KØB PLUS!

Løkke om Hjorts skattebombe: Dejligt med svensk skat, men ...

Ideen om at danskerne skal arbejde hen imod tysk løn og svensk skat, som tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kom med for et par dage siden, er ikke koordineret i Venstres ledelse, erfarer bt.dk.

Hverken Lars Løkke Rasmussen, politisk ordfører Ellen Trane Nørby, næstformand Kristian Jensen, eller pressechefen eller den særlige rådgiver havde hørt en lyd om Hjorts udregninger, men måtte læse om dem i Berlingske ligesom alle andre.

Det er ellers spændende udregninger, der bl.a. betyder at lønstigningstakten skal ned, så vi kan indvinde det gab, der er på omkring 15 procent i forhold til Tyskland. Samtidig er det meningen at folk skal kompenseres via en historisk stor skattesænkning, der skal bringe Danmark ned på niveau med Sverige. Det vil kræve en skattelettelse på 65 milliarder kroner, som ifølge Hjort blandt andet skal finansieres af offentlige besparelser.

Afstemning

Interviewet med Claus Hjort har helt taget dagsordenen op til Venstres landsmøde i weekenden. Og da Venstre i onsdag inviterede pressen på frokost i Ingeniørforeningen, handlede langt de fleste spørgsmål om lavere løn og lavere skat, indtil Lars Løkke var tydeligt træt af at besvare de samme spørgsmål igen og igen.

Han måtte dog praktisere en vis linedans i et forsøg på ikke at skyde Hjorts forslag ned, men samtidig lægge afstand til det.

- Alle Venstrefolk har jo lov at komme med ideer om hvad som helst. Men det bliver først Venstre-politik, hvis vi fremlægger det, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg er enig i Claus Hjorts mål om lavere skat og et lønniveau, der er mere på linje med vores nabolande. Det handler jo ikke bare om, at vi har et meget højt lønniveau i forhold til f.eks. kineserne. Vi har også et meget højt lønniveau i forhold til vores nærmeste nabolande, som vi ellers sammenligner os med.

- Og vi har jo altid en ambition om at slå svenskerne. Så jeg ville da synes det var dejligt, hvis vi kunne få skatten ned på deres niveau. Men om det tager ti år eller 100 år, det ved jeg ikke, siger Lars Løkke.

Er det en god idé at sænke danske lønninger til tysk niveau og skatten til svensk niveau?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg vil blive bragt i BT fredag.

Din kommentar

Kommentarer

Hjort og Løkke er djævelens advokater!

Skrevet af Hansen, Lørdag den 17. november 2012, 17:14

Jamen danskere dog!!! --- Hvad sker der med jer?????

Det ville været godt, hvis Hjort og Lars Løkke kunne holde kæft og helst med tilbagevendende kraft, de har altid lukket lort ud, og sammen med Fogh været den direkte årsag til, at dansk konkurrenceevne og velfærdssamfundet er blevet smadret!!!!!

Brug den indvendige side af hovedet, “TÆNK JER DOG OM”!

Vi skal ud af den europæiske røverorganisation, lige som den engelske og tyske befolkning nu også kræver det, EU og de rabiate, udemokratiske og teknokratiske tyveknægte i EU, er ikke løsningen på noget som helst, “de er selve det politiske, økonomiske og demokratisk europæiske problem”, hele Europas nedtur startede i 1972, lige så snart EF afstemningen var gennemført, og en totalt voldtaget dansk befolkning havde stemt “ja” til dette Hitlerske projekt!

At Danmark og flere andre lande har et økonomisk underskud er ren manipulation, fake meningsmålinger, RETORIK, FUP OG SVINDEL, det er så let som at klø sig selv, der hvor ryggen bliver fræk, at skaffe milliarder til dagpenge og velfærd!

Smatsoen Margrethe Vestager skal bare jages ned til Bruxelles og kræve de 40 milliarder tilbage, som hun og Helle har stjålet af den danske statskasse, og foræret væk af de skatteplagede danske skatteborgeres penge, og helt uden et folkeligt mandat, til den ødsle og gældsplagede lande i Sydeuropa “Grækenland, Spanien, Italien m.fl.”

http://politiken.dk/udland/ECE1474308/danmark-skyder-40-milliarder-krone...

