Løkke
(Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Løkke: Ryanair-afgange passede mig bedst
ARKIVFOTO 2016 af Statsminister Lars Løkke Rasmussen- - Se RB 22/2 2016 22.47. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) valgte at flyve med Ryanair til Malaga af praktiske grunde. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Pape Eva Kjer
Foto: Liselotte Sabroe / Emil Hougaard
Eva Kjer2
Eva Kjer Hansen på Christiansborg. Foto: Liselotte Sabroe
Samråd med Eva Kjer Hansen på Christiansborg. Foto: Liselotte Sabroe
Eva Kjer Hansen
Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).  Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016. Foto: Liselotte Sabroe
Eva Kjer Hansen til høring om landbrugspakken
Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen til høring i Miljø- og Fødevareudvalget tirsdag d. 23. februar 2016. Formanden for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, DF's René Christensen, har indkaldt ministeren til høringen efter kritikken af ministeriets landbrugspakke. Under høringen forventes også eksperter og embedsmænd at svare på spørgsmål. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Foto: Liselotte Sabroe
 

Statsministeren har indkaldt partilederne i blå blok for at se, om regeringen »fortsat har flertal«.

Efter at De Konservative tirsdag aften har valgt at vælte miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), indkalder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til krisemøde i blå blok.

De blå partiledere samles klokken 21.

»Så må vi se, om regeringen fortsat har flertal til at være regering,« skriver Løkke på Twitter.

Eva Kjær

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, forsikrer samtidig på et pressemøde ttirsdag aften, at hans mistillid udelukkende gælder Eva Kjer Hansen.

»Vi bakker regeringen og statsministeren op, men det betyder ikke, at vi accepterer hvad som helst,« siger han.

Søs

»Vi vælter ikke regeringen. Den kan vælte sig selv,« uddybede Søren Pape Poulsen, der også forklarede, hvorfor De Konservative ikke længere havde tillid til Eva Kjer Hansen.

»Vi kan ikke have tillid til en minister, der ikke giver et retvisende billede til konsekvenserne af landbrugspakken. For det først står vi bag landbrugspakken. Landbruget skal ikke betale for, at ministeren ikke kan give et retvisende billede. Det er ikke landbruget eller vores natur, der skal betale prisen, for det misvisende billede,« lød det fra den Konservative formand.

Jarl Cordua.

Igennem længere tid har Eva Kjer Hansen været under beskydning fra flere sider.

Først kunne BT afsløre, at Eva Kjer Hansen har meget tætte forbindelser til dele af landbrugslobbyen, og siden er det kommet frem, at Eva Kjer Hansen har brugt en regnemetode, som anerkendte forskere ikke kan stå inde for.

/ritzau/

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook