KØB PLUS!

Liberal Alliance: SAS skal ikke reddes for enhver pris

Der er jo masser af andre selskaber, man kan flyve med, mener Liberal Alliance

Den danske stat bør ikke holde hånden under SAS, hvis selskabet ikke kan overleve på egen hånd, mener Liberal Alliance.

Den danske stat spænder et sikkerhedsnet til en værdi af 435 millioner kroner ud under SAS, der har bedt sine ejere om øget kredit for at holde sig oven vande.

Manøvren vækker skepsis i Liberal Alliance, hvor finansordfører Ole Birk Olesen ikke ser nogen grund til at holde hånden under luftfartselskabet.

- Det er spild af penge at holde liv i et politisk prestigeprojekt som SAS, hvis det ikke kan klare sig på markedsvilkår. Der er så mange andre selskaber, som man kan flyve med, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

SAS i ultimativt opgør med fagforeningerne: Opsiger alle overenskomster

Her er SAS' gigantiske spareplan

Ole Birk Olesen noterer sig dog med tilfredshed, at SAS’ private ejere også løfter deres del af ansvaret i forhold til selskabets behov for mere kredit.

- Det giver grundlag for at tro på, at også den danske stat optræder som en ansvarlig ejer, der tror på fremtidsperspektiverne for SAS, siger LA-ordføreren.

Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, ønsker ikke at kommentere spareplanerne i SAS, der blandt andet omfatter nye overenskomster med stærkt forringede løn- og arbejdsvilkår.

- Det vil jeg ikke blande mig i. Det må de ansatte selv afgøre, siger Aaen.

DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN. DE BEDSTE INDLÆG BLIVER BRAGT I BT TIRSDAG

Afstemning

Din kommentar

Kommentarer

SAS ER BARE EN BLANDT ALLE DE ANDRE ARBEJDSPLADSER

Skrevet af SMEDEN, BO RASMUSSEN, Fredag den 16. november 2012, 14:03

i danmark - som har for høje lønninger. Og SAS vil ikke stå alene om at sænke lønningerne - det vil komme til hele landet, ellers ryger arbejdspladserne til andre billigere lande............

En ingenør, arkitekt, læge eller håndværker - kan være en pæn løn værd.

men en ansat i vej og park, en hjemmehjælper, en kassedame, elle andre lignende job - kan ikke forvente en timeløn over 80 kr.

men sandheden er at lønnen nærmere er 120 - 140 for disse job og det er netop lønsummen for disse jobs der kan udføres uden en studenterhue, som hæver priser, skatter og afgifter.

i de store butikker - render der udenlandsk personale rundt om natten og fylder op på hylder, til 70 - 80 kr i timen.....................

og det varer ikke længe, før de også sidder i kassen!!!

Lønnedgang for alle top-chefer!

Skrevet af Kc, Fredag den 16. november 2012, 13:20

Ja de skal acceptere, men samtidig forlange, at samtlige top.chefer
går tilsvarende ned i løn og helst lidt mere end fodfolket.

Det ville være ønskeligt om bankchefer, fagbosser, forsikringsbosser,
chefer for pensionselskaber og folketingspilitikere blev tvunget til at gå betragteligt ned i løn.

LUK LORTET

Skrevet af Ib , Fredag den 16. november 2012, 11:33

Det vil være fint for alle at SAS går konkurs, så kan andre virksomheder der kan levere et væsentligt billigere produkt og har en væsentlig bedre ledelse komme til - og det vil de gøre straks SAS er væk. Der er iøvrigt et hav af andre statslige institutioner der gerne må lide samme skæbne.

luk lortet

Skrevet af Vagn, Fredag den 16. november 2012, 11:09

der er postet utallige millioner i det ugidelige selskab,di opfører sig lige så uansvarlig som vores regering kræver uhørte høje gager uden at foretage sig noget

Man må ærligt talt spørge sig selv om

Skrevet af Philip, Fredag den 16. november 2012, 04:36

Hvorfor staten poster penge i noget der giver underskud og som har gjort det længe.

Er det fordi de har penge i klemme med deres aktier ?
eller
Er det fordi de selv tror verden vil gå under hvis der ikke
mere er et SaS ?