Det er utroligt at danske politikere S (Asocialdemokratiet) og SF (Socialistiske Fjolser) i særdeleshed, vil plyndre de dårligst stillede danskere med en så asocial politik, og så skal man se at få sparket alle de asociale og udemokratiske politikere ud af folketinget, de bumser har ikke på noget måder et folkeligt mandat til den førte politik, ja faktisk uden løgn og vælgerbedrag, havde de endog ikke været i stand til at danne regering, så S og SF's folketingsgruppe har ingen legitim rettighed til at sidde i folketinget, når de ikke fører en politik, der svarer til deres parlamentariske grundlags ønsker?

Politikerne er folkets tjenere, ikke folkets HERRER!!!!!

Desuden kan en udmelding af forbryderorganisationen EU, spare det danske samfund for 18 Milliarder årligt!

http://www.business.dk/oekonomi/danmarks-bidrag-til-eu-vokser-lystigt

En løsrivelse fra Euroen kan desuden gøre Danmark til et nyt Schweiz, et tilflugtssted for hele den Europæiske økonomiske elite, hvor svært kan det være?????

Tysk, svensk eller anden skat, løn og afgift -

Skrevet af Pilkær, Lørdag den 17. november 2012, 14:21

Det vigtigste er stabilitet og tæring efter næring - det kan ikke nytte og går slet ikke at opretholde nogle vanvittigt store velfærds- og andre omkostninger ved at forøge skatter, afgifter og gebyrer.
Det ville være rigtig fint og nyttigt - måske på sigt endog nødvendigt - at sænke lønningerne - at sænke skatter, afgifter og gebyrer tilsvarende - og i mellemtiden undlade at hæve skatter, afgifter og gebyrer - OG HVAD ER DET SÅ FOR NOGET PIS MED, AT FRISKE SKOVFOLK, DER GÅR I SKOVEN OG LAVER DERES EGET BRÆNDE TIL BRÆNDEOVNEN DERHJEMME NU SKAL TIL AT BETALE AFGIFT HERAF - ET AFGIFTSBELØB, DER SKAL TRÆKKES UD AF EN LØN, DER I FORVEJEN ER BLEVET BESKATTET - HOLD DOG OP MED SÅDAN NOGET FIS.

Svensk skat

Skrevet af THEO, Lørdag den 17. november 2012, 15:21

Send socialisterne og deres tilhængere til Østgrønland så kan de sidde der og dele snekager ud i lige store portioner så alle får lige meget. Der bliver ingen fremgang i et land hvis der ikke må tjenes mange penge uden man skal betale høj skat og høje afgifter. Dem der tjener pengene skal da ha førsteretten til at bruge af dem før de bliver omfordelt til kontanthjælpsmodtagere og udlændinge/udlande.
Ikke noget at sige til de rige flygter fra højskattelande og erhvervslivet flytter arbejdspladser udenlands pgr af flere og flere afgifter. Skal de røde til Grønland og fordelesnekager kan de passende tage de grønne med så de kan lægge afgifter på kagerne. Jamen dog, dem der bliver tilbage i Danmark bliver jo lige så rige som nordmændende.

...

Skrevet af Julie, Lørdag den 17. november 2012, 12:43

Lønnedsættelser i Folketinget.. Ja, nok tjener de mange penge. Men størstedelen af dem har knoklet sig igennem laaange, svære uddannelser. Dét at være politiker er jo ikke ren leg. De bliver svinet til af medierne og den danske befolkning.
For at få mennesker til at påtage sig et sådan arbejdslæs, skal der fandme også være en gulerod ved det. Ellers ville ingen jo gide! Desuden arbejder de også betydeligt mere end den enkelte dansker som stempler sig ind til "125 kr. i timen". Det er ikke en 37-timers arbejdsplan, de sidder med.

En ideel verden for alle, holder ikke i længden. Velfærdssamfundet har været godt så længe det varede. Men når der kommer flere og flere på dagpenge og kontanthjælp, løber vandet over.

