmg . og selfølgelig skal lotte hansen jo rette ind, SØRGELIG BT, mon ikke folk snart er ved at være trætte af historien, Tja bare se hans engell, *SSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Helle er den største joke

Skrevet af Lars Andersen, Onsdag den 5. december 2012, 10:22

Er der i virkeligheden nogen der forventer at Helle vil træde i karakter som leder??

Det er godt at vide vi har en regering der prioriterer de vigtige sager såsom klovneuddannelser og søskendesex