Liberal Alliance vender igen tommelfingeren ned til finansloven

Det bliver uden stemmer fra Liberal Alliance, når Folketinget skal godkende finansloven. Loven gør Danmarks udfordringer større, lyder det fra finansordføreren.

Når Folketingets medlemmer officielt skal vedtage finansloven for næste år, vil det ske uden stemmer fra Liberal Alliance.

Det fastslår partiets finansordfører, Ole Birk Olesen (LA), mens partierne på Christiansborg onsdag er i gang med sidste behandling af finanslovforslaget i folketingssalen. Dermed bryder partiet atter med traditionen for, at man stemmer for finansloven, selv om man er imod.

»En finanslov skal ligesom alle andre love bedømmes på, om den gør Danmark til et bedre land at leve i, eller om den gør Danmark til et dårligere land at leve i. Og denne finanslov gør desværre de udfordringer, vi står over for, større,« siger Ole Birk Olesen i en skriftlig kommentar.

Han mener, at finansloven vil øge størrelsen på den offentlige sektor, og det vil Liberal Alliance ikke være med til.

»Finansloven vil rykke balancen mellem den offentlige og den private sektor i den helt forkerte retning,« siger Ole Birk Olesen, der samtidig langer ud efter Venstre for at have indgået en finanslovaftale med regeringen.

»Vi troede, at vi var enige med vores borgerlige kampfæller i Venstre om ikke at bruge flere penge i den offentlige sektor og i stedet sætte skatten ned. Jeg er i hvert fald helt overbevist om, at den almindelige dansker ved mere om, hvordan 1.000 kroner kan forbedre hans eller hendes liv, end finansministeren ved det,« siger finansordføreren.

Sidste år stemte LA også imod den finanslov, som regeringen dengang indgik med Enhedslisten. Der er ellers tradition for, at oppositionspartierne stemmer for finanslovaftalen, når flertallet er sikret, selv om man ikke er helt enig i indholdet.

Tredje behandling af finansloven skal efter planen fortsætte torsdag.