Claus Lort med lort i roen

Skrevet af Karsten, Lørdag den 17. november 2012, 12:19

Claus Hjort kan selv starte med at sænke sit grundvederlag på kr. 50054,- pr. mdr med 20 procent. Han vil stadigvæk snuppe mere end kr. 40000,- pr. mdr fra fælleskassen i grundvederlag, ved at være folketingsmedlem. Men selvfølgelig gælder hans forslag nok ikke ham selv.
En almindelig lønslave til kr. 125,-, der stempler ind hver dag - hvilket et folketingsmedlem nok ikke gør - har kr. 20000,- pr. mdr.
Claus Hjorts forslag vil betyde en indtægtsnedgang til kr. 16000,- pr. mdr.
Så spørgsmålet må være, hvor mange hus der skal på tvang, hvis Claus Hjort får det han ønsker.

Lønnen

Skrevet af Alex N. Laursen, Lørdag den 17. november 2012, 09:00

Claus,Lars, Peter,,O.S.V. Kan gå ned på kineserløn, de kunne trænge
til at tabe sig en del.

Vi har verdens højeste skat og løn.

Skrevet af MP, Fredag den 16. november 2012, 23:03

Hvad tror I der sker, hvis vi forsætter det høje skattepres på virksomheder og befolkningen ?

Vi har verdens højeste skat ?

Hvordan skal vi overleve, når arbejdsløsheden stiger, og virksomhederne lukker pga. umulige forhold i DK ?
Skal danske virksomheder overleve, bliver det kun med udenlandsk arbejdskraft, eller virksomheden flyttes ud af DK.

Det betyder intet, hvis lønninger falder og skatten falder tiksvarende, og der samtidig kommer flere på arbejdsmarket.

Vi kan kun sætte skatten og lønninger ned, så vi kan konkurrere, jeg ved det bliver hårdt, men hvad er alternativet. ?

De røde lamper lyser, noget skal besluttes !!

Det kan undre

Skrevet af Per Chr, Fredag den 16. november 2012, 22:09

Hvordan kan det være at den liberale regering det ene øjeblik stod frem på Tv og sagde at hvis det forsætte, på denne måde ejer vi snart hele verden og den danske lønmodtager var verdensmester og derefter 12 mdr. er det hele død og ødelæggelse dårlige tal over hele linjen dårlig konkurrere evne osv.
De løn modtager der her på sitet går ind for Tysk løn, går vel nok ud fra at det ikke gælder dem men kun de aller svageste i bunden.
Man tænk jer nu lige om alle er bare en forvredet ankel fra en fyreseddel eller en anden snigende "gud forbyde det" sygdom. Så ryger huset, bilen, konen og børene rejser og vennerne er væk, sådan er tilværelsen også. Også for den der pt. sidder på den grønne gren.
Har man tænkt på at sygdom i den nærmeste familie vil gøre ens sygeforsikring voldsom dyre, hvis man kan tegne en.
Prøv lige at tænke over hvad der er ved at ske i sydeuropa, bla Spanien hvor unge truer med at gribe til våben. Den gamle jule sang om når du strammer granet kvæler du jo barnet er en meget netafor på det der er igang pga den neoliberale tankegang verden er ramt af. Vi kan sgu ikke alle spare, det siger sgu da sig selv.
Det er nu vi skal vågne op og sætte gang i toget inden det hele går rigtigt galt.

Uhæmmet

Skrevet af Michael Pedersen, Fredag den 16. november 2012, 18:37

Hvad skal væk fra velfærdssamfundet, det er vel det der er den reelle debat?

Danmark er en oppustet ballon

Skrevet af Mads, Fredag den 16. november 2012, 16:57

Danmark er en oppustet ballon, som kan ekspoldere når som helst pga det store skattetryk. Vi har gennem 3 generationer presset alt til det yderste.

Skattetrykket skal omgående lettes, så virksomhederne får lidt gang i hjulene og vi får arbejdspladser tilbage.

Det er svært at drive virksomhed i Danmark.

Løkke Rasmussen

Skrevet af eva just, Fredag den 16. november 2012, 16:04

hvor er det "synd" for dig at Hjorth Frederiksen er så meget klogere end dig. Du sidder i det fjerne og kommer med et par "grynt" engang i mellem. Det ville klæde dig at gå af, du duer ikke som politiker, for du vil kun hvad du selv vil og ikke hvad borgerne vil. Du har vist din magtarrogance flere gange. Dette er nu min mening.

