Så absurde er dagpengereglerne

46-årige Lars Pries har et midlertidigt job på hånden. Men tager han en uges arbejde, mister han samtidig et halvt års dagpenge

Hvis han siger ja til en uges arbejde til 6.000 kroner, mister han retten til 110.000 kroner i dagpenge.

Det er den absurde situation, dagpengeperiodens forlængelse sætter ledige som ham i, forklarer han.

Lars Pries mister retten til dagpenge lillejuleaften - en uges tid inden regeringens seks måneders forlængelse af dagpengene udløber.

- Fra nu af og resten af året, kan jeg ikke tage bare en uges arbejde, da jeg så siger farvel til seks måneders dagpenge, siger han til bt.dk.

LÆS OGSÅ:

Hvis han tager blot nogle få dages midlertidigt arbejde, mister han det ekstra halve års dagpenge, han lige nu kan se frem til.

Regeringen forlængede tidligere på året dagpengeperioden med et halvt år for dem, der ellers ville have mistet retten til dagpenge efter 1. juli 2012 og frem til 31. januar 2012.

Forlængelsen gælder fra den dato, dagpengeretten ellers ville have udløbet. For Lars Pries vedkommende er det den 23. december i år. Derfor får han forlænget sine dagpenge frem til den 23. juni 2013.

Men det betyder samtidig, at han ikke kan tage korterevarende job, da han derfor automatisk vil miste forlængelsen, fordi han falder uden for den halvårlige periode, der giver forlængelse.

- Jeg er sikret 110.000 kroner i dagpenge, hvis jeg ikke tager et midlertidigt arbejde inden 1. januar. Jeg er frivillig i Hjemmeværnet og er for eksempel blevet tilbudt masser af instruktøropgaver hos Hjemmeværnets uddannelsesskole. Der kunne jeg tjene 6.000-7.000 kroner på en uges midlertidigt arbejde. Men så kan der gå flere måneder, inden der kommer noget igen. Og den risiko tør jeg og min familie ikke løbe, når jeg samtidig mister dagpengeforlængelsen, siger han.

Lars Pries understreger, at han med glæde vil tage et job, hvis det udmønter sig i et fast job efterfølgende.

Han mistede sit tidligere arbejde i oktober 2010. Han var ansat som senior project manager i et firma, der gik konkurs, forklarer han. Siden da har han søgt over 2.000 job. Til et af de sidste job han søgte, var der 1.200 ansøgere, fortæller han.

- Reglerne er dybt tåbelige, og kunne løses på en nem måde, hvis man skubbede de seks måneders forlængelse frem, hvis man er så heldig at få en korterevarende ansættelse.