Jeg tror nu nok jeg ville se at få solgt aktierne og indse at alle ruterne hurtigt vil blive overtaget af andre som allerede står på spring og således slippe ud af det problem med evig kapital tilførsel med borgernes penge som sagtens kan bruges til noget mere fornuftigt.

At medarbejderne feks går ned i løn er ligesom at tisse i bukserne,det varmer et kort øjeblik og så bliver det koldt.

Luk SAS omgående ..

Skrevet af kaj jensen, Tirsdag den 13. november 2012, 17:29

SAS er et uduelig selskab. Det flyver kun fordi alle embedsmænd og politikere flyver gratis. Det er skatteborgerne som - i sparetider - skal betale regningen - og den bliver større og større. Der er mange andre selskaber som er både billigere og bedre. Luk det i dag ... eller du skal betale underskudet i morgen.

SAS ER ET LIGEGYLDIGT FOR DANMARK

Skrevet af Bjørn, Mandag den 12. november 2012, 16:46

SAS er totalt lige meget for Danmark, med de sygt højde priser de har, er det jo tankeløst at tage med dem. Til dem der synes SAS-cheferne har en høj løn, så arbejder de nok også 24 timer i døgnet

SASś cheferne er høj svin løn.

Skrevet af birgerw, Mandag den 12. november 2012, 15:57

Hold op, SAS,s cheferne har fedt høje løn. jeg synses at chef burde gå 60 procent ned i løn- og frasige sig ret til de millioner i aftrædelse- så ville han vise vejen og alligevel være godt betalt, det er nok.

SASś cheferne er høj svin løn.

Skrevet af birgerw, Mandag den 12. november 2012, 15:57

Hold op, SAS,s cheferne har fedt høje løn. jeg synses at chef burde gå 60 procent ned i løn- og frasige sig ret til de millioner i aftrædelse- så ville han vise vejen og alligevel være godt betalt, det er nok.

lad SAS gå konkurs

Skrevet af Bent Petersen, Mandag den 12. november 2012, 13:18

Helt klart. Lad selskabet gå konkurs. Som LA mener jeg, at man bare kan flyve med et andet selskab. For flyves, det skal der jo hvis efterspørgslen. Medarbejderne kan så finde jobs i de andre flyselskaber. Til en ordentlig løn!!! Det er noget svineri at presse medarbejderne på denne måde, og da det på ingen måde er første gang de tvinges til at gå ned i løn, mener jeg at de bør stemme NEJ til det ultimatum ledelsen har stillet. Jeg kan heller ikke forstå, at politikerne blander sig i dette og endda stiller en garanti på omkring en halv milliard til rådighed. Hvor kommer de penge fra? Der er jo ikke engang råd til at indføre velfærd for de personer der bliver ramt af dagpengereformen. Det undrer mig virkelig at samfundet har råd til at redde private virksomheder, som banker og SAS, når man ikke kan finde pengene til at holde samfundets hjul i gang.

Nej til lønnedgang i Norge

Skrevet af Sven Erik Frederiksen, Mandag den 12. november 2012, 12:41

Iflg. pressen vil de Norske ansatte sige nej til lønforringelse , det kan de jo med god grund da der er masser af ledige job i Norge, men det er der ikke i Danmark og Sverige hvor personalet har ringe udsigter til at få et nyt job og slet ikke til SAS tarif.

Klart det bedste flyselskab i DK

Skrevet af DN, Mandag den 12. november 2012, 12:20

Der er ingen tvivl om at SAS er det bedste flyselskab i Danmark! De har den bedste service og en altid sød og smilende besætning. Flere skriver om den gamle grå besætning. De ansatte som er over 45 år er af den gamle skole og altså dem der er sødest og mest smilende! De unge er, som så mange andre unge, nogle sure, flabede og ikke hjælpsomme mennesker!
Tilgengæld fatter jeg ikke hvordan Ole Birk Olesen kan sige at SAS ikke skal reddes. Hvordan vil han fremskaffe så mange arbejdspladser når det i forvejen ikke er til at få et arbejde???