Konkurrenceevne

Skrevet af Søren Hjorth, Fredag den 16. november 2012, 15:42

Problemet er at vi ikke kan konkurrere med vore nabolande p.g.a vore høje lønninger og høje skattetryk.
Det er gennem vort erhvervsliv at vi skal ha' den danske velfærd...vi kan jo ikke leve af at være socialpædagoger alle sammen...det fører ikke penge ind i landet...

Sammenligninger???

Skrevet af I.Hansen, Fredag den 16. november 2012, 15:09

Hvornår holder man op med at sammenligne lige over, med andre lande?...det er jo fuldstændig urealistisk, i og med hvert land har valgt at fukusere skattekroner til forskellige område.

F.eks. med lande der har forsikringsstyring i langt højere grad end DK....og dét er der ikke noget der nogen sinde er blevet billigere af - forsikr.selskaberne gør det jo ikke for deres blå øjnes skyld - og derfor er USA´s sundhedssystem også over dobbl så dyrt som det danske.....næppe gavntligt for et lands økonomi!!

Bygger man et land op på gribbe-mentalitet (pt har vi 2.aktørcirkuset )...dvs firmaer det fødes af sygdom, ledighed, ulykke og anden elendighed - men som sender regningen videre til stat/kommune..........ja så skal man ikke have den store ledvogtereksamen, for at se at det bliver et stærkt fordyrende mellemled.

- men nogen hyler op om at den off.sektor bliver for stor så...hvilket er uigennemtænkt, idet vi ved at alternativet blot er dyrere - dvs stat/kommune sparer et mellemled - ja dér hvor regningen havner uanset hvad!!!...simpel logik!

Og hvem er det egentlig der har fundet på, at man skal måle på størrelsen af den off.sektor - og ikke på de regninger som den off sektor betaler for at andre udfører opgaverne?
Der er intet belæg - ej heller historisk - for at sige at det at købe ydelserne (nødvendige ydelser) er spor billigere - tværtimod!

Asker Aamund stod på tv i Clements, og sagde..nærmere truede: det er kun dét højteknologiske - dé højteknologiske - der ville overleve i DK. ALLE firmaer ville forlade DK....død og ulykke.
På spørgsmålet fra Clement om, hvad så med de mennesker der ikke passer ind i det univers, sagde han: ja dem er der ikke noget til!!!

Jeg blev faktisk lidt bekymret for háns mentale tilstand - mere end for riget:)
Han er ekstremt orienteret mod det elitære, toppen af erhvervslivet, overklassen og har kun hån til overs for den menige dansker. Lige som han i SAS sagen ikke fattede det rimelige i at direktøren gik ned i løn, når de ansatte skulle (fra 10 mill til 8 mill:))
- og det er den slags mænd som V ligger på maven for!!!...temmelig skræmmende!!

For det handler alene om penge til toppen og finanssektoren - selv om det beviseligt ikke har ført til arb.pladser tidligere.

Hvornår forstår politikerne at man bliver nødt til at se i bakspejlet, for at se hvor kæden hppede af? - ja det skete da man liberaliserede finanssektoren, frigav oblikations og valutahandel ..sammenlagt med illusionen EU..lod grådigheden råde - DA gik verdensøkonomien amok - så mon ike det er dér man skal tage fat, hvis noget skal reddes?

. .

Skrevet af Pia Pedersen, Fredag den 16. november 2012, 19:53

Så skal det låda :)

La

Skrevet af Nicolai, Fredag den 16. november 2012, 14:52

Så vis i syntes vi skal gøre det stem på Liberal Allliance

Ned i løm

Skrevet af Lars, Fredag den 16. november 2012, 14:43

Jeg vil da gerne gå 10% ned i løn, hvis jeg så slipper for at betale skat.

?

Skrevet af Michael Pedersen , Fredag den 16. november 2012, 18:43

Hvad hvis du går 10 procent ned i løn, og det du spare i skat skal du betale til forsikringer, hvor meget rigere er du så?

?

Skrevet af Michael Pedersen , Fredag den 16. november 2012, 18:42

Hvad hvis du går 10 procent ned i løn, og det du spare i skat skal du betale til forsikringer, hvor mener rigere er du så?