Ja, klart det bedste selskab (burde) SAS være

Skrevet af EH, Mandag den 12. november 2012, 14:01

..men fakta er en anden. De sidste par gange jeg har fløjet SAS, har alle på 50+...(de yngre er allerede fyret) sparet væk.

og ja, en enkelt i ny og næ smilende. Men det genereelle billede, er altså halvgamle, grå (kan nu godt være charmerende)kedelige og tit surt personale.

Du kan ikke benægte det folk skriver og har oplevet.

Selvfølgelig ville det være fantastisk med fortsat at have SAS, men ikke for enhver pris... og det at de i DK skal ned i løn, er da ikke så slemt, så kommer de ned på det niveu andre også er på.

Og aftrædelses aftaler, både SAS, chefer, som for bankdirektør, samt at politikkerne skal have pension...skal da helt afskaffes. De bliver lønnet som alle andre, mens de er i jobbet og må så som alle andre, spare op ved siden af, hvid de vil have en efterløn/pension.

...

Skrevet af DN, Mandag den 12. november 2012, 16:15

Misundelse er en grim ting...

Rimeligt

Skrevet af hanne hansen, Mandag den 12. november 2012, 12:09

S.A.S.-- chef burde gå 50 procent ned i løn- og frasige sig ret til de millioner i aftrædelse- så ville han vise vejen og alligevel være godt betalt!!

SAS bare ikke godt nok

Skrevet af EH, Mandag den 12. november 2012, 12:06

Er selv tidligere stewadesse...bare i andet selskab. Kan huske tilbage på snakken, om det at komme ind i SAS...meget meget svært, men yderst atraktivt. Lønnen var skyhøj, mange goder og megen frihed. Det har så ændret sig.
Må desværre sige, som andre nedenfor...det er nok for sent at redde.
Gamle fly, gennemsnitlig gammel gråt personale og til sidst, men ikke mindst.... sørgelig dårlig service.
Når man sammenligner andre selskaber...lange, men i særdeleshed de korte ruter, er SAS så lousy, at det gør helt ondt. Der er langt imellem smilende ...personligt foretrækker jeg andre fremfor SAS, da jeg bare ikke gider dem mere.
Synes ellers man skal støtte op omkring sine egne, men med nogle kedelige oplevelser på bagen, var konsekvensen, at vælge andre.
Sørgeligt og trist, men mener helt klart de selv ejer en del af skylden. Mener også det skal gå konkurs og lade andre tage over, hvis ikke....skal de selvfølgelig ned i løn....som i forvejen nok ikke er den laveste..

Sælg!

Skrevet af Carl Andersen, Mandag den 12. november 2012, 12:02

Staten KAN ikke drive virksomheder. Det ér umuligt. Privatiser SAS, DSB og Post Danmark!

LUK LORTET:

Skrevet af Hanne Olsen, Mandag den 12. november 2012, 11:58

SAS = Sidste ansat slukker.

Luk nu det lort, et er en opbevarings plads for studenter.
Så de kan danse rundt og tee sig.

De må lære at bruge studenterbook (facebook).

De pat unger må lære at leve på kontanthjælp som alle andre.

SAS

Skrevet af Frank Rasmussen, Mandag den 12. november 2012, 11:50

Desværre kan SAS ikke bare ændres til et lavprisselskab, det er deres fly simpelthen for gamle til (De er ikke økonomiske nok). Så der er kun en vej, ned med omkostningerne, og op med servicen de steder hvor det ikke koster alverden.

Men personligt tror jeg det er for sent, og "final destination" er sat. Konkurs....

SAS

Skrevet af henning Krogh, Mandag den 12. november 2012, 11:37

Det er svært at forstå at Lavprisselskaberne skovler ind med penge og har kæmpe overskud, og at SAS, der altid har taget meget høje priser, ikke kan få biksen til at løbe rundt.- Enten må SAS ændres til lavprisselskab for at kunne tiltrække kunder, eller også er det nu tiden at lukke biksen.-

Et rejseselskab med kun en destination

Skrevet af Frank Rasmussen, Mandag den 12. november 2012, 11:32

Det er ikke kun et spørgsmål om besparelser, desværre. lad mig blot tage et emne op, som muligvis delvist er et tabu.

Jeg rejser en del, desværre også med SAS. Hvad der er sikkert som amen i kirken med SAS, så er det et personale der alle ligner bedsteforældre, en service så dårlig at det må være det eneste de er bedst til, sæder så slidte at man lige så godt kunne sidde på en træbænk og en nærmest modvilje imod at blive betjent, trods man skal betale for selv de mindste ting. Det matcher simpelthen ikke deres højere priser, så det er i høj grad lige så meget et spørgsmåm om positionering, som besparelser.

Når det så er sagt, ville jeg stadig fravælge SAS selvom de var de absolut billigste, for de er så ubetinget også de ringeste.

Vejen til flere kunder går derfor ikke i retning af forsøg på at konkurrere med de billigste, men at finde midler til at kunne forsvare sine højere priser (Kombineret med deres besparelser). Så hvorfor ikke gøre lidt mere ud af serveringen, sørge for der er tegnepapir til børnene, droppe de gratis aviser, sørge for at personalet bruger tiden effektivt på kunderne, lade første servering være gratis (Koster det kr. 1000 for hele flyvningen) osv.

Det er muligt det er bedstemødrene der skal betale deres del af gildet, og jeg er sikker på et opgør med fagforeningerne er nødvendigt, men der skal friske øjne på selskabet. Hvis ikke det allerede er for sent.

SAS er ikke dansk længere

Skrevet af Anne Marie, Mandag den 12. november 2012, 11:25

SAS er ikke længere et nordisk selskab, SAS er svensk. Og dermed mener jeg heller ikke den danske stat skal bruge penge på det selskab, derudover er det ganske rigtigt at man lige så godt kan flyve med f.eks. Norwegian der er en hel del billigere og endda har nyere fly.

LA

Skrevet af Claus, Mandag den 12. november 2012, 11:13

For første gang må jeg bide i æblet og give LA ret..... selvom jeg ønsker partiet derhen hvor peberet gror

Flyselskab uden udsigt

Skrevet af Elisabeth, Mandag den 12. november 2012, 11:11

Igennem mange år har dette selskab ikke været rentabelt. Der bliver bare skudt nye penge i selskabet hver gang det er ved at gå konkurs og diverse chefer tømmer kassen.
Hvis SAS ikke kan holde liv i sig selv trods rimeligt dyre biletter så bør det nedlægges. Andre selskaber kan klare sig med billigere billetter og flere distinationer.
Vi behøver ikke at holde liv i et selskab der ikke er istand til at holde liv i sig selv trods mange chancer.
Spild af penge

Luk butikken nu

Skrevet af Jørgen Hansen, Mandag den 12. november 2012, 11:07

Øvelsen går antageligt ud på at få "orden i butikken", altså at få aktierne til at stige, og derefter sælge selskabet. Dette giver det største overskud til aktionærerne og det er jo som bekendt en bestyrelses største og første opgave. Derfor, stop nu, og end ikke som et ringvrag.

Lad falde, hvad ikke kan stå!

Skrevet af Uffe Lindum, Mandag den 12. november 2012, 11:05

Overskriften, som er et socialistisk låneord, synes efterhånden at passe fint på SAS' situation, hvad socialister åbenbart ikke vil indse, når det har konsekvenser, jf. Kaj Christensens kommentar. Men de to LA'ere har jo ret: verden er fuld af luftfartsselskaber, og kan det ene ikke, vil det andet såmænd nok.

Spild af penge?

Skrevet af John, Mandag den 12. november 2012, 11:04

Det eneste spild af penge der er, er at LA eksistere.

R

Skrevet af Alexander, Mandag den 12. november 2012, 12:41

Husk nutids-r. Tak

Tag det roligt

Skrevet af Magnus Klein, Mandag den 12. november 2012, 11:16

Den eneste udgift, der er i forbindelse med Liberal Alliance, er medlemskontingentet, men da du øjensynligt ikke er medlem, skal det ikke bekymre dig.

Spild af penge?

Skrevet af John, Mandag den 12. november 2012, 11:27

Det er jo skattekroner, der holder gang i det parti. Dvs. de lever af overførselsindkomst, så det det er mine penge de bruger via skatten ;).