Diskussionskultur

Skrevet af Bent Mortensen, Fredag den 16. november 2012, 12:35

Kan visse BT-læsere ikke diskutere noget som helst uden at gå amok. Vanvittige indlæg, men selvfølgelig fordi kun få personer evner at diskuterere et så svært spørgsmål, som slet ikke er korrekt defineret, og uden konsekvensberegning. Hvad med skatter, afgifter, vil de ligeledes blive reduceret hvis lønningerne reduceres. Men ingen ønsker at give noget fra sig, alle vil have, helst mere, og især mere end de andre. Overordnet betragtet, har Danmark brug for en mentalitetsændring, hvor alle yder maksimalt, ikke for egen vindings skyld, men for samfundets skyld. Den lille dansker stiller utvivlsomt op, hvis blot forudsætningerne er præcise, forståelige og konstruktive. Det bliver sværere med gruppen af bedrevidende akademikere, som konstant undergraver samfundet og samfundsdebatten ved input af ultimative analyser og udsagn, som kun bidrager til polarisering. Hvis Danmark skal overleve i en ny barsk verden, hvor det bliver alles kamp mod alle, så må vi mobilisere alle ressourcer på en værdig og konstruktiv måde. Og på en måde hvor alle skal bidrage. Ikke-deltagelse i en national redningsmanøvre skal være at sammenligne med samfundssabotage. Situationen er alvorlig, meget alvorlig endda. EU samarbejdet kan næppe holde til at man ikke hjælper nødstedte lande konstruktivt og solidarisk, så EU kollaps kan ske hurtigere end vi aner. USA er økonomisk i knæ. Og der er kun et enkelt parameter af betydning for alle virksomheder i dag: Omkostningstyngde og behov for omkostningsreduktion for at kunne konkurrere med lavtlønslande. Dette betyder desværre lavere lønnininger og utvivlsomt en reduceret levestandard. Det store problem er jo nok, at vi alle er vænnet til at det kun kan gå en vej her i livet, nemlig fremad, i materialistisk henseende. Men nu er det bakgearet vi skal have fat i. Det bliver svært, men hvis vi evner at stå sammen kan det lykkes. Og husk altid på at materialistiske værdier ikke nødvendigvis gør mennesker lykkelige.

Frit valg-individens egen ret

Skrevet af arne knudsen, Fredag den 16. november 2012, 09:21

hvis det skal gå til på Svensk maner,så husk lige at du skal af med 300 bananer hver gang du besöger lägen.
og lige en ting til!!!!!! ALLE pensionärer betaler mere i skat end arbejdstagere,tyg på den.

Frit valg-individens egen ret

Skrevet af arne knudsen, Fredag den 16. november 2012, 09:21

hvis det skal gå til på Svensk maner,så husk lige at du skal af med 300 bananer hver gang du besöger lägen.
og lige en ting til!!!!!! ALLE pensionärer betaler mere i skat end arbejdstagere,tyg på den.

Hvad med sociale bidrag

Skrevet af tina, Fredag den 16. november 2012, 09:01

Husk lige at de danske arbejdsgiverbidrag til social sikring er ca 30% mindre end både de tyske og de svenske. Derfor er arbejdsgivers totale udgift jo ikke mindre. I DK finansieres hospitaler mv jo via skatten og ikke via seperate sociale bidrag. Derfor er det logik at skatten er højere. til gengæld er de sociale bidrag markant mindre.
Man kan ikke sammenligne på den måde.

Bernstein???

Skrevet af Hansen, Fredag den 16. november 2012, 04:04

Endnu en af Bilderbergerbandens lakajer, han vil gøre alt for at udføre deres barbariske planer, om at skabe kaos, nød, død og elendighed i Europa og resten af verden, for at orkestrere grobund for en virkelig klassedelt Verden, med en diktatorisk "elite" og deres billige lakajer, og få overlevende som slaver for at tilfredsstille "elitens" behov!

Den Gamle Drage

Skrevet af The Watcher, Fredag den 16. november 2012, 05:02

Sådan går det, når man Træller for Mammon og hans falske konger & præster Hansen!

Godt at vi ikke brugte endnu flere penge dengang, hr Opposition

Skrevet af Hr. Børs, Torsdag den 15. november 2012, 23:30

Bernstein forudser en årelang oprydning i dansk økonomi med lave lønstigninger og stram finanspolitik, fordi der blev ført en for slap økonomisk politik op til krisen.
"Om jeg så havde stået på Christiansborg Slotsplads, havde reaktionen ikke været anderledes. Politikerne var umulige at råbe op. De burde op til finanskrisen have reageret på overophedningen af økonomien, men det gjorde de ikke. Den daværende opposition ville endda bruge endnu flere penge," siger Bernstein.

Konkurrencevnen har været Nationalbankens bekymring i mange år. Det har vi ofte givet udtryk for. Vi taler om 10-15 år, hvor Danmark har haft højere lønstigninger end de lande, vi handler med, samtidig med en dårligere produktivitetsudvikling," påpeger Bernstein.
"Det er en udfordring, som vi kommer til at skulle leve med i lang tid."

Hos Socialdemokraterne erkender finansordfører John Dyhrby, at man lyttede for lidt i sin tid.

"Ja, det var en fejl, at politikerne ikke lyttede," siger han,
Samtidig fastholder Nils Bernstein, at den overophedning af dansk økonomi, som han advarede mod, bærer en del af ansvaret for, at Danmark nu er havnet i en periode med lav vækst, som ser ud til at fortsætte i de kommende

Danmark ender som Grækenland, som kun lever af turister.

Skrevet af Jan, Torsdag den 15. november 2012, 23:23

Vi skal lave vores selvfede skattesystem om, fagforeningerne skal moderniseres, de offentligt ansatte arbejde 37 timer om ugen, og skat og afgifter skal ned som i vores nabolande.

Vi er bagude fra start, når vi skal økonomisk duel med udenlandske firmaer efter ordrerne i EU.

Det er vigtigt at vi støtter erhvervslivet, for det er DEM som skal redde Danmark.

Uden arbejdspladser og med en stor arbejdsløshed, lukker butikken Danmark.

Det er ikke Carina- Robert- Mustapha som har højeste priotet, nu gælder det kun om at redde butikken Danmark, og fremtiden.

Billige BMW og Audi ... billig sprut og vin kommer langt nede på listen, arbejde til alle og øget eksport ... det er vejen ud af krisen, så kommer resten af sig selv.

alt skal sænkes ned også afgift på bil osv.

Skrevet af Hans, Torsdag den 15. november 2012, 22:56

Hvis vi skal gå ned i løn, så skal vi har det somsysten som tysker, og alt skal fald ned i priser. det er ikke fair hvis vi skal gå ned i løn og ting og sager gå den mådesat vej.

vågen op folken og nedlægge den lort regering, V og DFer.... så vi få EL på bannen og styer de duM TYRE.

Lars Løkke Helle Thorning Margrethe Vestager har det til fælles

Skrevet af Gitte thomsen, Torsdag den 15. november 2012, 22:39

Lars Løkke Helle Thorning Margrethe Vestager har det til fælles, at de er
immun over for Det store Danske flertal, som tjener under 250.000 om året. Når bare dem selv og deres rige venner har det godt så er alt godt. og selvfølgelig skal de fattige betale, når deres rige venner ligger hele landet i ruin.

Hvis du ikke tjener mere...

Skrevet af Lars, Torsdag den 15. november 2012, 23:31

er det fordi du trænger til at lette dine fede røv, og bidrage istedet for at snylte på os andre. Snotdumme, indoktrinerede, faktaresistente dåser som dig burde ikke have stemmeret. DET kunne redde landet.

Manglende viden om tyske arbejdsforhold.

Skrevet af Axel Matthiasen, Torsdag den 15. november 2012, 21:30

Hvis venstre vil være så venlige at sætte sig ind i hvad tyske arbejdsgivere skal betale deres ansatte i sociale udgifter.

Arbejdsgiver betaler f.eks. tandlæge
Det er også sværere at komme af med medarbejdere, det koster kassen.
Det vil sige at totalomkostningen pr. medarbejder er større end i Danmark.

Det er ikke for ingenting at den danske model er verdensberømt.